Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Βλέπουν ή εύχονται βιασμούς



Ένα δισέλιδο «ρεπορτάζ» στο Πρώτο Θέμα και μια «είδηση» απολύτως μη διασταυρωμένη που έκανε το γύρο του διαδικτύου είναι περισσότερο αποτελεσματικά από τα κηρύγματα μίσους των ναζιστών. 
της Άντας Ψαρρά
Το μεν ρεπορτάζ πέρα από τη φωτογραφία με λεζάντα ενός πρόσφυγα που τον κρατούν άλλοι ομοεθνείς του δεν περιέχει απολύτως τίποτε άλλο σχετικά με το δήθεν περιστατικό.
Από την άλλη μεριά το «περιστατικό» στην Ειδομένη με δύο λόγια, όπως έγραψε και η «Εφ.Συν.» (19/3/2016) αφορούσε ένα κοριτσάκι που τρομοκρατήθηκε, όταν μπήκε στην τουαλέτα κάποιος άλλος με ύποπτο σκοπό.
Τελικά όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για μία παρεξήγηση  (το δηλώνει, άλλωστε, και ο ίδιος ο πατέρας του κοριτσιού) που με τη βοήθεια διερμηνέων λύθηκε και ο άνθρωπος αφέθηκε ελεύθερος. Όπως δε διαβεβαιώνουν οι αστυνομικές αρχές δεν υπήρξε καμία παρόμοια καταγγελία.
Πόσο μισαλλόδοξο όμως μυαλό μπορεί να διαθέτει κάποιος για να θελήσει συνειδητά να πανικοβάλει τον κόσμο με μία τόσο πλαστή είδηση;
Είναι δεδομένου ότι ανάμεσα σε όλους όσους έρχονται στην Ελλάδα, είναι κατατρεγμένοι και απελπισμένοι θα υπάρχουν και άνθρωποι που είτε από προϋπάρχουσα προβληματική ψυχοπαθολογία είτε και κάτω από την τωρινή πίεση θα βγουν ίσως εκτός ορίων.
Το να προκαταβάλλεται όμως και κυρίως να εμβολιάζεται ο Έλληνας πολίτης με φόβο και αρνητική στάση απέναντι στους πρόσφυγες ακόμα και χωρίς να υπάρξει κάποιο βίαιο ή απεχθές περιστατικό είναι εγκληματικό.
Δηλαδή τί θα πρέπει να μεταδώσουν τα ΜΜΕ όταν δημοσιεύονται μελέτες και έρευνες που αναφέρουν ότι στην Ελλάδα τα περισσότερα κρούσματα βιασμού προέρχονται από μέλη της οικογένειας του θύματος; Μήπως να σπείρουμε πανικό για το θεσμό της οικογένειας;
Όπως ήταν φυσικό όλα τα ευρωπαϊκά κίτρινα έντυπα της προπαγάνδας έσπευσαν αμάσητα να αναδημοσιεύσουν την είδηση. 
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου