Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Νότες μισαλλοδοξίας



του Παντελή Μπουκάλα

Μας ενδιαφέρουν, άραγε, όσα προσβλητικότατα λέει για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ο κ. Νότης Σφακιανάκης; Φυσικά. Επειδή όσα λέει, χρόνια τώρα, αποτελούν άρθρα από το «Πιστεύω» των ελληναράδων· η χορεία τους, που εμπεριέχει τη ρατσιστική Χ.Α. αλλά και φαινομενικά ηπιότερες εκδοχές του νεοφασισμού, τον θαυμάζει και τον δοξάζει σαν «αυτόν που δεν μασάει τα λόγια του». Επειδή, όπως έδειξε και με την επιστολή-μανιφέστο που έστειλε τον Αύγουστο «προς όλες τις Αρχές», με αφορμή όσα συνέβαιναν στην Κω, διεκδικεί ρόλο πρωτοπόρου και στρατηγού, όχι ουραγού. Και επειδή, υπό το πρόσχημα της καλλιτεχνικής του ιδιότητας, τα λεγόμενά του υπερπροβάλλονται από ποικίλα μέσα. Διαμορφώνουν, λοιπόν, ώς έναν βαθμό συνειδήσεις ή νομιμοποιούν όσους έχουν ήδη αγκυροβολήσει σε μισαλλόδοξες αντιλήψεις: «Δεν είδες ρε; Αφού το λέει κι ο Νότης»...

Αυτό είναι, άλλωστε, το πρόβλημα. Και είναι σοβαρό. Το ότι, δηλαδή, τα λεγόμενα του κ. Σφακιανάκη δεν έρχονται από το πουθενά, δεν είναι του περιθωρίου και δεν πέφτουν στο κενό. Ερχονται από τη μάλλον διευρυνόμενη περιοχή της πατριδοκαπηλικής «μαγκιάς». Και πέφτουν σε αυτιά ολοπρόθυμα να τα υποδεχτούν· σε αυτιά που ανήκουν στο ίδιο κεφάλι με μια γλώσσα πανέτοιμη να τα υιοθετήσει και να τα αναμεταδώσει. Τα περισσότερα και τα κρισιμότερα από όσα λέει ο ελληνοϊεροκήρυκας βρίσκουν ενθουσιωδώς σύμφωνο ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης, που καθόλου δεν ξενίζεται από τα κηρύγματά του. Ισα ίσα, ακριβώς τα ίδια πιστεύει και τα ίδια διακινεί. Είτε με πρωτοσέλιδους κρωγμούς σε μαυροκίτρινα φύλλα είτε διά του ίντερνετ.

Το καλοκαίρι του 2015 ο κ. Σφακιανάκης μάς διαβεβαίωνε ότι «βιώνουμε καθημερινώς το μέγιστο πρόβλημα της λαθραίας εισόδου στην πατρίδα μας χιλιάδων ανθρώπων που, με πρόφαση ανθρωπιστικά αίτια, με χυδαίο πλέον τρόπο βιάζουν καθημερινώς τα σύνορά μας και αλλοιώνουν πληθυσμιακώς και πολιτιστικώς την Ελλάδα μας!». Και προ ημερών, στο ΡΙΚ, για βιασμό μίλησε, ποντάροντας στα συμφραζόμενα: «Εδώ το κόλπο είναι στημένο. Ερχονται ορδές και βιάζουν την πατρίδα μας». Συντονίζεται έτσι στο λεκτικό του με όσους στην Ελλάδα και στην άλλη Ευρώπη αντιμετωπίζουν κάθε μετανάστη σαν υποψήφιο βιαστή, εκτός από καταχθόνιο τζιχαντιστή. Με τον κ. Θ. Αναστασιάδη, λ.χ., για τον οποίο «είναι στο DNA αυτού του κόσμου να βιάζουν».

«Στημένο κόλπο» λοιπόν. Ποιοι το έστησαν δεν μας το λέει ο και χρυσαυγιτόφιλος κ. Σφακιανάκης. Ισως δεν έχει εξακριβώσει ακόμα αν τον πρώτο λόγο στο ανθελληνικό σχέδιο τον έχουν οι Τούρκοι, οι Εβραίοι ή το Χαλιφάτο. Αντίθετα, είναι βέβαιος πως οι πρόσφυγες, εκτός από «βιαστές της πατρίδας μας» και άθλιοι συνωμότες, «είναι ριψάσπιδες». Και επιπλέον «έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα πεντακοσάρικα». Φως φανάρι: Οσοι τούς εξαγοράζουν για να τους κάνουν πιόνια στο «στημένο κόλπο τους» τούς πληρώνουν με πεντακοσάευρα. Με τους Αϊλάν αρκούνται στο κατοστάρικο. 

καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου