Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Το μηδέν και το έθνος



Η ρητορική των σοβινιστών, ανεξαρτήτως της ειδικότερης κομματικής ταυτότητάς τους, βαφτίζει εθνομηδενιστές τους αντιπάλους της για χιλιάδες λόγους 

του Παντελή Μπουκάλα
Αν κρίνουμε με τα μέτρα και τα σταθμά του κ. Καμμένου, ακόμα και ο ίδιος έχει γλιστρήσει στον επάρατο εθνομηδενισμό. Τρεις φορές αποκάλεσε «Μακεδονία» τη FYROM, τέλη Γενάρη, σε συνέντευξή του στο MEGA. Τρεις. Οχι μία, όπως ο κ. Μουζάλας. Και όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για το λάπσους του, αλλά περιφρονεί κιόλας, παρότι καλός χριστιανός, εκείνο το αυστηρό του Χριστού, «τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου, την δε εν τω σω οφθαλμώ δοκόν ου κατανοείς;». Και απαιτεί να του προσφερθεί επί πίνακι η κεφαλή του άπαξ ανοσιουργήσαντος κ. Μουζάλα, ώστε να υποχωρήσει ο εθνικιστικός του πυρετός. Εννοείται ότι o επικεφαλής των ΑΝΕΛ απαιτεί συμβολικό αποκεφαλισμό. Πρακτικότερος άνθρωπος ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, πρωθυπουργικός σύμβουλος επί Σαμαρά και εξπέρ της βωμολοχικής εθνικοφροσύνης, ονειρεύτηκε κάτι παραπάνω από συμβολικές εκκαθαρίσεις των «μειοδοτών», «προδοτών», «εθνομηδενιστών» κ.ο.κ.: την επαναλειτουργία της αγχόνης στο Γουδί. Με τον ίδιο στη θέση του «Μαύρου Καβαλάρη». Αλλοι πούροι εθνικόφρονες απαιτούν με μακελάρικα πρωτοσέλιδα να ξανανοίξουν οι «Παρθενώνες» των ξερονησιών και να σταλούν εκεί οι «αιώνιοι προδότες». Για να αναβαπτιστούν στα νάματα του αγνού ελληνοχριστιανισμού, που δεν σηκώνει μύγα στο μονίμως ξεθηκαρωμένο σπαθί του.

Η ρητορική των σοβινιστών, ανεξαρτήτως της ειδικότερης κομματικής ταυτότητάς τους, βαφτίζει εθνομηδενιστές τους αντιπάλους της για χιλιάδες λόγους: Αν δεν δηλώνουν απολύτως σίγουροι ότι στο ανόθευτο από την Ιστορία αίμα μας κυκλοφορούν ατόφια τα αιμοσφαίρια του Λεωνίδα. Αν έχουν αμφιβολίες για την καταγωγή (και) της κινεζικής γλώσσας από την αρχαία ελληνική. Αν δεν πιστεύουν ότι ο Χριστός κήρυττε αποκλειστικά στα ελληνικά ούτε ότι ενανθρωπίστηκε με μόνο στόχο την υπεράσπιση του ελληνισμού. Αν δυσπιστούν στη συμπερίληψη του μοναχού Παΐσιου στους αγίους. Αν δεν πιστεύουν πως εμείς οι Ελληνες πολεμούσαμε πάντα λιγότεροι εναντίον πολύ περισσότερων, πάντα νικούσαμε, οι δε πόλεμοί μας ήταν πάντα αμυντικοί, ακόμα και στα Γαυγάμηλα. Αν αναγνωρίζουν έστω και μια μικρή συμβολή των Αρβανιτών στην Επανάσταση του ’21, ενώ δηλώνουν δύσπιστοι στον θρύλο των (εκατοντάδων πια) Κρυφών Σχολειών. Αν τιμούν τον Κοραή. Αν, αν, αν. Αναρίθμητα. Και ανελλήνιστα. 

καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου