Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Φαντάζεσαι να είχε η ΝΔ ακροδεξιούς;



Είναι ακόμα «νωπά» τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της ΝΔ, με τα οποία, πληροφορούσε και καθησύχαζε τους πολίτες πως «η ΝΔ, δεν έχει ακροδεξιούς». Αρκετοί χαμογέλασαν με αυτό που είπε. Μπορεί, μέσα του να το έκανε ακόμα και ο ίδιος. Οι λόγοι γνωστοί. Σε αυτόν, σε μας, σε όλους.
Του Niko Ago
Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, όμως, ένας ακόμα συνεργάτης του πρώην προέδρου της ΝΔ -είναι πια ζήτημα αν έχει μείνει άλλος, που να μην έχουμε μάθει ότι είναι ακροδεξιός- του Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο, την (ακροδεξιά) ταυτότητά του. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, σαν να ήθελε να εκδικηθεί τον άνθρωπο που πήρε την εξουσία του κόμματος από τον φίλο και συνεργάτη του, από εκείνον που συμβουλεύει χρόνια, πώς να κινείται στις «ράγες» του ακροδεξιού εθνικισμού, έκανε γνωστό πως όνειρό του είναι, ένα πρωινό στο Γουδί, να δένει τα χέρια ως εθελοντής στον Γιάννη Μουζάλα, λίγο πριν τον εκτελέσουν.
Εδώ να πούμε πάντως πως ο Φαήλος, πρέπει να έκανε λάθος. Σε ο,τι αφορά την τοποθεσία. Ως νοσταλγός μεθόδων των ταγματασφαλιτών, μάλλον την Καισαριανή θα ήθελε να αναφέρει. Και συγκεκριμένα το Σκοπευτήριο. Ο νοών νοείτω.
Ελάχιστες μέρες μετά τον Φαήλο, άλλη στέλεχος της ΝΔ, φίλη του Φαήλου, ονόματι Χριστίνα Σιδέρη – η φωτογραφία είναι εξαιρετικά ενδεικτική- ούτε λίγο ούτε πολύ, μέσω του profile της στο facebook, μετά το σημερινό τρομοκρατικό κτύπημα στις Βρυξέλλες, που άφησε πίσω 34 νεκρούς (ως τώρα) και τουλάχιστον 200 τραυματίες, εύχεται(!) να υπάρξει σύντομα τρομοκρατικό κτύπημα στην Ελλάδα, άρα και πολλοί νεκροί, «μπας και ξυπνήσουμε». Η συγκεκριμένη, δεν είναι τίποτα το σημαντικό, ως στέλεχος. Ως άνθρωπος δε, δείχνει να είναι ακόμα πιο ασήμαντη. Μάλλον ακριβώς το αντίθετο είναι. Προκαλεί με κάθε τρόπο, όμως, εδώ και πολύ καιρό, για να της δοθεί λίγη προσοχή. Και με αυτή τη μέθοδο, όλο κάτι καταφέρνει. Για παράδειγμα, ήταν ανάμεσα στα άτομα που διοργάνωσαν το περιβόητο «Μένουμε Ευρώπη», με τα συνθήματα μεταφρασμένα ομοιόμορφα στα αγγλικά στο google translate και μοιρασμένα επίσης ομοιόμορφα από συγκεκριμένη ΜΚΟ στην Αθήνα.
Αν ήταν μόνο αυτές οι δυο περιπτώσεις, θα ήταν κοντά στην αλήθεια ο ισχυρισμός του Μητσοτάκη ότι «η ΝΔ δεν έχει ακροδεξιούς», διότι «δεν έχει δάσος χωρίς γουρούνια». Επειδή, όμως, αυτοί οι δυο είναι μια μόνο σταγόνα στον (ακροδεξιό) ωκεανό της «γαλάζιας πολυκατοικίας», μοιάζει με κακόγουστο αστείο. Πιο κακόγουστο και από τις δηλώσεις του μικρού Βαρβιτσιώτη, με τις οποίες μας έκανε με τη σειρά του γνωστό πως, «δεν είμαι αρνητικός στην ιδέα της βίας για να αδειάσει η Ειδομένη. Τίθενται θέματα υγείας και ασφάλειας με την παραμονή τους εκεί».
Το έχουμε ξαναγράψει πως ένα κόμμα, που ανάμεσα στα πιο βασικά της στελέχη, έχει δηλωμένους χουντικούς και ακροδεξιούς, απέχει πολύ από το να καυχιέται για τη δημοκρατικότητά του και την ευρωπαϊκή του ταυτότητα. Και όταν στα «σπλάχνα» του, έχει και τέτοια φασιστικά «φυντάνια», έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει.
Και για το τέλος, δυο ερωτήματα:
Υ.Γ.: Αν αντί στελέχους της ΝΔ, μια τέτοια δήλωση γινόταν από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ- υποθετική ερώτηση διότι δεν υπάρχει Αριστερός να είναι τόσο σκατόψυχος και παρανοϊκός- ποια θα ήταν η αντίδραση της ΝΔ;
Υ.Γ. 1- Αν η Δικαιοσύνη δεν παρεμβαίνει ούτε σε αυτές τις περιπτώσεις, στις οποίες υπάρχει ξεκάθαρη παράβαση της ελληνικής και όχι μόνο νομοθεσίας, πότε θα το κάνει;
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου