Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Γιατί θα φάνε τα μούτρα τους και τα δύο «κέντρα ανατροπής»

Του Θύμιου Πατρινού
Αν η Τσατάνη, ο κύριος Βγενόπουλος, η Τράπεζα Αττικής, οι «αποκαλύψεις» του ΔΟΛ, οι παράλογες -εκτός προγράμματος- απαιτήσεις του Τόμσεν είναι τα βαριά όπλα του κ. Σόιμπλε και της ντόπιας διαπλοκής που εξαπέλυσαν «γενική επίθεση» για να ρίξουν τον Τσίπρα, όπως «αποκάλυψε» στο kourdistoportocali.com η Ιόλη Πιερίδη σε «ρεπορτάζ» της με υπέρτιτλο «Ο Σόιμπλε έδωσε το σύνθημα» και τίτλο «Toν οδηγούν σε παραίτηση εντός του Μαρτίου!» και υπότιτλο για να σωθούν τα προσχήματα «Τα μυστικά ραντεβού της εγχώριας διαπλοκής στο αρχηγείο των Γερμανών βιομηχάνων», τότε, όλοι αυτοί θα φάνε τα μούτρα τους. Ότι μέσα και να χρησιμοποιήσουν, ο Τσίπρας δεν πρόκειται να παραιτηθεί και αν οι απέξω δημιουργήσουν πάλι συνθήκες ασφυξίας στη χώρα, θα κάνει εκλογές και θα βγει ενισχυμένος, ενώ τα μικρά κόμματα θα διαλυθούν (ΣΣ: η οικουμενική είναι η μόνη σανίδα σωτηρίας για την Φώφη και τον Λεβέντη και το ξέρουν).
Άλλωστε τα δύο «κέντρα ανατροπής» Σόιμπλε-διαπλοκή έχουν αντιφατικά συμφέροντα και όρια. Ο μεν Σόιμπλε κινείται από προσωπικά κίνητρα και τον στηρίζουν ακραίες δυνάμεις του κεφαλαίου, αλλά όχι οι υπόλοιπες και η διαπλοκή είναι διασπασμένη, με την έννοια ότι οι σοβαροί παίκτες είναι έτοιμοι να πληρώσουν και να ενταχθούν σε ένα καθαρό παιγνίδι ανταγωνισμού με ευρωπαϊκούς όρους. 
Βέβαια, ο Σόιμπλε που μισεί τη Μέρκελ επειδή του πήρε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και την καγκελαρία μέσα από τα χέρια του, χρησιμοποιεί -μέσα από ένα κυριλέ λαϊκισμό- την Ελλάδα, τον Τσίπρα, το προσφυγικό ως μοχλούς έκθεσης της Μέρκελ. Έχει λοιπόν «ποντάρει», όπως μας αποκαλύπτει η Ιόλη, «στην συντριβή της Μέρκελ την Κυριακή 13 Μαρτίου (στις τοπικές εκλογές σε τρία ομόσπονδα κράτη), γεγονός που θα του επιτρέψει να τορπιλίσει από το ίδιο βράδυ την πορεία της αξιολόγησης και τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές». Επίσης, η Ιόλη αποκαλύπτει, κάτι που δεν ξενίζει, ότι «εξέχοντες παράγοντες της εγχώριας διαπλοκής τα έχουν βρει με τους δανειστές με αποτέλεσμα τα διεθνή ΜΜΕ και κυρίως τα γερμανικά να τηρούν πλέον σιγήν ιχθύος για τους Έλληνες ολιγάρχες…. Μάλιστα ένας μετά τον άλλον επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες (και με την διαμεσολάβηση της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα) κλείνουν ραντεβού με τον  πρόεδρο των Γερμανών βιομηχάνων Ulrich Grillo. Οι δικοί μας δίνουν “όρκο πίστης και υποταγής” ενώ δηλώνουν πρόθυμοι να προωθήσουν γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα με τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο-το λάδωμα».
Όμως, πέρα από αυτούς τους κακομοίρηδες και τους ακροδεξιούς Γερμανούς και Αυστριακούς φίλους του Σόιμπλε, το ευρωπαϊκό σύστημα δεν έχει πρόβλημα με την ελληνική κυβέρνηση και θεωρούν εφιάλτη μια αποσταθεροποίηση της Ελλάδας, ειδικά αυτή την ευαίσθητη περίοδο. Το επίσημο ευρωπαϊκό σύστημα ξέρει ότι μόνο ο Τσίπρας μπορεί να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου από την διαπλοκή που τόσα χρόνια εμπόδιζε το άνοιγμα των αγορών και τις ξένες επενδύσεις, λήστεψε το τραπεζικό σύστημα και έριξε τη χώρα στα βράχια σε συνεργασία με τους εξωνημένους πολιτικούς. Αφού «σφαγιαστούν» λοιπόν όλοι αυτοί και οι «επιχειρήσεις» τους, το ευρωπαϊκό  σύστημα θα αποδεχθεί εκείνους που θα παίξουν πια με τους κανόνες και οι οποίοι θα πληρώσουν (κράτος και τράπεζες). Συνεπώς, όλα τα σχέδια διαπλοκής-Σόιμπλε θα πάνε περίπατο. Κι αυτό είναι εμφανές από τον εκνευρισμό του Σόιμπλε που πετάει πάλι την ελάφρυνση του χρέους στην κερκίδα.
Η πλάκα είναι πως το εν λόγω ρεπορτάζ λέει ότι «ο Τσίπρας θα υποβάλλει παραίτηση εντός του Μαρτίου. Απλά θα του δώσουμε την δυνατότητα να καταγγείλει το ΔΝΤ, ώστε ο επόμενος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να το χρησιμοποιήσει στην προεκλογική του εκστρατεία». Εννοείται ότι δεν υπάρχει περίπτωση παραίτησης. Όσο για το ΔΝΤ, εκτιμούμε ότι μάλλον θα φύγει μόνο του, ή θα το διώξουν οι Ευρωπαίοι. Η αμφισβήτηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον Τόμσεν, διαβάζεται ως εξής από το ευρωπαϊκό σύστημα: «αμφισβητεί επίτηδες την ECB και τον ESM, ώστε να υποχρεωθούμε να πετάξουμε έξω το Ταμείο κι έτσι αυτό να διασώσει ότι μπορεί από το τραυματισμένο κύρος του»…
Εις επίρρωση των παραπάνω, να επισημάνουμε ότι με ημερομηνία 8 Μαρτίου, δηλαδή, την επομένη της συνόδου κορυφής για το Προσφυγικό και της συνεδρίασης του eurogroup, η σοβαρή φιλελεύθερη ιστοσελίδα ysterografa.gr, σε αντίθεση με τα ελεγχόμενα από τα οργανωμένα συμφέροντα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνει άλλες εκτιμήσεις. Υπό τον τίτλο  Γιατί Μέρκελ και Σόιμπλε δίνουν στον Τσίπρα “ανάσα τετραετίας” η ιστοσελίδα θεωρεί ότι αυτό γίνεται «ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να κερδίσει ανάσες και πολιτικό χρόνο», καθώς εκτιμά ότι «το Βερολίνο δεν επιθυμεί ακόμη να… ξεφορτωθεί τον Αλέξη Τσίπρα» και εξηγεί: «Την επένδυσή της στην Ελλάδα προστατεύει η Γερμανία. Και το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε διακρίνεται από τόσο προχωρημένο πολιτικό ρεαλισμό, ώστε να δίνει στον Αλέξη Τσίπρα ανάσα τετραετίας. Ή, σε κάθε περίπτωση… όσο πάει».
Συνεπώς, μην μασάτε, έχουμε πολλά θαυμαστά να δούμε στο Mega, στη δικαιοσύνη (όπου ενεργοποιούνται σιγά σιγά οι μηχανισμοί της αυτοκάθαρσης, καθώς ο τρόμος που είχαν επιβάλλει τα συστήματα υποχωρεί), κόμματα θα εξαερωθούν, βεντέτες της «επικοινωνίας» θα συνταξιοδοτηθούν, θα μπουν και κάποιοι στην στενή … Όσο λοιπόν ο Τσίπρας δεν πέφτει, αυτοί που πήραν τα θαλασσοδάνεια των 5 δισ. ευρώ από την ΑΤΕ, αυτοί που έδιναν τα διαφημιστικά πακέτα των ΔΕΚΟ στους «εκβιαστές», οι πρώην και νυν πολιτικοί με τα τρύπια πόθεν έσχες, αλλά και τα κόμματα που δεν ψήφισαν το νόμο για την διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ από τους Εισαγγελείς θα βυσσοδομούν.
Σε ένα εντυπωσιακό ανθολόγιο των κυβερνητικών πεπραγμένων που περνάνε στα ψιλά των συστημικών media, ο Δ.Κ. υπό τον τίτλο  Τι έχει συμβεί στη χώρα τους τελευταίους μήνες και ο ελληνικός λαός μάλλον δεν γνωρίζει; υπενθυμίζει ότι ήδη άρχισαν κάποιοι να πληρώνουν (Κοντομηνάς 2 εκατ. ευρώ, Αλ.Μητρόπουλος 1,9 εκατ., Ψυχάρης 3,5 εκατ., Φ.Μπόμπολας 1,8 εκατ., Παπασταύρου 3,3 εκατ. και πρόστιμο 50,6 εκατ. η Vodafone), ενώ ασκούνται ποινικές διώξεις σε 14.218 φυσικά/νομικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμα χρέη 20,148 δισ.ευρώ προς το Δημόσιο, που εντοπίστηκαν στο 12μηνο του 2015.
Ο κατάλογος είναι μακρύς και δεν συνειδητοποιείται στην καθημερινότητα από τον πολίτη που πληρώνει τα κερατιάτικα αυτού του άθλιου εσμού που λήστεψε τη χώρα. Ο Τσίπρας που είναι μάλλον διαλλακτικός, αντιλαμβάνεται δύο πράγματα: 1) πως η απελευθέρωση  της οικονομίας από τη διαπλοκή είναι βασική προϋπόθεση για ξένες επενδύσεις και 2) ότι η ορατή και ουσιαστική διάλυση των συστημάτων (και θεσμών) της διαπλοκής είναι ευθέως ανάλογη με την ανοχή που δείχνει ο κόσμος στα λάθη, τις παραλείψεις και στα αντιλαϊκά μέτρα που υποχρεώνεται να πάρει η κυβέρνησή του. Από την άλλη, ο κόσμος, οι πολίτες αντιλαμβάνονται πια καθαρά την σκληρότητα του παιγνιδιού με τους έξω και τους μέσα και έχουν πια πολύ πιο καθαρή εικόνα από το πρόσφατο παρελθόν για τα πρόσωπα που έλαμψαν  την τελευταία 20ετία.
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου