Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Για Νόμπελ... ρατσισμού



του Δημήτρη Τρίμη
Την ώρα που πολλές χιλιάδων συμπολιτών μας βοηθούν όπως μπορούν τους πρόσφυγες και συζητιέται παγκοσμίως να απονεμηθεί και Νόμπελ στη χώρα γι' αυτό το συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης, μια παρέα από τη Νέα Φιλοθέη και τα Τουρκοβούνια προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της πιθανής φιλοξενίας προσφύγων σε τριώροφο της περιοχής τους, διότι «υποβαθμίζονται».
Και χωρίς ίχνος ντροπής ζητούν να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις για την πιθανή εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του Αττικού Άλσους.
Οι κάτοικοι αναφέρονται σε ένα τριώροφο που μισθώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (γραφείο Ελλάδος).
Στην προσφυγή τους ισχυρίζονται ότι είναι αντισυνταγματικές και παράνομες οι υπουργικές αποφάσεις που προβλέπουν τη σύσταση δομής φιλοξενίας προσφύγων, καθώς, λένε, ότι οι υπουργικές αποφάσεις προσκρούουν στο Σύνταγμα για την... προστασία του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, καθώς «αλλάζει η χρήση του επίμαχου κτιρίου και μετατρέπεται από χρήση γενικής κατοικίας και γραφείων σε δομές φιλοξενίας μεταναστών, με αποτέλεσμα να επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο (υποβαθμίζονται οι όροι διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής του Αττικού Άλσους)».
efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου