Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Φ. Βάκη: «Κρύβατε τα κόκκινα δάνεια κάτω από το χαλί»



Έγιναν «τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και κρύβατε τα κόκκινα δάνεια κάτω από το χαλί», αντέτεινε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη απέναντι στις αντιπολιτευτικές βολές, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για την παράταση της εξαίρεσης πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων, σε Εταιρείες Μεταβίβασης Απαιτήσεων, μέχρι τη θέσπιση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου.
 Η κ. Βάκη υπογράμμισε πως αν θα πρέπει κάποιος να απολογείται για το θέμα των κόκκινων δανείων είναι οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη τα εξής: «Η σημερινή τροπολογία παρατείνει την εξαίρεση των στεγαστικών δανείων, των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των δανείων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου για έναν ακόμη μήνα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή η κίνηση εντάσσεται στη γενικότερη διαπραγμάτευση και ένα από τα θέματα της γενικότερης διαπραγμάτευσης είναι και ο φάκελος των κόκκινων δανείων. Για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να τεθεί το θέμα του χρέους από τα πιο επίσημα χείλη, δηλαδή από τον πρόεδρο του Eurogroup. Αυτό από μόνο του δημιουργεί μια δυναμική και, είναι κρίμα αυτή τη στιγμή η αντιπολίτευση να προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σημασία αυτής της δήλωσης και αυτής της κίνησης, δυναμιτίζοντας μια τέτοια προσπάθεια».
«Έχετε ταυτιστεί με τις απόψεις του Σόιμπλε;», διερωτήθηκε η κ. Βάκη απευθυνόμενη προς τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. «Σταματήστε να χτίζετε διαρκώς με κάθε αφορμή πολιτική σπέκουλα προκειμένου να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη. Σταματήστε να κάνετε συνεχώς κοντόθωρη, μίζερη και μικρόψυχη αντιπολίτευση», κατέληξε.

 https://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου