Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Τα «κοράκια» και οι πρόσφυγες

Κυκλώματα επιτήδειων εκμεταλλεύονται την απόγνωση και την άγνοια των προσφύγων και κερδοσκοπούν σε βάρος τους.
Η δημοσιογράφος του Alpha Ρένα Κουβελιώτηδέχτηκε επίθεση όταν συμπτωματικά, ενώ κάλυπτε ρεπορτάζ για τους πρόσφυγες, αντιλήφθηκε τη δράση του κυκλώματος και παρενέβη. «Όξω ρε απ” τον χώρο μας. Άντε και γαμ@@@@», της φώναζαν και την έσπρωχναν προσπαθώντας να την απομακρύνουν. Ωστόσο η κάμερα ήταν ανοιχτή και κατέγραψε το επεισόδιο.
Επιτήδειοι οργανώνουν πειρατικά δρομολόγια στα σύνορα και υπόσχονται στους πρόσφυγες πως θα τους περάσουν στην ΠΓΔΜ έναντι μεγάλης αμοιβής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τους λένε πως τα σύνορα έχουν ανοίξει και τους παίρνουν χρήματα - ακόμη και 500 ευρώ το άτομο - μεταφέροντάς τους στην Ειδομένη, όπου περίπου 8.500 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από αντίξοες συνθήκες.


Ενώ η δημοσιογράφος έκανε ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι, διαπίστωσε πως οδηγοί ταξί επιβιβάζουν πρόσφυγες λέγοντάς τους πως τα σύνορα είναι ανοιχτά. Πλησιάζοντας προς το σημείο διαπίστωσε πως δεν υπήρχαν μόνο ταξί που προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τους απελπισμένους πρόσφυγες, αλλά και οδηγοί λεωφορείων, οι οποίοι οργανώνουν πειρατικά δρομολόγια. Η αμοιβή των επιτήδειων ανέρχεται σε εκατοντάδες ευρώ.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου