Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Έπεσαν να φάνε τον Μουζάλα, γιατί δεν τους μοιάζει…

Έπεσαν να φάνε τον Μουζάλα, γιατί δεν τους μοιάζει… Σίγουρα έκανε μια γκάφα, αλλά είναι μακράν ο καλύτερος Υπουργός
Ε, ναι λοιπόν, έκανε μια γκάφα ο Γιάννης Μουζάλας, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος. Ξεθεωμένος μέσα στις λάσπες της Ειδομένης και περιστοιχιζόμενος διαρκώς από εκατοντάδες ανθρώπους που αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία» (ή μήπως δεν ξέρετε ότι ουδείς στο εξωτερικό τα λέει FYROM, ή Σκόπια, αλλά όλοι τα αποκαλούν Μακεδονία), του ξέφυγε και τα είπε κι αυτός «Μακεδονία».
Και ο …Ελληναράς Καμμένος, ζητάει την παραίτησή του, αδιαφορώντας για το αν ο Μουζάλας είναι ο μοναδικός έως τώρα Υπουργός που τρέχει, παλεύει και δεν είναι πολιτικάντης.
Ο Γιάννης Μουζάλας μιλάει με ειλικρίνεια, απλά και χωρίς ξύλινη γλώσσα. Δεν χρησιμοποιεί κορώνες, δεν καταφεύγει σε εύκολες επιθέσεις στους αντιπάλους, τού είναι άγνωστες οι συνήθεις στους πολιτικούς κοκορομαχίες.
Φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος με ουσία, εργατικός, ευαίσθητος, ειλικρινής. Απόδειξη και η δήλωσή του: έκανα γκάφα, ζητάω συγγνώμη.
Πολύ απλά και πολύ ανθρώπινα.
Όχι ντρίπλες περί «παρανόησης της δήλωσή μου», η περί «σκευωρίας των πολιτικών μου αντιπάλων».
«Συγγνώμη, έκανα μια γκάφα», όπως θα έλεγε κάθε απλός, κανονικός, ειλικρινής άνθρωπος.
Και τέλος πάντων, αν πρέπει να παραιτηθεί ο Μουζάλας για μια λεκτική γκάφα, τι πρέπει να κάνουν όλοι αυτοί που με την «αταλάντευτη εθνική τους στάση» κατάφεραν όλος ο πλανήτης να αποκαλεί τα Σκόπια, «Μακεδονία»;
Ακόμα και αυτοί οι ταλαίπωροι άνθρωποι που φτάνουν από τα βουνά του Ιράκ και της Συρίας, ως «Μακεδονία» τη γνωρίζουν. Τα περί FYROM και Σκοπίων, βρίσκονται μόνον στο λεξιλόγιο εντός Ελλάδας. Πουθενά αλλού.
Ο κόσμος το χει τούμπανο, δηλαδή, κι εμείς κρυφό καμάρι…
Ε, γι αυτή την κατάσταση δεν φταίει ο Μουζάλας, φταίνε  όλοι αυτοί που επί δεκαετίες επέτρεψαν στα Σκόπια, να επιβάλλουν το όνομα που επέλεξαν.
Και τέλος πάντων, αν ο Μουζάλας έκανε μια γκάφα, δεν είναι λόγος να τον κρεμάσουμε. Από γκάφες πολιτικών μας έχουμε πήξει. Μουζάλες όμως, σπάνια βρίσκουμε.
Και μακάρι να είχαμε πέντε ακόμα Υπουργούς σα τον Μουζάλα, τότε τα πράγματα μάλλον θα ήσαν καλύτερα. Αλλά, μάλλον, γι αυτό ξεσηκώθηκαν εναντίον του.  Τους χαλάει τη πιάτσα, επειδή δεν τους μοιάζει…
 Νάσος Νασόπουλος
http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου