Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Σε βάθος 15ετίας ο έλεγχος των τραπεζικών καταθέσεων



Τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τον έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων σε βάθος 15ετίας προωθεί η κυβέρνηση, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, με στόχο μάλιστα οι έλεγχοι να ολοκληρώνονται μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.
Η παραπάνω απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνάντησης κυβερνητικών στελεχών με τους επικεφαλής των θεσμών, με αντικείμενο την πάταξη της διαφθοράς.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, το νομοθετικό πλαίσιο προέβλεπε τον έλεγχο καταθέσεων σε βάθος 10ετίας.
Όσον αφορά τη Λίστα Μπόργιανς, κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος διαμηνύει ότι για την αξιοποίησή της θεωρείται καθοριστική η ψήφιση των διατάξεων για την αυτοκαταγγελία φοροφυγάδων -νομοσχέδιο το οποίο ήταν να έχει ψηφιστεί ήδη από τα τέλη του περασμένου έτους, αλλά «κόλλησε» στους δανειστές.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η σχετική διάταξη θα πρέπει να προβλέπει φορολογικό συντελεστή της τάξης του 30 - 40% για τη νομιμοποίηση αδήλωτων καταθέσεων του εξωτερικού και έκπτωση μόνο για όσους επενδύσουν τα εν λόγω κεφάλαια σε ακίνητα.
Επίσης, κατά τον ίδιο, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα το νέο περιουσιολόγιο αλλά και να αγοραστούν και άλλα CD με φορολογούμενους που διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου