Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Πάνε ταμείο για να μην πάνε στο εδώλιο, οι καταθέτες της λίστας Μπόργιανς



Δεκάδες μεγαλοκαταθέτες της UBS που βρίσκονται στη λίστα Μπόργιανς επιλέγουν τον οικονομικό συμβιβασμό προκειμένου να μην ασκηθεί σε βάρος τους δίωξη.
Περίπου 30 άτομα είχαν κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς για απολογία με την κατηγορία της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρωμικού χρήματος, ωστόσο αντί για απολογία, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να πληρώσουν όλους τους φόρους που τους αναλογούν για να αποφύγουν δικαστικές περιπέτειες.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει εκτίμηση για τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν μέσω της διαδικασίας, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς αναμένουν τα αποδεικτικά των πληρωμών που θα προσκομίσουν οι καταθέτες της λίστας Μπόργιανς. Σημειώνεται πως οι ελεγχόμενοι από τους εισαγγελείς βρίσκονται αντιμέτωποι και με το ενδεχόμενο δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών, κινητών και ακίνητων περιουσιακών τους στοιχείων, σε περίπτωση που δεν οδηγηθούν στο ταμείο για να πληρώσουν τους φόρους τους.

Όπως αναφέρουν εισαγγελικοί κύκλοι, τους οποίους επικαλείται το Euro2Day, ο αριθμός των φοροφυγάδων της λίστας που σπεύδουν να πληρώσουν τους φόρους τους συνεχώς αυξάνεται και υπογραμμίζουν πως «θα ήταν μεγαλύτερος αν δεν ήταν στη μέση η τρόικα». Οι εν λόγω κύκλοι αναφέρονται στο νομοσχέδιο για την αυτοκαταγγελία το οποίο αναμένεται να αποτελέσει κίνητρο στα πρόσωπα αυτά να πληρώσουν μειωμένο φόρο, αλλά δεν έχει ακόμη ψηφιστεί καθώς οι τρόικα εκφράζει αντιρρήσεις.

Ως εκ τούτου, η πλειοψηφία των εμπλεκομένων στη λίστα Μπόργιανς έχει επιλέξει τη δικαστική οδό που περιλαμβάνει μεν χρονοβόρους ελέγχους και πιθανή απαγγελία κατηγοριών, ποντάροντας στο γεγονός ότι οι αναδρομικοί φοροέλεγχοι αμφισβητούνται στα δικαστήρια.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου