Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ο Δωδεκάλογος του Φασίστα

Οι γύφτοι. Οι τσιγγάνοι. Οι Ρομά. Αυτοί οι άνθρωποι παρευρέθηκαν στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Λαμία, κούνησαν σημαίες, φωτογραφήθηκαν με τον πρωθυπουργό. Και λύσσαξε η αξιωματική αντιπολίτευση της φαιδράς πορτοκαλέας μας.
της Λένας Διονυσίου
Ρε, λύσσαξε, σου λέω! Ο Τύπος, με αισχρά σχόλια, οι υποστηρικτές, ακόμα και τα στελέχη. Άλλοι έλεγαν πως ο Τσίπρας κουβάλησε τους Ρομά να κάνει μπούγιο στην Λαμία. Ρομά και Πακιστανούς. Είδαν μαυροτσούκαλο και δεν πήγε ο νους τους πως είναι Έλληνες. Μη σας σοκάρουμε, Έλληνες είναι οι Ρομά...
Άλλοι είπαν ότι ο Τσίπρας τους τάραξε στην... ιθαγένεια (τους Πακιστανούς...) για να τον ψηφίσουν. Πάλι, πού να πάει ο νους τους στους Ρομά.
Άλλοι έσταξαν απλώς χολή για αυτό που όντως συνέβαινε . Πού ακούστηκε ολόκληρος πρωθυπουργός να φωτογραφίζεται με το τσιγγαναριό; Μόνο ο δήμαρχος Στυλίδας επιτρέπεται να συνάπτει σχέσεις μαζί τους κι αυτό μοναχά στην περίπτωση που πρόκειται για την Άννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους.
Αλλά δεν είναι το αντανακλαστικό που έσυρε την δεξιά σε ρατσιστικό βούρκο (εκ παραδρομής, που λένε). Είναι η πολιτική της στόχευση για αυτές εδώ τις εκλογές. 
Πού ποντάρει; Στα πιο σκοτεινά αντανακλαστικά του κόσμου. Στον ρατσισμό,στο υπεροπτικό Άριο αίσθημα από τα μικροαστικά πανέρια των ξεπεσμένων Σουσούδων.
Αν δεν το έχουμε ήδη καταλάβει, έχουμε σύκγρουση. Μεγάλη, ηχηρή και -δυστυχώς, φαίνεται πως εξελίσσεται σε- μοιραία. Μεταξύ δύο κόσμων: Εκείνου που οφείλει να σεβαστεί τον Άνθρωπο και του άλλου,που δεν θα διστάσει να τον εξοντώσει.
κουτι πανδωρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου