Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ιδιωτικό κράτος με «πουλημένους» διαιτητές;



του Δημήτρη Χρήστου
Και εκεί που λες ότι μετά την ανάγωγη συμπεριφορά του Κυριάκου στη Βουλή θα υπάρξει κάποια αυτοσυγκράτηση, έρχεται ο πλουσιόπαις κληρονόμος και τα κάνει όλα λίμπα! Τι οκτάωρα και πενθήμερα μου λέτε εσείς, τι συμβάσεις εργασίας ζητάτε, τι δημόσια υγεία και παιδεία απαιτείτε, ξεχάστε όλα, αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και γίνει πρωθυπουργός.
ΝΟΜΙΖΕΙ ότι η παπαγαλία από τα τσιτάτα του Φρίντμαν είναι επίκαιρη και εφαρμόσιμη σε μια ευρωπαϊκή χώρα στην κατάσταση που βρέθηκε η Ελλάδα. Νομίζει ότι η ανάπτυξη είναι απλώς και μόνο υπόθεση φτηνής εργασίας.
ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ υποστήριξη από τον μοναδικό φίλο που έχει στην Ευρώπη, τον Μ. Βέμπερ, που δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κατώτατος μισθός στην Ελλάδα για να μπορεί η χώρα να ανταγωνιστεί τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Μάλτα! Ουάου, που θα έλεγε και ο Βαρουφάκης!
ΔΕΝ ΕΧΕΙ αντιληφθεί τίποτα από τις εξελίξεις στην Ε.Ε. Την κρίση ταυτότητας και αρχών. Την υπονόμευση της ενότητάς της. Δεν έκανε καμιά προσπάθεια να κατανοήσει γιατί δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι πολίτες βγαίνουν εδώ και μήνες στους δρόμους, αγανακτισμένοι από τον αβίωτο βίο, αποτέλεσμα των ανισοτήτων που όξυνε η κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη πολιτική στην Ένωση.
ΔΕΝ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ την οργή των Ευρωπαίων πολιτών, που στρέφεται, όπου δεν υπάρχει αξιόπιστη Αριστερά, στην εθνικιστική και λαϊκιστική Άκρα Δεξιά. Δεν υπολογίζει της συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία από τον πόλεμο δασμών του Αμερικανού Προέδρου και πόσο αυτό μπορεί να καθηλώσει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες παντού.
ΚΑΙ ΟΙ ΥΦΕΣΕΙΣ που θα ακολουθήσουν, όχι μόνο δεν προσφέρονται για επενδύσεις, αλλά πλήττουν και κλάδους που πηγαίνουν καλά στηρίζονται όμως στα εισοδήματα των επισκεπτών- τουριστών. Και αν τα εισοδήματα περιοριστούν, θα μειωθεί και το ζητούμενο απαραίτητο τουριστικό ρεύμα.
ΘΕΩΡΕΙ πως «τάξη και ασφάλεια», είναι απλώς και μόνο υπόθεση μιας διαταγής. Βλέπει μόνο τα συμπτώματα, χωρίς να έχει ιδέα τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστούν και κυρίως να εξαλειφθούν οι αιτίες.
ΕΧΕΙ μεσάνυχτα από τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις συνέπειες της νέας βιομηχανικής επανάστασης, όπου η ταχύτατη «ρομποτοποίηση» απαιτεί προσαρμογές και ειδικεύσεις από τον κόσμο της εργασίας, ώστε να μην μείνει εκτός παραγωγής. Με λίγα λόγια, ο Κυριάκος δεν έχει όραμα για μια χώρα με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, σε ρόλο πρωταγωνιστή.
ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ότι σε συνθήκες κανονικής δημοκρατίας, είναι αδύνατον να εφαρμοστούν οι ιδέες περί «ιδιωτικού κράτους». Και ας μην ξεχνάμε πως χωρίς τίμια κρατική διαιτησία, η λεγόμενη ελεύθερη οικονομία εξελίσσεται σε ζούγκλα όπου οι ισχυροί καταβροχθίζουν πλούτο και δικαιώματα με νόμιμο και παράνομο τρόπο, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
ΚΑΙ ΣΤΗ δική μας περίπτωση, τα παραδείγματα με Μαρινάκη και Αλαφούζο, δεν είναι μόνον πολιτικές χορηγίες, αλλά επενδύσεις για μερίδιο στην πολιτική εξουσία, στην περίπτωση που ο «φυτευτός» τους κερδίσει τις εκλογές.
ΤΟ ΘΕΜΑ είναι πλέον σοβαρό. Τόσο σοβαρό που οργίστηκαν δημοσίως και οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ που πρόσκεινται στη Ν.Δ., οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους σημείωσαν: «Το οκτάωρο, το πενθήμερο, η πλήρης και σταθερή δουλειά, η σχέση εξαρτημένης εργασίας είναι κρίσιμες κατακτήσεις του χθες και απαραίτητες-αναντικατάστατες συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο».
ΚΑΙ ΟΠΩΣ δήλωσε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Κώστα Καραμανλή, ο Ευάγγελος Αντώναρος: «Τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη την Ευρώπη εκσυγχρονίζονται διαρκώς με τον τελευταίου τύπου εξοπλισμό, ώστε να μη χρειάζεται οι πολίτες να καταφεύγουν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια ή εργαστήρια ή να έχουν πανάκριβη ιδιωτική ασφάλιση. Και μόνο όταν εμφανίζεται μεγάλη ζήτηση 'αγοράζει' το δημόσιο σύστημα υγείας υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα».
ΟΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΕΣ του Κυριάκου έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στη Ν.Δ. Υπάρχει βρασμός, καθώς ο πρόεδρος έχει καταργήσει κάθε έννοια δημοκρατικής κομματικής λειτουργίας και πορεύεται με τα σκονάκια που έφερε από την Αμερική, χωρίς να ρωτάει κανέναν! «Και εγώ που λέω ότι ανήκω στη λαϊκή Δεξιά, τι να λέω τώρα στον κόσμο;» αναρωτιέται ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και όχι μόνο.
Ο ΑΦΕΛΗΣ Κυριάκος βιάστηκε να αποκαλυφθεί. Εάν μάλιστα στις επικείμενες ευρωεκλογές, δεν προκύψει αποτέλεσμα που να θεμελιώνει ρεύμα νίκης στις βουλευτικές του Οκτωβρίου, δύσκολα θα επιβιώσει στην κομματική εξουσία καθώς η απειλή διάλυσης της παράταξης, μετά και την καταστροφική περίοδο Σαμαρά, θα απελευθερώσει μεγάλη οργή.
αυγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου