Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Κατάντια


Το γεγονός ότι σε ένα τελικό ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που διεξήχθη σε άδειο γήπεδο, οι ελάχιστοι παριστάμενοι κατάφεραν να δημιουργήσουν επεισόδια συνιστά ένα ακόμη από τα παγκόσμια ρεκόρ παρακμής που πέτυχε το ελληνικό ποδόσφαιρο το βράδυ του Σαββάτου.
Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, σε ένα αγώνα ποδοσφαίρου – υπό άλλες συνθήκες γιορτή- που διεξήχθη το Σάββατο στο άδειο και άχαρο ΟΑΚΑ, χρειάστηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να επιτηρούν 1.000 άτομα με προσκλήσεις, που τελικά προκάλεσαν επεισόδια! Ακόμη πιο σουρεαλιστική  η απειλή των διοργανωτών από τα μεγάφωνα ότι θα εκκενωθεί το γήπεδο, αν και αυτό ήταν ήδη άδειο.
Μάλιστα, τα επεισόδια δεν δημιούργησαν κάποιοι «περιθωριακοί» που είχαν παρεισφρήσει «στους φιλήσυχους φιλάθλους» σύμφωνα με τον κυρίαρχο ισχυρισμό όσων προσπαθούν να υποβαθμίσουν αυτές της καταστάσεις, αλλά ελάχιστοι φίλοι των ομάδων που επιλέχθηκαν θεωρητικά αυστηρά (;) από κάθε ΠΑΕ για να παρακολουθήσουν το ματς. Αποδεικνύοντας ότι ο χουλιγκανισμός είναι βαθιά ριζωμένος από την κορυφή (παράγοντες) μέχρι τη βάση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως για τρίτη συνεχή χρονιά συναντήθηκαν οι ίδιες ομάδες στον τελικό και για τρίτη συνεχή χρονιά δημιούργησαν επεισόδια.
Ο τελικός ήταν έτσι κι αλλιώς μια ομολογία αποτυχίας και ανικανότητας των αρμόδιων φορέων και παραγόντων. Μια ήττα του ποδοσφαίρου πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας καθώς απαγορεύτηκε η παρουσία φιλάθλων και δεν είχε καν Έλληνες διαιτητές γιατί πλέον θεωρούνται τελείως αναξιόπιστοι. Ούτε κοινή συνέντευξη Τύπου δεν κατάφεραν να δώσουν οι δύο ομάδες. Ίσως η λύση στο μέλλον είναι να χρησιμοποιούνται ξένοι οπαδοί για να μην πλακώνονται μεταξύ τους. Κυρίως όμως πρέπει να χρησιμοποιούνται ξένες διοικήσεις και παράγοντες αφού αποδείχτηκε ότι οι υπάρχοντες Έλληνες είναι ανίκανοι να διαχειριστούν το ποδόσφαιρο ως αθλητική δραστηριότητα και ως εμπορικό προϊόν.
Πριν τον τελικό διάφορες φωνές διαφωνούσαν με την απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων στις κερκίδες και επέκριναν την απόφαση. Μετά το κατόρθωμα να γίνουν έκτροπα ακόμη και στο άδειο γήπεδο, μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα είχε συμβεί αν υπήρχε κόσμος. Ήταν ένας τελικός που επιβεβαίωσε περίτρανα την απόλυτη παρακμή στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλανε και γεμάτο γήπεδο, τρομάρα τους... 
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου