Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Κατά συρροήν... «συγγνώμη»


Η νέα απόπειρα του Άδωνι Γεωργιάδη να εμφανιστεί ως politically correct δεν πείθει ούτε για τις προθέσεις ούτε για την ειλικρίνεια. 
Με ένα tweet του ζητά συγνώμη για όσα έχει κάνει στο παρελθόν και σημειώνει ότι η μνήμη του ολοκαυτώματος πρέπει να μείνει ζωντανή, στην πολλοστή του τέτοια απόπειρα καθώς από τότε που ανελίχθηκε στην Αντιπροεδρία της ΝΔ επιχειρεί κάθε χρόνο την ίδια εποχή, συχνά και με χονδροειδή τρόπο όπως με τους περυσινούς γραφικούς ακτιβισμούς του στο Εβραϊκό νεκροταφείο, να εμφανιστεί πολέμιος του αντισημιτισμού. 
Ο καθένας γνωρίζει όμως ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης κατάφερε να μπει στα δημόσια πράγματα ως ακροδεξιός τηλεπλασιέ, που καθιερώθηκε προωθώντας τα φασιστικά βιβλία του Πλεύρη, που αναπαρήγαγε τις συνήθεις συνωμοσιολογίες, αντισημιτικές φανφάρες, νοσταλγία για τους Απριλιανούς και αρκετή όσο και επικερδή προγονοπληξία.
Το τελευταίο διάστημα του διεμήνυσαν πως πρέπει να ξορκίσει το παρελθόν του, αλλά με την πρώτη αφορμή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν κρύβει την ακροδεξιά ρητορική που βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής του σκέψης.
Είτε στο παρελθόν από τις τάξεις της περιθωριακής ακροδεξιάς, είτε σήμερα από τις τάξεις της μεταλλαγμένης ΝΔ, δεν έχει σταματήσει να εκτοξεύει ακραίες και ανυπόστατες θέσεις, διαστρεβλώνοντας γεγονότα και πρωτοστατώντας στο πάρτι των Fake News. Με μαθηματική βεβαιότητα θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον. Με την ίδια ρηχότητα θα συνεχίσει να «πουλάει» κάθε τί που του προσφέρει πρόσβαση στην εξουσία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ασφαλώς και δεν είναι το μόνο στέλεχος στη σημερινή ΝΔ που πολιτεύεται με αυτόν τον τρόπο. Είναι όμως ο αντιπρόεδρος του κόμματος και αυτό λέει πολλά για τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ.
Αυτά για τους ισχυρισμούς πως στη ΝΔ δεν υπάρχει ακροδεξιά, αλλά και για το «ύφος» και το «ήθος» των πολιτικών, που όψιμα απασχολούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για τις υποθέσεις διαφθοράς το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου