Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ο θησαυρός του μακαρίτη



Ο ανάγωγος της Κυριακής
Έτσι όπως μαζεύουν τους πάγκους στη λαϊκή όταν πιάνει η βροχή, έτσι μαζεύουν οι δημοσκοπικές εταιρείες τις προβλέψεις τους άρον άρον.
Από τις 17 μονάδες, πήγαμε στις 7 και από τις 7 μονάδες στις 6 και τελευταία η PALMOS ANALYSIS έδωσε διαφορά 3,5 %. Να θυμίσουμε ότι πρώτος απ’ όλους ο Άδωνης, πριν 2 μήνες, είχε χαμηλώσει τον πήχη στις 3,5 μονάδες. Και τώρα οι δημοσκοπικές εταιρείες έβαλαν  τον Αυγενάκη να πει πως μπορεί να υπάρξει νοθεία στις εκλογές. Πώς αλλιώς θα δικαιολογήσουν οι δημοσκοπικές εταιρείες πως πληρώνονταν από τα αφεντικά τους να βγάζουν ψεύτικες δημοσκοπήσεις για να βρίζει ολημερής ο ΣΚΑΪ;
Αυτή τη φορά το σύστημα θα υποστεί τη μέγιστη συντριβή του. Έφτιαχναν fake news και το χειρότερο απ’ όλα, τα πίστεψαν κιόλας. Τα πίστεψε κι ο τζιτζιφιόγκος ο σηκωμενοπηγουνάτος ο Κυριάκος και να δούμε τώρα πού θα πάει το πηγούνι που ‘χε σηκωθεί 17 μονάδες πάνω, πώς θα πέσει 17 μονάδες κάτω.
Την Κυριακή ο Κυριάκος θα ψάξει καρέκλα να κάτσει και φοβάμαι ότι η καρέκλα θα ‘ναι απρόθυμη.
Ο Μεϊμαράκης θα ηγηθεί των εξελίξεων.
Αν η διαφορά είναι πολύ μικρή ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές και θα τις κερδίσει. Θα φύγει χαλαρός για μπάνια. Αν η διαφορά είναι μεγάλη, γιατί όλες τις εκδοχές πρέπει να τις παίζεις στο κεφάλι, τότε ο Τσίπρας θα παλέψει να διαχειριστεί το αποτέλεσμα μέχρι τις εκλογές. Η καρέκλα του Τσίπρα δε θα κινδυνέψει, αλλά η θέση του θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Αλλά οι δημοσκόποι που τα μαζεύουν άρον άρον τον κάνουν να χαμογελά. 6,5 % δίνουν μπροστά τη ΝΔ τα «Νέα», όπου 3% είναι το περιθώριο στατιστικού λάθους, άρα μιλάνε για 3,5%.
*** Πήγε στα Τρίκαλα και ο Κυριάκος και έπαιξε τον πολιτισμένο δεξιό εκεί, πήγε και σε περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ για να χαιρετήσει.

*** Το ότι ο Μητσοτάκης πιστεύει ότι οι ψυκτικοί και οι συντηρητές ασανσέρ προέρχονται από το Περιστέρι είναι αυτό που του φανέρωσε την ταξική του διαφορά. Το γεγονός ότι αυτός είναι γόνος μια ζάμπλουτης μεγαλοοικογένειας που έμαθε από την ημέρα που γεννήθηκε να συναλλάσσεται με εφοπλιστές και επιχειρηματίες, οι SIEMENS να χρηματοδοτούν τον μπαμπά του και όλη του την οικογένεια, λεφτά να πέφτουν από τον ουρανό και εκείνος να περιφέρεται από σαλόνι σε σαλόνι και τώρα να βγαίνει και να παριστάνει τον κακομοίρη που δεν έχει μπει σε σκάφος ποτέ και που έχει να συναντήσει πλούσιο 18 χρόνια τώρα.
Στου Λαλαούνη δεν έτρωγε με χρυσά μαχαιροπήρουνα και τον έδειχνε ο Λάκης Γαβαλάς στο instagram; Που πας ρε Καραμήτρο;
*** Πέταξε το σακάκι, έβγαλε τη γραβάτα και πήγε στη Λάρισα να μιλήσει ο Κυριάκος, όχι στην κεντρική πλατεία, που όποιος την γεμίσει κερδίζει και τις εκλογές, σύμφωνα με τον αστικό μύθο, αλλά στην πλατεία ταχυδρομείου και δεν κατάφερε να μαζέψει κόσμο ούτε για τις φωτογραφίες. Κλάμα…
Ο πρωθυπουργός που τον θέλουν όλοι οι δημοσιογράφοι και δεν τον γουστάρει ο κόσμος.
*** Καλά τα είπε ο Υποχθόνιος, ότι ο κίνδυνος ανόδου του φασισμού είναι τεράστιος και κάλεσε τους νέους να πάνε να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές. Ωραίος!
*** Ένας υποψήφιος στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο Νικόλαος Σουβλάκης,είναι αυτός που μας κέρδισε από τους υποψήφιους που έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας. Στην αφίσα ψήνει σουβλάκια στη σχάρα.
*** Ευρωεκλογές την άλλη Κυριακή, σηκωθείτε από κρεβάτια και καναπέδες και μην αφήσετε ούτε τους φασίστες στην Ευρώπη, ούτε τους καινούριους Σόιμπλε, ούτε τους καραγκιόζηδες της μεταπολίτευσης να ξανάρθουν στα πράγματα.
Πρέπει να καταλάβουμε τι είναι το σπίτι μας και ποιος θέλουμε να μένει σε αυτό, ποιοι είναι οι φίλοι μας και ποιοι είναι οι εχθροί μας.
Πρέπει να φύγει η λέρα από το σπίτι, όχι να την ξαναμαζέψουμε.
Αυτές οι εκλογές κρύβουν τις πιο μεγάλες εκπλήξεις.
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου