Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Θαύμα: όπου στέκεται ο Μεϊμαράκης είναι Κυριακή.



Του Απόστολου Λυκεσά
Η προεκλογική τακτική της ΝΔ, εστιάζοντας στο στυλ του κ. Μεϊμαράκη, μια εκδοχή που λεκτικά συνορεύει με το χυδαίο, το οποίο όμως υποδύεται με ζέση το ανάλαφρο και διασκεδαστικό – αυτό όμως δεν ενοχλεί καν τους ανένδοτους πολέμιους του λαϊκισμού φιλελεύθερους αστούς αρθρογράφους-, θυμίζει εκείνο το ανέκδοτο σύμφωνα με το οποίο, ένας εβραίος έμπορος διηγείται, παράλληλα με εκπροσώπους άλλων θρησκειών, τα θετικά της πίστης του και προς απόδειξη, αναφέρει ότι μόλις την προηγούμενη μέρα ο Γιαχβέ το είχε κάνει το θαύμα του διότι, όταν άνοιξε το μαγαζί του και μόνο γι αυτόν, ήταν Κυριακή ενώ, τριγύρω, και για όλους τους άλλους ήταν Σάββατο

Κάπως έτσι λάμπει το άστρο του κ. Μεϊμαράκη αν και τριγύρω το σκοτάδι κυριαρχεί. Και μάλιστα, σε ότι αφορά την ΝΔ, το «θαύμα» αυτό το βλέπουν όλοι οι αρθογράφοι και τηλεπαρουσιαστές που δεν έχουν κάνει ούτε μια ερώτηση της προκοπής στον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ για το … Σάββατο που πεισματικά κάνει τρελό πάρτι τριγύρω.
Στην… Κυριακή που ζουν στη ΝΔ, τα θαύματα μοιάζουν πραγματικά θεόσταλτα. Αρκεί να φανταστούμε ότι τριγύρω στον προσωρινό πρόεδρο τούτη την ώρα μες στο υπερκόσμιο σκότος κυκλοφορούν: 1) ο πρώην γενικός διευθυντής του υπουργείου άμυνας επί Μεϊμαράκη Περ. Καλλίρης ο οποίος είναι πίσω από την «υπόθεση Φλαμπουράρη» και οποίος, άλλο θαύμα κι αυτό, έχει την ικανότητα να εξαφανίζεται από τις φωτογραφίες όταν τις δημοσιεύει το… Κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα» που ίσως μετονομαστεί σε «Πρώτο Θαύμα» αφού, εκτός από το προαναφερόμενο, είχε ήδη κάνει κι άλλο μετατρέποντας μαχαιροβγάλτες σε Ουρσουλίνες καλόγριες 2) Η εισαγγελέας Εφετών Γ. Τσατάνη, με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ζητεί να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών επί υπουργίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Ευάγγελος Βασιλάκος, (από κοντά και οι προκάτοχοί του στην ίδια θέση επί Τσοχατζόπουλου, και Γιάννου Παπαντωνίου). 3) Ο κ. Παπασταύρου γνωστός από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στέκεται ακόμη στο πλάι του κ. Μεϊμαράκη καθότι, τα εξαπτέρυγα, έχουν μια συνέχεια στη διαδικασία της πολιτικής ιερουργίας. Κι αφού ιερούργησε καλώς επί Σαμαρά, ο Παπασταύρου, σε σημείο να θέλει ο Αντώνης άλλους εννιά τουλάχιστον, γιατί να μην συνεχίζει και επί του Μεϊμαράκη που συνεχίζει τις ιστορίες επιτυχίας του προκατόχου του; 4) Ένα περίεργο πράγμα, για την υπόθεση των υποβρυχίων οι ερωτήσεις κόλλησαν σε όλους του οισοφάγους πλην Καμμένου, αμνησία χτύπησε τους πάντες για την υπόθεση Καρούζου ενώ, ο Φλαμπουράρης, δεν πρόκειται να σωθεί ακόμη κι αν απαντά σερνόμενος στα γόνατα προς την Παναγία της Τήνου και υφιστάμενος της καμτσικιές του Σκάι που επιμένει ατέλειωτες ώρες να ερωτά πράγματα για τα οποία έχει ήδη πάρει απάντηση 6) Ούτε μία κουβέντα δεν έχει πει ο πρόεδρος της ΝΔ που τόση ευαισθησία επιδεικνύει σε θέματα διαφθοράς για τα δάνεια 5 δις ευρώ της Αγροτικής, για την Πανγαία της Εθνικής Τράπεζας, για τα 100 εκατομμύρια που χρωστάει η ΝΔ. Και, τέλος, εδώ που φτάσαμε φανταστείτε ότι μόλις που θυμόμαστε τον Άδωνη και τον Βορίδη.
Πάντως, και για να μην αποκρύβουμε την αλήθεια, το θαύμα θα συνεχιστεί και μέχρι την ψηφοφορία, όπου και να πάει ο κ. Μεϊμαράκης, τριγύρω, θα είναι Κυριακή συνέχεια.

ΥΓ. Φυσικά, αυτό που λέγεται ήδη, είναι ότι όλα αυτά είναι μια προσπάθεια συμψηφισμού. Εάν δεχθούμε ότι αυτό είναι αλήθεια, τι ακριβώς συμψηφίζεται; Τα χρηματικά ποσά των υποθέσεων; Θα πει κάποιος, «η ηθική όμως;». Για να μην μπω σε σχοινοτενής και κουραστικές λεπτομέρειες σημειώνω, απλώς, ότι για μερικούς η ηθική λειτουργεί κατά παραγγελία, όπως οι δημοσκοπήσεις την προεκλογική περίοδο.

alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου