Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Πατέρας Φύσσα: Ο Ρουπακιάς λειτούργησε κατόπιν εντολής του Μιχαλολιάκου



Δριμύ ήταν το κατηγορώ του πατέρα του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτη, στο πλαίσιο της κατάθεσής του.

Χαρακτήρισε τον Γιώργο Ρουπακιά «επαγγελματία δολοφόνο» που είχε σχεδιάσει το έγκλημα.
Ο Παναγιώτης Φύσσας είναι ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας που καταθέτει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καθώς μέχρι τώρα το δικαστήριο είχε ασχοληθεί με διαδικαστικά ζητήματα.
Ο πατέρας του Φύσσα μεταξύ άλλων τόνισε:
«Στο νοσοκομείο που μετέφεραν τον Παύλο, ρώτησα τον γιατρό αν φταίει η καθυστέρηση του ασθενοφόρου. Μου απάντησε ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό. Τον μαχαίρωσε και έστριψε το μαχαίρι γι’ αυτό το αίμα διαχύθηκε εσωτερικά. Το παιδί μου άντεξε για τέσσερα λεπτά και πρόλαβε να υποδείξει τον δολοφόνο του. Είπε σε αστυνομικό: Αυτός με σκότωσε».
Θέλοντας δε να τονίσει τον «επαγγελματικό» τρόπο με το οποίο λειτούργησε ο Ρουπακιάς, κατέθεσε πως νωρίτερα είχε μιλήσει, όπως έμαθε, εκ των υστέρων, με τον Παύλο:
«Τον ρώτησε που είναι η καφετέρια Κοράλι. Εγώ το ερμηνεύω ότι όταν ένας επαγγελματίας θέλει να σκοτώσει, τα ζυγίζει όλα. Ήθελε να ξέρει με ποιον έχει να κάνει».
Σκιαγραφώντας δε το προφίλ του Ρουπακιά ο πατέρας του Φύσσα τόνισε πως, «νομίζει ότι είναι ο Ελληναράς και θα σώσει την πατρίδα του. Όταν σκότωσε τον γιο μου και κοίταξε τους άλλους, το ύφος του ήταν σαν να έλεγε: "έτσι σκοτώνω". Νομίζει ότι έχει κάνει κάποιο κατόρθωμα αυτός. Ότι έχει σώσει τη πατρίδα του».
Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου σχετικά με το κίνητρο, ο Παναγιώτης Φύσσας δήλωσε: «Αυτή η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε φωνές αντίθετες. Τους ενοχλούσαν τα τραγούδια του Παύλου που ήταν κατά του φασισμού».
Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος μεταξύ της προέδρου και του Παναγιώτη Φύσσα:
Πρόεδρος: Γιατί λέτε ότι το χτύπημα ήταν επαγγελματικό;
Πατέρας: Γιατί το έστριψε για να διαχυθεί εσωτερικά το αίμα και να πεθάνει.
Πρόεδρος: Δεν γνωρίζονταν, δεν είχαν διαφορές. Γιατί να τον σκοτώσει; Γιατί να του καταφέρει δύο μαχαιριές;
Πατέρας:  Γιατί αυτή η οργάνωση κλείνει στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες. Τα τραγούδια του ήταν αντιφασιστικά και τους ενοχλούσαν.
Πρόεδρος: Ποιούς ενοχλούσαν;
Πατέρας: Οταν νομίζει, ότι βρίζει  και κάνει τον Ελληναρά και ότι θα σώσει την πατρίδα του, γιατί αυτό ήταν το στυλάκι του Ρουπακιά, αυτή η αντίληψη τον οδήγησε στο φόνο.
Πρόεδρος: Μόνος πήγε, αν είχε αυτές τις αντιλήψεις που λέτε, τί έγινε;
Πατέρας: Συνεννοήθηκαν μεταξύ τους με τα τηλέφωνα. Εντολή πήρε.
Πρόεδρος: Από πού;
Πατέρας: Από τον αρχηγό, από ποιόν άλλον. Αυτός δεν ανέλαβε τώρα την ευθύνη; Αυτοί δεν κάνουν τίποτα χωρίς εντολή.
Λίγο πριν την κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα ο συνήγορος του Ρουπακιά προέβαλε τον ισχυρισμό περί άμυνας και ότι ο δράστης βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής, ζητώντας μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ανθρωποκτονία από αμέλεια ή πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης...
Να θυμίσουμε ότι με την κατάθεση του πατέρα του Παύλου Φύσσα ξεκινά σήμερα η διαδικασία της εξέτασης των 131 μαρτύρων κατηγορητηρίου στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν «οργανωμένη» και όχι αποτέλεσμα στιγμιαίας διένεξης και συμπλοκής. Υπήρχε κεντρική εντολή, σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, να «τον φάνε όπου τον βρουν».
Τόσο ο πατέρας του Παύλου Φύσσα όσο και η μητέρα, συγγενείς και φίλοι του, βρίσκονται από τις 20 Απριλίου που ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου. Αντίθετα, ελάχιστοι από τους κατηγορούμενους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο δικαστήριο.

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου