Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Στα ανοιχτά της δραχμής



του Λάκη Λαζόπουλου
Ξαφνικά σαν να ησύχασαν όλα.
Η νέα κυβέρνηση δεν θυμίζει σε τίποτα την παλιά κι ας έχει πολλούς από τους παλιούς μέσα. Αλλιώς το πρώτη φορά αριστερά αλλιώς το δεύτερη μετ” εμποδίων.
Που είναι η Ζωή, με το λεμονί παλτό και το μπορντώ παντελόνι να κάνει εντρανς στο Προεδρικό. Το βλέμμα της και το ύφος της δίπλα στον Λαφαζάνη, το βράδυ των εκλογών, μαρτυρούσε πως δεν τα μέτρησε σωστά τα πράγματα μέσα της. Δεν κατάλαβε δηλαδή πως δεν μπορείς απ΄την μία μέρα στην άλλη να βρίζεις έναν άνθρωπο, με τέτοιους χαρακτηρισμούς, λες και ήταν ο χειρότερος εχθρός σου. Γι” αυτά που καταλόγιζε στον Τσίπρα λέω.
Ο λαός χρέωσε στον Λαφαζάνη και στην Ζωή διάσπαση και όχι διαφωνία.
Πρέπει να έχει κάνει άπειρες προσευχές ο «άθεος» Τσίπρας. Και το Ποτάμι έγινε ρυάκι και η Φώφη δεν μπήκε να αλωνίσει πάλι, όπως συνηθίζει το κακομαθημένο ΠΑΣΟΚ, και με την Ν.Δ δεν συνεργάστηκε βέβαια, αλλά και όλοι οι εσωτερικοί του εχθροί ανέβηκαν όλοι μαζί σε ένα καράβι, το οποίο ναυάγισε στα ανοιχτά της δραχμής.
Οι μισοί δεν ψήφισαν και οι άλλοι μισοί που ψήφισαν ταχτοποίησαν τα πράγματα μια χαρά.
Πραγματικά, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο λαός δεν ψήφισε, έκανε χειρουργική επέμβαση υψίστης ακριβείας.
Ανοίγεις την τηλεόραση και έχουν κοπάσει οι φωνές των διαπλεκομένων. Οι δημοσιογράφοι της πουλημένης δημοσιογραφίας έχουν βάλει την ουρά κάτω απ΄τα σκέλια.
Στο δημοψήφισμα και στις τελευταίες εκλογές χάσαν και τα τελευταία γραμμάρια αξιοπιστίας. Ποτέ χώρα δημοκρατική δεν είχε τόσο μικρούς δημοσιογράφους.
Θα εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο ο Τσίπρας; Θα επιβάλλει αυτή την βάρβαρη συμφωνία;
Φοβάμαι ότι αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει γρήγορα να τρέξει να βρει ισοδύναμα.
Γιατί αν δεν βρεθούν τα ισοδύναμα θα “ρθουν τα αποδύναμα.
Πρώτος στόχος η απομείωση του χρέους. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και η χώρα πρέπει να ανασάνει. Οι 100 δόσεις πρέπει να παραμείνουνε, οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν πρέπει να κλείσουνε, το 100% προκαταβολής φόρου είναι καθαρή αλητεία του Σόιμπλε και της Λαγκάρντ. Δεν πρέπει να την εφαρμόσουν. Θα σκορπίσει όλη η Ελλάδα, θα κάνουν οι Έλληνες επιχειρήσεις στην Βουλγαρία και στην Αλβανία, ενώ οι συνταξιούχοι θα μπορούν να ζουν μόνο στην Βουλγαρία. Οι γερομετανάστες θα είναι η νέα μεγάλη κατηγορία μεταναστών.
Το σχέδιο Σόιμπλε για ανατροπή της κυβέρνησης δεν πέρασε. Ο ανέντιμος εκβιασμός υπερίσχυσε του έντιμου συμβιβασμού. Η κυβέρνηση πρέπει να επαναφέρει κάποιες κόκκινες γραμμές. Δεν χρειαζόμαστε μία νέα δεξιά με αριστερό προφίλ, χρειαζόμαστε μία αριστερά με ευρωπαικό προφίλ.
Τελικά τα τρία μνημόνια κατάπιαν: τον Καραμανλή που το είδε να ρχεται και την έκανε, τον Παπανδρέου που προσυμφώνησε να το φέρει και οδηγήθηκε κακήν-κακώς στην έξοδο, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, τον Καρατζαφέρη και τον Κουβέλη, τον Λαφαζάνη και την Ζωή, ετοιμάζεται να καταπιεί τον Θεοδωράκη και άφησε όρθιο μόνο τον Τσίπρα.
Η Ν.Δ μπαίνει σε εκκαθάριση. Ήταν ντροπή, στα πρώτα έδρανα να κάθεται ο Άδωνις , ο οποίος ούρλιαζε τον ασταμάτητο και συνέχιζε να συμβουλεύει τον πρωθυπουργό Σαμαρά λέγοντας του συνέχεια κάτι στο αυτί. Αλλοίμονο στα αυτιά που ακούνε ανόητους παπαγάλους του τίποτα.
Κι επειδή η κατάθλιψη ήταν πολύ μεγάλη και η απογοήτευση, νομίζω ότι η επιλογή του λαού να βάλει τον Λεβέντη στην βουλή είναι μέσα στα πλαίσια της χειρουργικής επέμβασης.
Να “χουμε και κάποιον να διασκεδάζουμε.
Ενα πράγμα δεν έχει η νέα βουλή και δεν φαίνεται να το έχει η νέα κυβέρνηση. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η πτωτική πορεία της Ελλάδας είναι εξαιρετικά γρήγορη και μόνο με ταχύτητες υπερηχητικών αεροπλάνων θα μπορούν οι υπουργοί να αναχαιτίσουν αυτά που έρχονται.
Νομίζω ότι αυτοί οι υπουργοί δεν θα έχουν χρόνο ούτε να καθίσουν στην καρέκλα. Πρέπει να κυβερνήσουν όρθιοι.
Ελπίζω να μην βλέπουμε υπουργούς όλη μέρα στα κανάλια, να δίνουν συνεντεύξεις. Φτάνει!
Γιατί από όλον τον Βαρουφάκη τι απέμεινε;
Οι συνεντεύξεις του.
Θα πάμε στην επόμενη μέρα ή θα ξαναβρεθούμε στην προηγούμενη;
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου