Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Αυτή είναι η βίλα Τσίπρα!

Οι στόχοι της διαπλοκής δεν θα υλοποιηθούν, όσο ο Αλέξης Τσίπρας μένει ηθικά αλώβητος. Γι” αυτό οι πιο κίτρινοι των κίτρινων, οι πιο διεφθαρμένοι των διεφθαρμένων ξεκίνησαν τις τελευταίες εβδομάδες τον αγώνα αποδόμησης του ηθικού του πλεονεκτήματος.

του Νίκου Μωραΐτη
Η στόχευση της διαπλοκής έχει αλλάξει.
Ξέρει ότι το παλιό είναι τόσο διεφθαρμένο, ώστε δεν μπορεί να το πουλήσει πια, ούτε καν με νέο αμπαλάζ. Οπότε η προσπάθεια εστιάζεται στο εξής: όλοι είναι το ίδιο. (Έξ ου και η σκανδαλώδης προώθηση του Βασίλη Λεβέντη: αφού μπήκαν στη βουλή όλοι οι κλέφτες, οι ψεύτες, τα λαμόγια, ας μπουν και οι ζαβοί).
Όλοι είναι το ίδιο. 
Αφού δεν έχουν και διαφορές, ας μαζευτούν να συγκυβερνήσουν κιόλας. 
Ωραίο το σχέδιο. Στο να το περάσουν όμως στον κόσμο, υπάρχει ένα βασικό εμπόδιο: ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αλωνίζει την Ελλάδα έχοντας σημαία του τη μάχη κατά της διαφθοράς. Και έχει κόσμο ο κερατάς από κάτω. Του κλείσαμε τις τράπεζες, τους έφερε μνημόνιο, του διασπάσαμε το κόμμα, κι όμως κοίτα τους πώς κάνουν για το παιδαρέλι…
Κανένας στόχος της διαπλοκής δεν θα υλοποιηθεί, όσο ο Τσίπρας μένει ηθικά αλώβητος. Γι” αυτό οι πιο κίτρινοι των κίτρινων, οι πιο διεφθαρμένοι των διεφθαρμένων ξεκίνησαν τις τελευταίες εβδομάδες τον αγώνα αποδόμησης του ηθικού του πλεονεκτήματος:
Κοίτα! Όσο εσύ υπέφερες για 60 ευρώ στα ΑΤΜ, o Τσίπρας περνούσε ανέμελο καλοκαίρι σε βίλα εφοπλιστή. Και κοίτα! Τώρα που φθινοπώριασε, να πού πηγαίνει τα παιδιά του! Σε ιδιωτικά σχολεία!
Φυσικά, τα δημοσιεύματα απευθύνονται σε κάφρους, αλλά η καφρίλα είναι κάτι που ευδοκιμεί, ιδίως στο διαδίκτυο. Έτσι, κόσμος και κοσμάκης αναπαράγει τα χυδαία δημοσιεύματα χωρίς να σταθεί λίγο και να σκεφτεί: Βρε, για κάτσε! Πότε πρόλαβε να περάσει ο Τσίπρας ανέμελο καλοκαίρι σε βίλα; Ως τις 12 Ιουλίου διαπραγματευόταν νυχθημερόν τη συμφωνία, μετά διαπραγματευόταν τα προαπαιτούμενα και το τελικό κείμενο, ως τις 14 Αυγούστου που ψηφίστηκε η συμφωνία από τη Βουλή. Και στις 20 άρχισε ο προεκλογικός αγώνας. Όλο το καλοκαίρι τον βλέπαμε στην τηλεόραση. Μια στις Βρυξέλλες, μια στο Μαξίμου, μια στη Βουλή. Καθημερινά. Πότε άραξε στην υποτιθέμενη βίλα; Ποιο καλοκαίρι; Ποιας χρονιάς; Σε ποιο φανταστικό αιώνα;
Πάμε τώρα στα ιδιωτικά σχολεία που «ξέφυγε το πλουσιόπαιδο» και πήγε τα παιδιά του. Το «πλουσιόπαιδο» του πολυκλαδικού λυκείου, να μην ξεχνιόμαστε.
Ας αφήσουμε το μικρότερο γιο του Τσίπρα που, αν τον πήγαιναν σε δημόσιο παιδικό σταθμό, θα βούιζε ο τόπος ότι παίρνει τη θέση ενός φτωχού ανώνυμου παιδιού, και ας πιάσουμε το μεγάλο. Σε ιδιωτικό λοιπόν! Αλήθεια, ποιον πολιτικό αρχηγό ποίου κόμματος θυμάστε να πηγαίνει το παιδί του σε δημόσιο σχολείο;
Όταν δημοσιογράφος είχε ρωτήσει σε debate την Αλέκα Παπαρήγα γιατί πήγε το παιδί της στο Κολλέγιο Αθηνών, το ακριβότερο σχολείο στην Ελλάδα, εκείνη είχε απαντήσει ότι ο κομμουνιστής δεν παύει να είναι ένας άνθρωπος που θέλει το καλύτερο για τα παιδιά του, μόνο που αγωνίζεται για να έχουν το καλύτερο και τα παιδιά των άλλων. Αν αυτή η απάντηση -από τα πιο παραδοσιακά αριστερά χείλη, αυτά του ΚΚΕ- δεν αρκεί, ας τον σταυρώσουμε τον Τσίπρα για το ιδιωτικό σχολείο.
Κι όσο εμείς τον σταυρώνουμε, τα κοράκια της διαπλοκής, που εξυφαίνουν όλα αυτά τα «αυθόρμητα» δημοσιεύματα, είναι έτοιμα να επιστρέψουν για νέες μπίζνες, νέες λαμογιές και νέες λίστες.
Η κυβέρνηση των επτά μηνών, μέσα στον πανικό της διαπραγμάτευσης, δεν είχε το χρόνο να ασχοληθεί με την πάταξη της διαφθοράς, παρά στο ελάχιστο. Τώρα που έχει αναγάγει το πεδίο αυτό σε Νο1 στόχο της, υπάρχει αυξημένη προσδοκία. Μακάρι να έχει τη βούληση και τη δύναμη (γιατί αν δεν είναι ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ και χρειάζεται Θεοδωράκηδες και Λαλιώτηδες, ξεχάστε το), να δώσει τη μάχη κατά του εσμού της διαφθοράς.
Στο μεταξύ, το altsantiri.gr σάς παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τη βίλα του Αλέξη Τσίπρα στο πλούσιο προάστιο της Κυψέλης. Μην τη βλέπετε έτσι την πολυκατοικία. Μέσα έχει βίλα. Σας ορκίζομαι: Μα τη διαπλοκή!
altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου