Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν το μπόι υπολείπεται του αναστήματος



Διπλό στάνταρ το έπαιζαν στη Συγγρού, μετρώντας το μπόι του αρχηγού τους σε εκατοστά, σε ένσημα, σε ταβλαδόρικες εξάρες και σε οκάδες μαγκιάς.

του Πέτρου Κατσάκου
«Το ύψος του ανθρώπου ξεκινά από τα πόδια και φτάνει μέχρι το κεφάλι. Από εκεί και πάνω ξεκινάει το ανάστημά του» έγραφε κάποτε ο Αργύρης Χιόνης χωρίς να υπολογίζει και τον αέρα που χωρίζει το κεφάλι από τα κουφώματα ενός τηλεοπτικού παράθυρου. Το ανάστημα, λοιπόν, ορισμένων μετρήθηκε από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν, πριν ακόμη ξεκινήσει η τηλεμαχία των δύο πολιτικών αρχηγών, διέρρεαν στα δημοσιογραφικά γραφεία μια ανακοίνωση που, αν μη τι άλλο, θα μπορούσε να μοιραστεί μετά το τέλος του ντιμπέιτ.
«Σήμερα η ΕΡΤ έβγαλε νέο πρωθυπουργό. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όχι μόνο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμη και των φίλων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των αναποφάσιστων» έγραφε το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. που έφτασε στους υπολογιστές και στα κινητά των δημοσιογράφων προτού ακόμη Τσίπρας και Μεϊμαράκης διαβούν το κατώφλι του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής. Τόση σιγουριά. Τόση αυτοπεποίθηση.
Διπλό στάνταρ το έπαιζαν στη Συγγρού, μετρώντας το μπόι του αρχηγού τους σε εκατοστά, σε ένσημα, σε ταβλαδόρικες εξάρες και σε οκάδες μαγκιάς. Τόση σιγουριά για το διπλό του αρχηγού τους μέσα στο γήπεδο των «άχρηστων» της ΕΡΤ, που με προκατασκευασμένη δήλωση προεξοφλούσαν ακόμα και την ορκωμοσία του την επόμενη εβδομάδα. Το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. έβγαλε πρωθυπουργό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των επιχειρηματικών συμφερόντων που διαδήλωναν διά των αντιπροσώπων τους έξω από το ραδιομέγαρο και της ξενοφοβικής ιδεοληψίας που διατρέχει το πολιτικό τους DNA.
Κανείς τους δεν σκέφτηκε να μετρήσει το πολιτικό ανάστημα του αρχηγού τους στην απαξίωση των ερωτήσεων για το προσφυγικό. Κανείς τους δεν μέτρησε το μπόι του αρχηγού του στην επιμονή για το βιώσιμο χρέος των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων. Τον μέτρησαν, τον ζύγισαν και μας τον πλάσαραν ως πρωθυπουργό της παλλινόρθωσης προτού ακόμη ξεστομίσει τους «ψευτράκους», τους «λαθρομετανάστες» και τις «κυρίες Τασίες». Βιάστηκαν να εκδώσουν το δελτίο Τύπου, μια και, αν έκαναν λίγη υπομονή, θα έβλεπαν το πολιτικό του ανάστημα να τρυπάει το πλάνο του σκηνοθέτη και να εκτοξεύεται πάνω κι από το μπόι του Μιχαλολιάκου. Αποφεύγοντας να απαντήσει στο ερώτημα εάν εξετάζει μονομερή κατάργηση της Σένγκεν και κλείσιμο των συνόρων στα πρότυπα της Γερμανίας, κοιτάζοντας δήθεν αδιάφορα το πλάνο του στα μόνιτορ της ΕΡΤ όταν ακούγονταν τα ονόματα του Χριστοφοράκου και των συνεργατών του που κοσμούν τη λίστα Λαγκάρντ, αρκέστηκε στις ζαριές του «ωρομίσθιου», μπας και σηκωθεί λίγο ψηλότερα σε μαγκιά από τον αλησμόνητο προκάτοχό του. Το μπόι του ξεβράστηκε στις μολυσμένες ακτές των πολιτικών του δεσμεύσεων και της ξενοφοβικής του ιδεοληψίας. Και το μπόι αυτό δεν χωράει σε κανένα τηλεοπτικό κάδρο και σε κανένα προκάτ δελτίο Τύπου. Είναι ένα μπόι πολύ κοντύτερο από ένα ανάστημα.

LEFT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου