Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ο μαυραγορίτικος ρατσισμός της Ν.Δ.



του Πέτρου Κατσάκου
Τον Μάρτιο του 2014, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι ευρωβουλευτές καλούνταν να υπερψηφίσουν τα κονδύλια για το άσυλο, τη μετανάστευση και την επιτήρηση των συνόρων για την περίοδο 2014-2020. 
Το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 3,1 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020 και μέχρι τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς περίμενε τις προτάσεις δράσεων από τις χώρες - μέλη ώστε να εκταμιευθούν τα ποσά που αναλογούσαν στα κράτη της Ε.Ε. Ώς τον Οκτώβριο του 2014, η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τον κόπο να ανταποκριθεί στο αίτημα της Ε.Ε. καταθέτοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων και επιπροσθέτως να προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέας, ενιαίας διαχειριστικής αρχής που θα αντικαθιστούσε τις επιμέρους αρχές των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη όσον αφορά το Ταμείο Ασύλου.
Σε ποιον απευθύνεται άραγε σήμερα η Νέα Δημοκρατία όταν μιλά περί έλλειψης υποδομών και σχεδιασμού αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης; Μήπως κατηγορεί τον τότε υπουργό της Βασίλη Κικίλια ως βασικό υπεύθυνο για την ολιγωρία και την αδιαφορία με την οποία το υπουργείο του αντιμετώπισε τότε τις υποχρεώσεις της χώρας μας έναντι των ευρωπαϊκών οδηγιών; Μήπως κατηγορεί τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ως βασικό εμπνευστή μιας σκληρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής;
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Ν.Δ. για λαϊκισμό και υποκρισία. Λάθος. Η Νέα Δημοκρατία δεν βαρύνεται με όσα ο ΣΥΡΙΖΑ της καταλογίζει. Η Νέα Δημοκρατία βαρύνεται με ένα και μόνο στίγμα. Αυτό του μαυραγορίτικου ρατσισμού που ως «δράση» αντιλαμβάνεται μόνο ό,τι μπορεί να αποφέρει κέρδη κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης ενός «κακού». Ένα πολιτικό στίγμα που μεταφράζεται μόνο σε «δράσεις» εκατομμυρίων ευρώ που μπορούν να πάνε σε τσέπες εργολάβων με την κατασκευή φραχτών και κέντρων κράτησης. Όταν οι «δράσεις» αφορούσαν τη δημιουργία μιας διαχειριστικής Αρχής και Ταμείου Ασύλου, η Νέα Δημοκρατία απλά μετρούσε νεκρούς στο Φαρμακονήσι και άφηνε τα μαντρόσκυλά της να γαυγίζουν στα κανάλια πως «εμείς θα κάνουμε τη ζωή δύσκολη στους λαθρομετανάστες».
Αυτή, η ίδια Νέα Δημοκρατία είναι που σήμερα εγκαλεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ολιγωρία και έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής ψευδόμενη ασύστολα για πακτωλούς χαμένων εκατομμυρίων. Το κόμμα που έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την πρόταση της Ε.Ε. για χρηματοδότηση δράσεων αντιμετώπισης της από το 2014 ογκούμενης προσφυγικής κρίσης όχι μόνο δεν έχει δικαίωμα να κρίνει και να επικρίνει, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να καταγγέλλεται για τον ρατσιστικό και ξενοφοβικό του χαρακτήρα. Η Νέα Δημοκρατία όταν έπρεπε να σταθεί υπεύθυνα ως κυβέρνηση απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα, λειτούργησε όπως λειτουργούν σήμερα οι μαυραγορίτες του Αιγαίου, που θέλουν να πετάξουν τους «λαθρομετανάστες» στην θάλασσα, αλλά ταυτόχρονα ξηλώνουν τις εξωλέμβιες από τις βάρκες των προσφύγων για να τις πουλήσουν, μαζεύουν και εμπορεύονται τα σωσίβια, πουλάνε υπερτιμολογημένα τσιγάρα και ζητάνε δίευρα για τη φόρτιση ενός κινητού.

 http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου