Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Αλεξιάδης: Δεν μπορώ να ανοίξω το στόμα μου για τη λίστα Λαγκάρντ



Την ιδιότητά του ως υπηρεσιακός υπουργός επικαλέστηκε ως κώλυμα, σήμερα Δευτέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προκειμένου να προχωρήσει σε αποκαλύψεις γύρω από την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ».
«Είμαι υπηρεσιακός υπουργός και δεν μπορώ να ανοίξω το στόμα μου. Όταν φύγει αυτό το βάρος από πάνω μου, θα μπορώ να πω περισσότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί πως γνωρίζει σημαντικές λεπτομέρειες αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση.
«Ξέρω ότι είναι 2.062 περιπτώσεις, πολλές εκ των οποίων ελέγχονται και για άλλα πράγματα. Από αυτές, έχουν ελεγχθεί λιγότερες από 150 μέχρι σήμερα. Ελπίζω μετά τις 20 του μηνός να μπορώ να μιλήσω για τη λίστα Λαγκάρντ. Αν είχαμε αντιγράψει το παράδειγμα της Γερμανίας, τα λεφτά θα ήταν στο ταμείο», υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η λίστα από την αρχή πήγε στο ΣΔΟΕ κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και τόνισε ότι στο τέλος του χρόνου τα όποια αδικήματα των αναφερόμενων στην λίστα Λαγκάρντ, παραγράφονται.
Οι δηλώσεις του κ. Αλεξιάδη έρχονται στον απόηχο των αποκαλύψεων του Ερβέ Φαλτσιανί, του ανθρώπου που έφερε στο φως τη «λίστα Λαγκάρντ», ότι πίσω από τους «αχυρανθρώπους», που εμφανίζονται ως πρωταγωνιστές των οικονομικών σκανδάλων, κρύβονται πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου