Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Το περί διαπλοκής γαλάζιο αφήγημα: Κι ο Τσίπρας... δικός μας είναι



Tvxs Ανάλυση
Τί Παπασταύρου, τί... Φλαμπουράρης... Ή άλλως, το νέο επικοινωνιακό αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας μεταφέρει τον τελικό γύρο της προεκλογικής μάχης στο - προνομιακό για τον ΣΥΡΙΖΑ - μέτωπο της διαπλοκής και, δια της απλής μεθόδου του συμψηφισμού, επιχειρεί να ακυρώσει τα ηθικά διλήμματα στην κάλπη της Κυριακής.
«Δεν είμαστε μόνο εμείς διαπλεκόμενοι, είστε κι εσείς» είναι, εν ολίγοις, το μήνυμα που εκπέμπει τα τελευταία 24ωρα η Συγγρού για να υποστηρίξει, στη σκιά των νέων αποκαλύψεων Φαλτσιανί στους εισαγγελείς για τη λίστα Λαγκάρντ, ότι ηθικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα δεν υφίστανται.
Για να χτιστεί αυτό το αφήγημα το γαλάζιο επιτελείο πατά πάνω στις καταγγελίες του «Πρώτου Θέματος» - της, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, «ναυαρχίδας του κιτρινισμού» και «κομιστή της διαπλοκής» - για το έργο των 3,9 εκατομμυρίων ευρώ, που πήρε με διαγωνισμό από την περιφέρεια Πελοποννήσου η κατασκευαστική εταιρία στην οποία ήταν μέτοχος ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης αντέκρουσε τις καταγγελίες, λέγοντας ότι ο διαγωνισμός έγινε πρόπερσι, ότι ο ίδιος αποχώρησε από την εταιρία όταν έγινε υπουργός και μεταβίβασε τις μετοχές του, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και τα σχετικά παραστατικά. Συνόδευσε, δε, την δημοσιοποίηση αυτή με τη δήλωση «άξιος ο μισθός του Πρώτου Θέματος και των λοιπών εμπόρων ψεύδους».
Το περί... ίσης διαπλοκής όμως γαλάζιο αφήγημα συνεχίζεται και κλιμακώνεται, με τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλαμβάνει σήμερα να το πάει ένα βήμα παραπέρα διακηρύσσοντας ότι «και ο Τσίπρας έχει τη δική του λίστα Λαγκάρντ». Στην οποία λίστα μάλιστα, ο αρχηγός της ΝΔ ενέταξε - άγνωστο για ποιο ακριβώς θέμα - και τον πρώην υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.
«Δεν θέλω να δηλητηριάσω την προεκλογική περίοδο. Είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας όμως έχει την δικιά του λίστα Λαγκάρντ πλέον», είπε ο Βαγγέλης Μεΐμαράκης στην ιστοσελίδα newsit.gr προσθέτοντας: «Εχει πάθει μετάλλαξη. Ειδικά την τελευταία εβδομάδα με σποτάκια δηλητηριάζει την ζωή του τόπου. Δεν συνάδει με την αριστερή ηθική ούτε με την εικόνα Τσίπρα που είχα στο μυαλό μου. Δεν μπορεί να βγάζει αφίσες με την λίστα Λαγκάρντ ενώ ειναι γνωστό ότι δεν είμαι μέσα. Τι θέλει να του πω: να η δική σου λίστα Λαγκάρντ και να βαλω μεσα τον Κατρούγκαλο και τον Φλαμπουράρη; Πέντε μέρες μένουν, ας κρατηθεί».
Στην Κουμουνδούρου εντάσσουν την τακτική αυτή σε «επιχείρηση λάσπης» και κομματικές πηγές εκτιμούν ότι «θα υπάρξουν κι άλλα χτυπήματα κάτω από τη μέση» το επόμενο τριήμερο κι έως το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου.
«Αφού δεν μπορεί να αποτινάξει το στίγμα της διαπλοκής και της διαφθοράς, το παλιό σύστημα προσπαθεί απλώς να πει ότι κι... ο Τσίπρας δικός μας είναι», λέει χαρακτηριστικά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει με νόημα ότι στόχος είναι να ακυρωθεί το δίλημμα «παλιό ή νέο», «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης» και να «ισοφαριστούν» οι εντυπώσεις από τις αποκαλύψεις Φαλτσιανί και τη συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ επί ημερών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Το εάν, και σε ποιό βαθμό το εν λόγω γαλάζιο αφήγημα θα πείσει, μένει να φανεί στις κάλπες της Κυριακής...

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου