Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Μεϊμαριθμοί



Ο αξιότιμος μεταβατικός της Νέας Δημοκρατίας καθιερώνει το νέο πεδίο των μεϊμαριθμών.

Αυτές οι εκλογές σίγουρα ανακηρύσσουν νικητή τον κ. Μεϊμαράκη σε ένα μη πολιτικό τομέα. Ο κ. Μεϊμαράκης δικαιούται το βραβείο Fields μαθηματικών (το αντίστοιχο Νόμπελ για μαθηματικά), διεκδικώντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε όσους το έχουν κατακτήσει, με βάση το μέγεθος της ανακάλυψής του.
Έως σήμερα, γνωρίζαμε τους πραγματικούς, τους φανταστικούς και τους μιγαδικούς αριθμούς, οι τελευταίοι περιλαμβάνουν τους δύο προηγούμενους.
Ο αξιότιμος μεταβατικός της Νέας Δημοκρατίας καθιερώνει το νέο πεδίο των μεϊμαριθμών. Είναι οι μεταβατικοί αριθμοί που έρχονται από το πουθενά για να μας οδηγήσουν στο πουθενά.
Η πρώτη βόμβα ήταν τα 90 δισ. που μας κόστισε η 7μηνη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Λαμβάνοντας υπόψη το αιτιολογικό, θα πρέπει να κλείσουν όλες οι οικονομικές και μαθηματικές σχολές στον κόσμο, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος να ξαναγραφούν τα μαθηματικά και τα οικονομικά σε μια νέα βάση.
Η συγκεκριμένη διατύπωση ήταν αρκετή για να του απονείμει το Νόμπελ Οικονομικών, οι επιστημονικές φιλοδοξίες του φαίνεται όμως ότι είναι ακόρεστες.
Ό κος Μεϊμαράκης συνεχίζει ακάθεκτος. Με τη φράση «ο πρωθυπουργός του 60ευρου», ο κος Μεϊμαράκης έχει καθιερώσει de facto τους μεϊμαριθμούς.
Εξήντα € είναι το όριο ανάληψης χαρτονομισμάτων από τα ΑΤΜ σε ημερήσια βάση, ανά φυσικό πρόσωπο και τράπεζα, το οποίο καθιερώθηκε με τα capital controls.
Ο κος Μεϊμαράκης με αυτόν τον τρόπο θέλει να δείξει ότι κάθε πολίτης έχει δικαίωμα σε 60 € ημερησίως, ανεξαρτήτως του υπολοίπου των αποταμιεύσεών του και των αναγκών του σε χρηματικές συναλλαγές και αυτό φυσικά είναι αποτέλεσμα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι κάθε πολίτης έχει, σε ημερήσια βάση ανά Τράπεζα και μόνο από τις συστημικές τράπεζες, δικαίωμα ανάληψης 60 € σε χαρτονομίσματα από ΑΤΜ, εξόφλησης συναλλαγών αξίας τουλάχιστον 600 € μέσω POS και τουλάχιστον 10.000 € μέσω μεταφοράς σε τρίτους εντός Ελλάδας, μη συμπεριλαμβανομένων πληρωμών δανείων και οφειλών προς το Δημόσιο.
Οι δύο τελευταίοι αριθμοί είναι σε 5ήμερη εβδομαδιαία βάση, με βάση τις εργάσιμες ημέρες.
Κάνοντας απλές πράξεις, κατανοεί κανείς το νέο πεδίο των μεϊμαριθμών καλύτερα. 60 = 10.660 στη νέα μεϊμαριθμητική, ενώ ανά Τράπεζα και συναλλασσόμενο αυτή η εξίσωση μπορεί να πάρει και άλλες τιμές, όπως 60 = 16.260 κ.λ.π.
Ο χώρος των μεϊμαριθμών είναι ανοικτός και εύπλαστος, όπως και η αντίληψη της μεϊμαρικής μετα-πραγματικότητας.
Είναι προφανές ότι τα capital controls είχαν 2 επιπτώσεις, μια αρνητική, στις συναλλαγές με το εξωτερικό, αλλά και μια θετική, την αναγκαστική σταδιακή αντικατάσταση του χαρτονομίσματος, ως σχεδόν αποκλειστικού μέσου πραγματοποίησης συναλλαγών, από χρεωστικές κάρτες και διαδικτυακή τραπεζική, κοινώς αποϋλοποίηση χρήματος.
Το τελευταίο είναι η μοναδική λύση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όλες οι υπόλοιπες λύσεις είναι προσπάθειες διατήρησής της.
Το επόμενο βήμα είναι η καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος για την πλειοψηφία του πληθυσμού, αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, γιατί πρέπει κάποια στιγμή να θεραπευτεί η παγκόσμια οικονομία από τη γάγγραινα του φορολογικού αρμπιτράζ μέσω των offshore, μεταξύ άλλων.
Προσωπικά πιστεύω στην προσπάθεια του κου Μεϊμαράκη να οδηγήσει τα μαθηματικά σε νέους ορίζοντες και όχι, όπως ίσως κάποιοι κακεντρεχείς, ότι θέλει να συνεχίσει τη φοροδιαφυγή, η οποία ανθούσε τα χρόνια που εκείνος δεν ασχολούνταν με τα κοινά, ούτε επίσης μπορώ να πιστέψω ότι δοκιμάζει τα όρια ευπιστίας και ελλείμματος κρίσης του εκλογικού ποιμνίου. Εξάλλου, τα μαθηματικά είναι μαγκιά.
Μετά τα 90 δις. € σε ένα 7μηνο στο χώρο των μεγάλων μεϊμαριθμών και τα 60 € ημερησίως στο χώρο των μικρών μεϊμαριθμών, περιμένω τη νέα ανακοίνωση στο χώρο των μεσαίων μεϊμαριθμών, πριν φτάσω στην κάλπη.
Για παράδειγμα, 300 χιλιάδες € θα χάσει ο κάθε έλληνας πολίτης σε μηναία βάση, αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν μια εξαιρετική προτροπή.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το βραβείο Fields απονέμεται σε μαθηματικούς ηλικίας μικρότερης των 40 ετών.
Όμως, στο χώρο των μεϊμαριθμών μικρότεροι από 40 ετών είναι όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1900 και εμπλέκονται στα πολιτικά δρώμενα για τουλάχιστον έτη, γιατί εξάλλου αυτοί εκπροσωπούν και το νέο.

O ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου