Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Μην καρφώνεστε πια τόσο πολύ!



Τα ρέστα τους έχουν ρίξει στο τραπέζι της υπηρεσιακής κυβέρνησης οι «πολιτικοί μέτοχοι» τη Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., προκειμένου να πετύχουν έστω και στο τέλος της παρτίδας ένα καλό κόλπο. Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι παλεύουν με νύχια και με δόντια να πετύχουν την ανάκληση της απόφασης Σκουρλέτη για τις Σκουριές.

του Πέτρου Κατσάκου
Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν ανησυχητικά οι επισκέψεις αλλά και τα μηνύματα που δέχεται ο υπηρεσιακός υπουργός Γιάννης Γκόλιας, ώστε να ανατραπεί η απόφαση του πρώην υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Σκουρλέτη για αναστολή εργασιών σε Σκουριές και Ολυμπιάδα. Και αν η επιστολή του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη προς τον υπηρεασιακό υπουργό για την «ταχύτερη επίλυση του θέματος», οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και η παρέμβαση από τον Σταύρο Θεοδωράκη υπέρ της Ελληνικός Χρυσός δεν προκαλούν καμία έκπληξη, είναι ανησυχητική έως ύποπτη η στάση του κ. Γκιόλα, τον οποίο πληροφορίες θέλουν να έχει αποδυθεί σε έναν «αγώνα δρόμου» προκειμένου να ακυρώσει την πρόσφατη απόφαση του Π. Σκουρλέτη.
Μεγάλη η πρεμούρα των "πολιτικών μετόχων" της εταιρείας, που βιάζονται να εκμεταλλευτεί το υπηρεσιακό περιβάλλον των ημερών αλλά και τη χαλαρότητα που διακρίνει τον σημερινό υπουργό, κάτι που και ο ίδιος ο Πάνος Σκουρλέτης προ ημερών επεσήμανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Μόνο που η αγωνία με την οποία σπεύδουν να υπερασπιστούν τα περιβαλλοντοκτόνα σχέδια των «χρυσών χορηγών» τους προδίδει την εξάρτησή τους από το συγκεκριμένο οικονομικό κέντρο συμφερόντων και μάλιστα σε μια εποχή που σύσσωμο το παλιό πολιτικό προσωπικό ανταποκρίνεται ως μωρή παρθένα κάθε φορά που ακούγεται η λέξη διαπλοκή. Όσο, όμως, κι αν προσπαθούν να το κρύψουν στα τηλεπαράθυρα, καρφώνονται και μάλιστα απροκάλυπτα, όταν πρόκειται να υπερασπιστούν το «ιερό τοτέμ» των επενδύσεων και τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας για τις οποίες τόσο επιλεκτικά κόπτονται.
Αυτοί που κατάπιαν χωρίς σάλιο τις απολύσεις της Χαλυβουργίας, της Lafarge, της 3Ε και όλων όσοι αποφάσισαν να αναπροσαρμόσουν την κερδοφορία τους στα δεδομένα των Μνημονίων χρησιμοποιούν σήμερα σαν ασπίδα των συμφερόντων τους τις θέσεις εργασίας που έχουν προκύψει πάνω στον ανεξέλεγκτο βιασμό τού περιβάλλοντος στην Χαλκιδική. Βραχύβιες θέσεις εργασίας ποτισμένες με αρσενικό, που περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι, προκειμένου να κρύψουν τον νεοφιλελεύθερο και αντεργατικό τους χαρακτήρα.
Αναζητούν πρόθυμους υπαλλήλους σήμερα οι «πολιτικοί μέτοχοι» των επενδυτών, ώστε να πετύχουν αυτό που δεν θα τους επέτρεπε μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Αναζητούν ρωγμές στο «υπηρεσιακό κενό εξουσίας», την ώρα που οι «χορηγοί» τους βομβαρδίζουν το ΣτΕ με αιτήσεις αναστολής της απόφασης Σκουρλέτη. Αν μη τι άλλο, η βιασύνη και το άγχος τους προδίδουν και τις σκέψεις που κυριαρχούν στα επιτελεία τους για το τι θα ξαναβρούν μπροστά τους στις 21 Σεπτεμβρίου.

 https://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου