Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Στικάκι με οκτώ πρόσωπα έδωσε ο Φαλτσιανί για τη Λίστα Λαγκάρντ



Στοιχεία για οκτώ πρόσωπα που εμφανίζονται στη Λίστα Λαγκάρντ και εμπλέκονται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης έδωσε στους εισαγγελείς ο Ερβέ Φαλτσιανί, πρώην υπάλληλος της HSBC και ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο Ερβέ Φαλτσιανί κατέθεσε την Παρασκευή για πρώτη φορά σε Έλληνες εισαγγελείς για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, ενώ το επόμενο ραντεβού με τις ελληνικές αρχές έχει προγραμματιστεί για μετά τις εκλογές. Μετά την κατάθεσή τους ο Ερβέ Φαλτσιανί εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις κινήσεις της Ελλάδας του τελευταίους μήνες.
Όπως είπε για χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα για την υπόθεση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε να αποκαλύψει την αλήθεια και έγιναν βήματα. Εξέφρασε την ελπίδα του μάλιστα η νέα κυβέρνηση να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα σημείωσε πως πίσω από τους «αχυράνθρωπους» που εμφανίζονται στη Λίστα Λαγκάρντ κρύβονται και πολιτικοί.
Κατά την κατάθεση του παρέδωσε στικάκι με επιπλέον στοιχεία για οκτώ άτομα που εμφανίζονται στη Λίστα Λαγκάρντ και εμπλέκονται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Σημειώνεται πως στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης εμπλέκεται και ο στενός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου. Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης σχετίζεται με πράξεις φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ηλεκτρονικό αρχείο φέρεται να προκύπτουν κοινά πρόσωπα και εταιρίες που σε πολλές περιπτώσεις έπαιζαν το ρόλο διαμεσολαβητή στη διακίνηση χρηματικών ποσών. Τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να στείλουν νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε ευρωπαϊκές χώρες , ενώ θα ζητήσουν από όλες τις χώρες που έχουν παραλάβει τα πλήρη στοιχεία από την λίστα Φαλτσιανί να τα αποστείλουν επίσημα στις ελληνικές αρχές.
Σημειώνεται πως τη Δευτέρα ένας από τους επιχειρηματίες που εμφανίζεται στη Λίστα Λαγκάρντ και ερευνάται από τις αρχές έσπευσε να καταβάλει 500.000 ευρώ ως φόρο που του καταλογίστηκε για αδήλωτα εισοδήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του στην Ελβετία. για να αποφύγει την ποινική δίωξη. Για τον εν λόγω επιχειρηματία φαίνεται να προέκυψαν επιπλέον στοιχεία μετά την κατάθεση Φαλτσιανί.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου