Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ομαδικές απολύσεις με νόμο ζητά η τρόικα


ΤΡΟΙΚΑ

Την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, και μάλιστα με νόμο από τη Βουλή, ζητά τώρα η τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων».
Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα θεωρούν ότι ιδίως στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία - στην τελική ευθεία πριν από τις διπλές εκλογές - μια τέτοια ρύθμιση θα ήταν ικανή να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και θα συναντούσε σοβαρές δυσκολίες να περάσει από τη Βουλή.
Έτσι, η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει την τρόικα ότι οι πρόσφατες αλλαγές που συμφωνήθηκαν με τους κοινωνικούς εταίρους, με τις οποίες ενισχύεται η γνωμοδοτική ισχύς του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ), στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι εργοδοτών, εργαζομένων αλλά και του υπουργείου Εργασίας, καθιστούν ουσιαστικά περιττή την τελική γνωμοδότηση του εκάστοτε υπουργού. Άλλωστε, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, είναι έτοιμη και η σχετική υπουργική απόφαση.
Το θέμα των ομαδικών απολύσεων αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης με την τρόικα που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου