Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Προγραμματίζουν εκπομπή της ΝΕΡΙΤ στις 27 Απριλίου, η πληρωμή όμως του τέλους γίνεται από την 1η Ιανουαρίου 2014


Καψης-Σκαι-ΔΤ

Στην ημερομηνία 27 Απριλίου παραπέμπουν τα κυβερνητικά στελέχη για την έναρξη λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, την οποία οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν κανονικά από την 1η Ιανουαρίου. Ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Καψής, που ανέφερε αυτήν την ημερομηνία, είπε πως είναι η καταληκτική με βάση τη συμφωνία με την EBU! Δηλαδή, αν δεν υπήρχε η συμφωνία με την EBU, μπορεί και να μην εξέπεμπε; Απάντηση δεν υπάρχει.
Η ΔΤ, πάντως, εξακολουθεί να παρέχει τις τηλεοπτικές υπηρεσίες της στην κυβέρνηση, με τη νέα διαχειρίστρια Αφρ. Γουγά να συνεχίζει το έργο του Γκίκα Μάναλη με τις απευθείας αναθέσεις ή τους πρόχειρους διαγωνισμούς υπηρεσιών. Την ίδια ώρα, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ αποφασίζει την παραχώρηση όλων των κρίσιμων υπηρεσιών της σε εξωτερικούς συνεργάτες, έναντι εύλογης βεβαίως αμοιβής. Παράλληλα, ζητάει την πρόσληψη τεσσάρων διευθυντών με τριετή σύμβαση εργασίας, για τους οποίους την απόφαση πρόσληψης θα λάβει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γ. Προκοπάκης. Με τόση ανεξαρτησία και διαφάνεια αρχίζει τη λειτουργία της η νέα τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ…
 Και ένας, και δύο, και τρεις δικηγόροι…
Μέχρι τη σύσταση της αρμόδιας Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, με απόφαση του προέδρου της, προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες για κάθε εξειδικευμένο ζήτημα της εταιρείας. Μετά τις αναθέσεις υποθέσεων σε δικηγορικά γραφεία, η εταιρεία με δύο νέες αποφάσεις της αναθέτει στη δικηγορική εταιρεία Μουσάς, με αμοιβή 2.000 ευρώ τον μήνα χωρίς τον ΦΠΑ, για 60 ώρες απασχόλησης, την παροχή νομικών υπηρεσιών που σχετίζονται με την EBU, τον χειρισμό θεμάτων ανταγωνισμού, εμπορικού δικαίου και νομικών διεθνών συμβάσεων. Επίσης, ανατίθεται στον δικηγόρο Ν. Κουλούρη η παροχή νομικών υπηρεσιών για τη σύνταξη γνωμοδοτήσεων, τη δικαστική εκπροσώπηση, τη νομική επιμέλεια διαδικασίας αδειοδότησης κεραιοσυστημάτων, με αμοιβή 2.000 ευρώ τον μήνα πλέον ΦΠΑ, για 60 ώρες απασχόλησης. Η διάρκεια των δύο συμβάσεων είναι οκτάμηνη, μέχρι τον Οκτώβριο του 2014.
Καθαρίζουν το Ραδιομέγαρο
Οι πρώτες αποφάσεις με την υπογραφή της Αφρ. Γουγά αφορούν τον καθαρισμό του Ραδιομεγάρου, της Κατεχάκη και του κτιρίου στη Ρηγίλλης με σύμβαση πέντε μηνών! Η ειδική διαχειρίστρια αναθέτει στην εταιρεία Φάσμα ΑΕ, με συνολική δαπάνη 59.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, την υπηρεσία καθαριότητας των τριών προαναφερόμενων κτιρίων. Με άλλη απόφασή της, μισθώνεται ξένο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, για τις ανάγκες της ΔΤ η οικονομική υπηρεσία Στουρνάρα μισθώνει 18 επεισόδια της σειράς «Βoss» από την εταιρεία Lions Gate Television Internacional, με συνολικό κόστος 35.596,686 ευρώ πλέον ΦΠΑ και φόρων. Η ΔΤ ζήτησε ακόμη την προμήθεια λάπτοπ, αίτημα που ικανοποιήθηκε με την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και οθονών από την εταιρεία Byte ABEE, με κόστος 32.761 ευρώ.

typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου