Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ελεύθεροι οι πρώην αιρετοί της Νομαρχίας Κέρκυρας για την μη απόδοση ΦΠΑ



Ελεύθεροι αφέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας οι 4 πρώην αιρετοί που είχαν συλληφθεί για μη απόδοση του ΦΠΑ, από την επιχείρηση ΟΑΝΑΚ της Νομαρχίας Κέρκυρας, της οποίας ήταν μέλη του Δ.Σ.
Η αρχική πληροφορία αφορούσε σε τρεις αιρετούς, οι οποίοι συνελήφθησαν σταδιακά από το Σάββατο 8 Μαρτίου έως και την Κυριακή 9 Μαρτίου και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Δ/νση, όπου κρατήθηκαν προκειμένου να απολογηθούν στη δικαιοσύνη. Ο αριθμός αυτών τελικά ανήλθε στους 4, όλοι πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Οδικής Ασφάλειας της Νομαρχίας Κέρκυρας, οι οποίοι βαρύνονταν με το αδίκημα της μη καταβολής ΦΠΑ ύψους 275.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία το πρωί της Δευτέρας και στη συνέχεια το μεσημέρι στον Ανακριτή όπου και μαζί με τους νομικούς τους παραστάτες απολογήθηκαν και οι 3 αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ο ένας ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Τι λέει η αστυνομία
Για το θέμα εξέδωσε δελτίο τύπου η αστυνομία, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:
"Συνελήφθησαν χθες (09.03.2014), το πρωί στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων, τέσσερις ημεδαποί 54, 42, 49 και 44 ετών, για μη απόδοση στο δημόσιο, Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.
Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων και δύο ακόμη ημεδαπών , 27 και 50 ετών, που αναζητούνται, εκκρεμούσε ένταλμα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο ποσό των (275.303,85) ευρώ, με την ιδιότητα των μελών του διοικητικού συμβουλίου επιχείρησης της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας.
Οι τέσσερις ημεδαποί οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας".
Τι μέλλει γενέσθαι;
Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ του corfupress (για να το διαβάσετε πατήστε εδώ) η ευθύνη αποπληρωμής των χρεών της πρώην εταιρείας της Νομαρχίας βαρύνει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ως διάδοχο σχήμα. Και η ηγεσία της, θα πρέπει τρισήμιση χρόνια μετά τη σύστασή της να βρει επιτέλους τον τρόπο να αναλάβει τις ευθύνες της, για να μην ταλαιπωρούνται άνθρωποι χωρίς λόγο. Κι επ' αυτού, καθώς η εξέλιξη, είναι αρκούντως σοβαρή θα πρέπει να υπάρξει ή κάποια δημόσια ανακοίνωση ή να λάβει θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του. Με την ελπίδα αυτή να ήταν η τελευταία, τέτοιου είδους, περίπτωση....

CORFUPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου