Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΔΕΥΑΚ, σχολικοί φύλακες, καθαριότητα, Δημ. Αγορά, αλλά και ξεπούλημα Ερημίτη, Ίσσου και Καστέλου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας.


dsc 0894

Η υπόθεση των 24 εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ οι οποίοι δίνουν μάχη για την παραμονή τους στην εργασία τους, θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 31 Μαρτίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσής τους στο Πρωτοδικείο του νησιού, στις 8 Απριλίου. 
Μία συνεδρίαση στην οποία εντάχθηκαν 85 (!!!) θέματα στην ημερήσια διάταξη, ορισμένα από αυτά θέματα που ίσως και να απαιτούν ακόμα και ολόκληρη συνεδρίαση (εκποίηση δημόσιας περιουσίας, τροποποίηση κανονισμού λαϊκής, κανονισμός καθαριότητας κ.α.).
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ και οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες κυριαρχούν
Στη συνεδρίαση κυριαρχεί η υπόθεση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ και των απολυμένων σχολικών φυλάκων. Η υπόθεση της ΔΕΥΑΚ συζητείται μετά από την άποψη που εξέφρασαν οι νομικοί σύμβουλοι των εργαζόμενων, που καλούν τους δημοτικούς συμβούλους και την ηγεσία του Δήμου να παράσχουν πολιτική κάλυψη στο επιχείρημά τους ότι αποτελούν ζωτικής σημασίας κομμάτι της επιχείρησης και ότι η σχέση εργασίας τους είναι μόνιμη, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ο εισηγητής του θέματος είναι ο πρόεδρος της επιχείρησης Σπύρος Πανδής, ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι άλλωστε προκάλεσαν τη συζήτηση με αίτημα τους.
Αντίστοιχη συζήτηση αναμένεται να γίνει και για την υπόθεση των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι έχουν επίσης σε εξέλιξη τη δικαστική διεκδίκηση της επαναπρόσληψής τους. Με εισηγητή τον ίδιο το Δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει το αίτημα στήριξης των απολυμένων σχολικών φυλάκων στη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Με εισηγητή τον Τρεπεκλή, το θέμα της εκποίησης Ερημίτη, Ίσσου και δημόσιας περιουσίας
Εκτός των εργατικών ζητημάτων, όμως, κυρίαρχο θέμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. αναμένεται να αποτελέσει η συζήτηση για τις εξελίξεις στο θέμα της εκποίησης δημόσιας περιουσίας της Κέρκυρας, μεταξύ των οποίων του Ερημίτη, του Καστέλου, του Ίσσου αλλά και του αεροδρομίου και του λιμανιού.
Μάλιστα, το θέμα «σηκώνει» ο Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος και θα το εισηγηθεί στο σώμα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει ήδη πάρει επανειλημμένως θέση κατά της εκποίησης των φιλέτων της Κέρκυρας: «Είμαστε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και αίτημά μας είναι η παραχώρηση της χρήσης του δημόσιου κτήματος στον Δήμο Κέρκυρας για μετατροπή του σε πάρκο αναψυχής οικολογικού και περιπατητικού τουρισμού. Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση και έχουμε λάβει ομόφωνη απόφαση που μας οπλίζει για να συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις μας», είχε δηλώσει εδώ και ένα χρόνο στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».
«Καυτά» θέματα ο κανονισμός καθαριότητας αλλά και ο κανονισμός για τη Λαϊκή
Και τα «καυτά» θέματα, δεν τελειώνουν εδώ: δύο ακόμα ζητήματα που συμπεριλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη, αναμένεται να ανάψουν φωτιές στη συζήτηση, πόσο μάλλον καθώς αυτή διεξάγεται σε προεκλογική περίοδο. Πρόκειται για την έγκριση του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας που εισηγείται στο σώμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Ρίγγας, μετά από γνωμοδοτική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αλλά και οι τροποποιήσεις που εισηγείται ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Μωραΐτης στον κανονισμό λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Κέρκυρας (Λαϊκής) μετά επίσης από γνωμοδοτικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Για την ανάπλαση Ι. Ακαδημίας, Πεντοφάναρου και Φοίνικα
Άλλα ενδιαφέροντα θέματα στη συνεδρίαση της Δευτέρας είναι η απόφαση αποδοχής χρηματοδότησης για την εκπόνηση της μελέτης ολοκλήρωσης και προστασίας του λιμένα των Οθωνών από Ν. & ΝΑ ανέμους, η έγκριση σύναψης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για τη διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών στο πλαίσιο των έργων περιβαλλοντικής αναβάθμιση της περιοχής της Ιονίου Βουλής, του Πεντοφάναρου και της Ιονίου Ακαδημίας, καθώς και απόφαση έγκρισης για παράταση εργασιών της αποκατάστασης του Θεάτρου Φοίνικας. Και στα τέσσερα θέματα, εισηγητής είναι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Πανταζής.
Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης
• Αναμόρφωση Δημοτικού Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2014 (Εισηγητής : κ. Σ. Μωραίτης).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως ανατροπής αναλήψεων υποχρέωσης Δημοτικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 . (Εισηγητής : κ. Σ. Μωραίτης).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως πρόσληψης προσωπικού για τη λειτουργία των παιδικών εξοχών – κατασκηνώσεων ''Σταμάτιος Δεσύλλας'' έτους 2014 (Εισηγητής : κ. Α. Πουλής).
• Λήψη Αποφάσεως περί α) εγκρίσεως πραγματοποίησης του προγράμματος των δημοτικών κατασκηνώσεων ΒΙΔΟ 2014, κατά την περίοδο από 1η Ιουλίου μέχρι και 31 Αυγούστου, β) πρόσληψης του απαιτούμενου προσωπικού για τη λειτουργία των δημοτικών κατασκηνώσεων του ΒΙΔΟ έτους 2014 για δύο μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) και γ) έγκρισης της σχετικής δαπάνης (Εισηγητής : κ. Α. Πουλής).
• Λήψη Αποφάσεως περί α) έγκρισης της πραγματοποίησης μυοκτονίας, απολυμάνσεων και αφιοαπώθησης στο Δήμο Κέρκυρας και β) διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη παρόχου της υπηρεσίας με τίτλο ''Μυοκτονία, απολυμάνσεις και αφιοαπώθηση στο Δήμο Κέρκυρας 2014-2015'' (Εισηγητής : κ. Α. Πουλής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της απευθείας αναθέσεως εκμίσθωσης ακινήτου καταστήματος υπ. αριθμόν Νο 3 στο Δημοτικό Θέατρο επί της οδού Μαντζάρου, Δ.Ε. Κερκυραίων Δήμου Κέρκυρας, κατόπιν δύο άγονων δημοπρασιών. (Εισηγητής : κ. Σ. Μωραϊτης).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της διεξαγωγής δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών στην Τοπική Κοινότητα Μοραΐτικων, Δ.Ε. Μελιτειέων Δήμου Κέρκυρας (Εισηγητής : κ. Α. Μοναστηριώτης).
• Συμπλήρωση της υπ. αριθμ. 6-31/17-02-2014 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας με την οποία εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης δεσμευμένου λογαριασμού στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου ''ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2012-2015- έτος 2012''. (Εισηγητής : κ. Σ. Μωραϊτης).
• Διόρθωση της υπ. αριθμ. 6-27/17-02-2014 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας περί ''συγκρότησης Επιτροπών παραλαβής προμηθειών ΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Κέρκυρας για το έτος 2014'' ως προς συγκεκριμένα ονόματα και ειδικότητες εργαζομένων Δήμου Κέρκυρας που συμμετέχουν σε Επιτροπές ΕΚΠΟΤΑ. (Εισηγητής : κ. Σ. Μωραϊτης).
• Λήψη Αποφάσεως περί αποδοχής χρηματοδότησης 1ης Τροποποίησης της Πράξης ''Αποκαταστάσεις Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Δήμου Κέρκυρας (Δ.Δ. Εσπερίων, Δ.Δ. Θιναλίου, Δ.Δ. Μελιτειέων και Δ.Δ. Λευκιμμαίων)'' του Ε.Π. ''Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη'' 2007-2013 (Εισηγητής : κ. Γ. Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί αποδοχής χρηματοδότησης του έργου ''Αναβάθμιση Ηλεκτρομηχανολογικών Υποδομών Δημοτικών Χώρων Στάθμευσης'' στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα ''Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015'' του Πράσινου Ταμείου β) Αναμόρφωση στον δημοτικό προϋπολογισμό και στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης έτους 2014 (Εισηγητής : κ. Γ. Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως Μνημονίου Συνεργασίας για την διενέργεια σωστικών αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών στο πλαίσιο της Πράξης ''ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΡΑΓΚΑΝΙΩΤΙΚΑ Δ.Ε. ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ'' (Εισηγητής : κ. Γ. Πανταζής).
• Συγκρότηση Επιτροπής εργασίας αποτελούμενη από Δημοτικούς Υπαλλήλους - Μηχανικούς με σκοπό τη διεκπεραίωση της διαδικασίας υπαγωγής των αυθαίρετων κτισμάτων του Δήμου Κέρκυρας στο Ν. 4178/2013 (Εισηγητής: κ. Γ. Πανταζής).
• Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Φυσικού Εδάφους για το Υποέργο 1: ''ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ'' της Πράξης ''ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΡΑΓΚΑΝΙΩΤΙΚΑ Δ.Ε. ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ'' (Εισηγητής : κ. Γ Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως υποβολής πρότασης για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ (Εισηγητής: κ. Γ. Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως παράτασης προθεσμίας του έργου ''ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Δ.Δ. ΔΟΥΚΑΔΩΝ'' (Εισηγητής : κ. Γ. Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως 7ης παράτασης προθεσμίας του έργου ''ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΠΑΡΕΛΙΩΝ – ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ'' (Εισηγητής : κ. Γ. Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως 1ης παράτασης προθεσμίας του έργου ''ΕΠΙΣΚΕΥΗ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ – ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ'' (Εισηγητής : κ. Γ. Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως 2ου Α.Π.Ε. των εργασιών του έργου ''ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΠΑΡΤΥΛΑ'' (Εισηγητής : κ. Γ. Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως 2ου Α.Π.Ε. των εργασιών του έργου ''ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΑΙΑΚΩΝ – ΚΑΣΣΩΠΑΙΩΝ – ΘΙΝΑΛΙΟΥ'' (Εισηγητής : κ. Γ. Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του 1ου Α.Π.Ε. των εργασιών του έργου : «Αποκατάσταση ζημιών – Φθορών Δημοτικών οδών» (Εισηγητής : κ. Γ. Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του 1ου Α.Π.Ε. των εργασιών του έργου: ''ΕΠΙΣΚΕΥΗ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ – ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ'' (Εισηγητής : κ. Γ. Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής των εργασιών του έργου ''ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ'' (Εισηγητής : κ. Γ. Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής των εργασιών του έργου ''ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΗΓΩΝ ΧΡΥΣΙΔΑΣ Β΄ ΦΑΣΗ'' (Εισηγητής : κ. Γ. Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του Πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου ''ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΟΥΒΙΩΝ'' (Εισηγητής : κ. Γ. Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του Πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου ''ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΡΙΠΕΡΟΥ'' (Εισηγητής : κ. Γ. Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής των εργασιών του έργου ''ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ - ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ-ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ'' (Εισηγητής : κ. Γ. Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί τροποποιήσεως του Επιχειρησιακού Σχεδίου ''ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Ο.Σ.Α.Α.) (Εισηγητής : κ. Γ. Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του Πρωτοκόλλου Οριστικής Ποιοτικής και Ποσοτικής Παραλαβής της προμήθειας με τίτλο ''Προμήθεια κάδων συλλογής για την προώθηση διαλογής στην πηγή'' (Εισηγητής : κ. Σ. Ρίγγας).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως του Πρωτοκόλλου Οριστικής Ποιοτικής και Ποσοτικής Παραλαβής της προμήθειας με τίτλο ''Προμήθεια κάδων απορριμμάτων'' (Εισηγητής : κ. Σ. Ρίγγας).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως αναθέσεως σε εξωτερικούς Αναδόχους μέρους των εργασιών αποκομιδής στερεών απορριμμάτων και καθαρισμών κοινόχρηστων χώρων έτους 2014 (Εισηγητής : κ. Σ. Ρίγγας).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως παραχωρήσεως της χρήσεως του κτιρίου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Περίθειας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Περίθειας ''ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΛΑΧΟΣ'', για πολιτιστική χρήση (Εισηγήτρια : κ. Χ. Μιχαλάκη).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως παραχωρήσεως της χρήσεως του κτιρίου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Αγ. Μαρτίνου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαυκίου για πολιτιστική χρήση (Εισηγήτρια : κ. Χ. Μιχαλάκη).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως παραχωρήσεως της χρήσεως του δημοτικού κτιρίου (παλιό Δημαρχείο) του πρώην Δήμου Κασσωπαίων στο Πολιτιστικό Σύλλογο Γιμαρίου ''ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Δ.Ε. ΚΑΣΣΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ'' (Εισηγήτρια : κ. Χ. Μιχαλάκη).
• Λήψη Αποφάσεως σχετικά με κτηματική ιδιοκτησία κείμενη εκτός ορίων οικισμού στη θέση ''ΛΙΑΣΤΡΟ'' περιοχής Ποταμού, του Δήμου Κέρκυρας, ότι προϋφίσταται αυτοτελώς της 17-10-1978 (Εισηγήτρια : κ. Θ. Τσιμπούλη).
• Ορθή επανάληψη της υπ΄ αριθμόν 28-668/29-11-2013 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ''περί κτηματικής ιδιοκτησίας κείμενης εκτός οικισμού στη θέση ''Μέγα Λιθάρι'' Τ.Κ. Καββαδάδων Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου ως προς την ημερομηνία που προϋφίσταται. (Εισηγήτρια : κ. Θ. Τσιμπούλη).
• Λήψη Αποφάσεως περί επιβολής ή μη προστίμου στους α) Χρήστο Ράδο, β) Παναγιώτη Παπαδάτο, γ) Γρηγόρη Γαρνάβο και δ) Αθανασία Πλότσικα, για παράνομη διενέργεια διαφήμισης στην Επαρχιακή Οδό Σιδαρίου (Εισηγητής : κ. Α. Σαγιάς).
• Λήψη Αποφάσεως περί επιβολής ή μη προστίμου στους α) Ι. Βραδή & Σία Ο.Ε., β) Μαρία Βασιλάκη και γ) Μαρία Αθηναίου, για παράνομη διενέργεια διαφήμισης (Εισηγητής : κ. Α. Σαγιάς).
• Λήψη Αποφάσεως περί επιβολής ή μη προστίμου στους α) Σταύρο Γεωργοτά, β) Μιχάλη Κάρμπουρη, γ) Κουρκούλου Έλενα-Σπυριδούλα, δ) Σταματέλα Συνοδινού, ε) Αλέξανδρο Ριγανά, στ) Αναστάσιο Μάζη, Δάφνη Δεσύλλα, Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη και Αργυρώ Μιχαλά, για παράνομη διενέργεια διαφήμισης (Εισηγητής : κ. Α. Σαγιάς).
• Λήψη Αποφάσεως περί επιβολής ή μη προστίμου στους α) Νικόλαο Ζαμπέλη και β) Αρετή Λούβρου για παράνομη διενέργεια διαφήμισης (Εισηγητής : κ. Α. Σαγιάς).
• Λήψη Αποφάσεως περί μερικής απαλλαγής του κ. Αθ. Δελλή από επιβολή προστίμου για παράνομη διαφήμιση (Εισηγητής : κ. Α. Σαγιάς).
• Λήψη Αποφάσεως περί ακύρωσης προστίμου του κ. Αιμίλιου Βλάχου προερχόμενο από παράνομη διαφήμιση (Εισηγητής : κ. Α. Σαγιάς).
• Λήψη Αποφάσεως περί ακύρωσης προστίμου της κ. Αράθυμου Σπυριδούλας προερχόμενο από παράνομη διαφήμιση (Εισηγητής : κ. Α. Σαγιάς).
• Λήψη Αποφάσεως περί ακύρωσης προστίμου του κ. Δημητρίου Χότζα, για λογαριασμό της επιχείρησης “EMFASI ΠΟΡΤΕΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΧΟΤΖΑ Κ. ΕΠΕ”, προερχόμενο από παράνομη διαφήμιση (Εισηγητής : κ. Α. Σαγιάς).
• Λήψη Αποφάσεως για συμπλήρωση θέσεων ''περί καθορισμού των χώρων για την προβολή διαφημίσεων στο Δήμου Κέρκυρας'' στους κ.κ. Σπ. Μεσημέρη και Αθ. Δελλή (Εισηγητής : κ. Α. Σαγιάς).
• Λήψη Αποφάσεως περί χορηγήσεως άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας Καρουζέλ στον κ. Βασίλη Μπάμπη, στην Πλατεία Σαρόκο Δ.Ε. Κερκυραίων Δήμου Κέρκυρας (Εισηγητής : κ. Α. Σαγιάς).
• Λήψη Αποφάσεως περί χορηγήσεως άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων έως 50 cc στην κ. Κωνσταντίνα Παπαμόσχου του Σταύρου, στη Δ.Κ. Λιαπάδων Δ.Ε. Παλαιοκαστριτών Δήμου Κέρκυρας (Εισηγητής : κ. Α. Σαγιάς).
• Λήψη Αποφάσεως περί χαρακτηρισμού της επιχείρησης με την επωνυμία ''ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΗΝΑ ΟΛΓΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ'', στον Αγ. Γεώργιο Αργυράδων, Δ.Ε. Κορισσίων Δήμου Κέρκυρας (Εισηγητής : κ. Α. Μοναστηριώτης).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως παραχωρήσεως χρήσεως πρώην Κοινοτικού καταστήματος Πετριτή, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετριτή, για την κατασκευή και ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, με δαπάνες του συλλόγου (Εισηγητής : κ. Α. Μοναστηριώτης).
• Λήψη Αποφάσεως περί ορισμού τιμολογίων χρήσης υπονόμων για την περιοχή Δ.Δ.Λευκίμμης (απόφαση 8-30/5-3-2014 Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Κ.) (Εισηγητής : κ. Σ. Πανδής)
• Λήψη Αποφάσεως περί καθορισμού τέλους σύνδεσης αποχέτευσης για τις περιοχές που θα λειτουργήσει νέο δίκτυο Αποχέτευσης (απόφαση 8-31/5-3-2014 Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Κ.) (Εισηγητής : κ. Σ. Πανδής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως παραχωρήσεως χώρου στάθμευσης ΑΜΕΑ στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης επί της οδού Αθανασίου Πολίτη 11, Δ.Ε Κερκυραίων Δήμου Κέρκυρας, κατόπιν γνωμοδοτήσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Εισηγητής κ. Α. Πουλής).
• Λήψη Αποφάσεως περί προσωρινής μεταστέγασης του Δημοτικού Σχολείου Βιρού, σε άλλο κτίριο, λόγω ανακατασκευής του κτιρίου, μέχρι την παράδοση του έργου ''Προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Βιρού'' στο Δήμο Κέρκυρας. (Εισηγητής : κ. Α. Πουλής).
• Λήψη Αποφάσεως περί διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού και ηλεκτρικών συσκευών για τις ανάγκες λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών ''Παροχή Συσσιτίου'', ''Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων'' και ''Κοινωνικό Φαρμακείο'' (Εισηγητής : κ. Α. Πουλής).
• Λήψη Αποφάσεως περί α) διενέργειας κοινωνικής έρευνας από το Δήμο Κέρκυρας σε εφήβους, μαθητές της τρίτης τάξης γυμνασίου και των τάξεων του λυκείου, σε δείγμα τριακοσίων ατόμων με τίτλο ''Μία σύγχρονη προσέγγιση των αναγκών και των προτάσεων των Εφήβων της Κέρκυρας σε θέματα πολιτισμού, αθλητισμού και διαδικτύου και β) τροποποίησης, συμπλήρωσης και τελικής έγκρισης του ερωτηματολογίου της έρευνας (Εισηγητής : κ. Α. Πουλής).
• Λήψη Αποφάσεως περί γνωμοδότησης επί των προτάσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για κάθε είδους προσθήκη ομάδων προσανατολισμού, τομέων και Ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια της Κέρκυρας για το σχολικό έτος 2014-2015 (Εισηγητής : κ. Α. Πουλής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της επιστροφής του ποσού στα ΕΛ.ΤΑ. Κέρκυρας, ως αχρεωστήτως καταβληθέντος στο Δήμο Κέρκυρας (Εισηγητής : κ. Α. Πουλής).
• Λήψη Αποφάσεως περί α) εγκρίσεως πραγματοποίησης των καθιερωμένων εθνικών και τοπικών εορτών, πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.λ.π. του Δήμου Κέρκυρας και β) εγκρίσεως διαθέσεως των απαραίτητων πιστώσεων για την προμήθεια ειδών και την παροχή υπηρεσιών για τις ανάγκες διοργάνωσης των εκδηλώσεων αυτών (Εισηγητής : κ. Α. Πουλής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως διαθέσεως πιστώσεως στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου μας στην Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων ''AGROTICA 2014'' της Θεσσαλονίκης. (Εισηγητής : κ. Α. Δήμου).
• Λήψη Αποφάσεως περί διαγραφής ποσών από χρηματικούς καταλόγους επ’ ονόματι ΔΗΜΟΥΛΑΣ Α. – ΚΟΛΣΟΥΖΙΑΝ Α. & ΣΙΑ (Εισηγητής : κ. Σ. Μωραίτης).
• Λήψη Αποφάσεως περί διαγραφής ποσών από χρηματικούς καταλόγους επ’ ονόματι ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Β. & ΣΙΑ Ο.Ε. (Εισηγητής : κ. Σ. Μωραίτης).
• Λήψη Αποφάσεως περί διαγραφής ποσών και προσαυξήσεων από χρηματικούς καταλόγους επ’ ονόματι κ.κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΜΑΡΓΕΝΤΙΝΑ του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ και ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΧΡΗΣΤΟΥ του ΑΓΓΕΛΟΥ (Εισηγητής : κ. Σ. Μωραίτης).
• Λήψη Αποφάσεως περί διαγραφής ποσών από χρηματικούς καταλόγους επ’ ονόματι κ.κ. ΑΔΕΛΦΟΙ ΘΩΜΑ ΚΑΝΤΑΡΟΥ και ΜΗΝΑ ΧΡΗΣΤΟΥ (Εισηγητής : κ. Σ. Μωραίτης).
• Λήψη Αποφάσεως περί διαγραφής ποσών από χρηματικούς καταλόγους επ’ ονόματι ΜΕΓΑΛΟΓΕΝΗΣ Σ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. (Εισηγητής : κ. Σ. Μωραίτης).
• Λήψη Αποφάσεως περί διαγραφής ποσών από χρηματικούς καταλόγους επ΄ ονόματι κ.κ. ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΡΩΜΑ ΒΑΡΒΑΡΑ (Εισηγητής : κ. Σ. Μωραίτης).
• Λήψη Αποφάσεως περί διαγραφής προστίμων Κ.Ο.Κ. από χρηματικούς καταλόγους επ ΄ονόματι κ.κ. α) ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ β) ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ και γ) ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ (Εισηγητής : κ. Σ. Μωραϊτης)
• Λήψη Αποφάσεως περί διόρθωσης χρηματικών καταλόγων τελών επί ακαθαρίστων εσόδων επ΄ ονόματι ΜΟΥΛΙΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ (Εισηγητής : κ. Σ. Μωραίτης).
• Λήψη Αποφάσεως περί διόρθωσης χρηματικού καταλόγου ύδρευσης ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ τ. Δήμου Παρελίων (Εισηγητής : κ. Σ. Μωραίτης).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως διαθέσεως πιστώσεως για την επιστροφή ποσού στον κ. Κωνσταντίνο Αυλωνίτη του Περικλή ως αχρεωστήτως καταβληθέντος. (Εισηγητής : κ. Σ. Μωραϊτης)
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως διαθέσεως πιστώσεως για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων τελών στην Επιχείρηση ''Α.Ε. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Ε. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ'' κατόπιν την υπ. αριθμ. 9-83/26-02-2014 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας (Εισηγητής : κ. Σ. Μωραϊτης)
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως της μετάβασης συμμετεχόντων στο Κότορ του Μαυροβουνίου στο πλαίσιο της προγραμματισμένης 4ης συνάντησης εργασίας του προγράμματος ''EX.PO.A.U.S.'' (Εισηγητής : κ. Γ. Πανταζής).
• Λήψη Αποφάσεως περί οικονομικής ενίσχυσης του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών – Παραρτήματος Κέρκυρας (Εισηγητής : κ. Α. Πουλής).
• Λήψη Αποφάσεως περί οικονομικής ενίσχυσης α) της Αερολέσχης Κέρκυρας και β) του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Κέρκυρας (Εισηγητής : κ. Α. Πουλής).
• Λήψη Αποφάσεως περί εγκρίσεως μετακινήσεων αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Κέρκυρας για Δημοτικές Υποθέσεις (Εισηγητής : κ. Σ. Μωραίτης).

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου