Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Στον «αέρα» οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ! Κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ιδιώτες γιατρούς


http://www.iatropedia.gr/images/cache/9015c92ea73ff755f8a54e1b161c309d.w600.h340.z1.png

της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Καθοριστικές θεωρούνται οι επόμενες ημέρες για τους ιδιώτες γιατρούς που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και λήγει στο τέλος του μήνα αλλά και όσοι επιθυμούν τώρα να συνάψουν συνεργασία με τον Οργανισμό.
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προτίθεται να παρατείνει τις συμβάσεις των γιατρών για ένα τρίμηνο κάτι που δε φαίνεται να επιθυμεί ο κλάδος για να μη χαθεί η διαπραγματευτική ισχύ και δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε κινητοποιήσεις.
Στη μέση οι ασφαλισμένοι που δε θα έχουν ούτε τα πολυιατρεία στη διάθεσή τους του πρώην ΙΚΑ αλλά ούτε και ιδιώτες γιατρούς αν τα σπάσουν με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ. Τι δηλώνει στο iatropedia ο πρόεδρος των συμβεβλημένων γιατρών...
Εξαιρετικά κρίσιμο είναι το επόμενο διάστημα για τις σχέσεις του υπουργείου Υγείας με τους ιδιώτες γιατρούς που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και καλύπτουν αυτό το διάστημα τους ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία έως ότου ανοίξουν και τα πολυιατρεία στο ΠΕΔΥ. Την ίδια ώρα πολλοί γιατροί ιδιώτες μεταξύ αυτών και όσοι αποχώρησαν από το δημόσιο σύστημα επιδιώκουν να συνάψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ αλλά με καλούς όρους.
Οι διαπραγματεύσεις έχουν σιγά σιγά αρχίσει με τα συνδικαλιστικά όργανα και τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έχει σχετικές συναντήσεις με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) αλλά και την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ_ΕΟΠΥΥ) προκειμένου να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία γιατρών με τον Οργανισμό.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης προτίθεται να ανανεώσει όλες τις συμβάσεις των 4400 ιδιωτών γιατρών που σήμερα συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ αλλά και να προσθέσει άλλες 2500 νέες συμβάσεις.
Οι γιατροί βέβαια είναι σε αναμμένα κάρβουνα σχετικά με τους όρους των συμβάσεων αυτών καθώς σήμερα αμείβονται με εξαιρετικά χαμηλά ποσά για κάθε επίσκεψη (6,5 ευρώ καθαρά).
Όμως μια δήλωση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού φαίνεται ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά! Ο κ.Κοντός δήλωσε ότι το Δ.Σ. του Οργανισμού προτίθεται να παρατείνει τις συμβάσεις για άλλο ένα τρίμηνο (από την 1η Απριλίου) με το επιχείρημα να υπάρχει περισσότερος χρόνος για διαπραγμάτευση.
Κάτι βέβαια που δε φαίνεται να επιθυμεί ο κλάδος καθώς τότε θα έχουν ανοίξει και πάλι τα πολυιατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ και θα μειωθεί η διαπραγματευτική τους δυνατότητα για να πετύχουν καλύτερες αμοιβές. Γεγονός που φαίνεται να γνωρίζει καλά ο κ.Κοντός και γι αυτό ενδεχομένως να επιδιώκει τη παράταση των συμβάσεων.
Όλα κρίνονται τις επόμενες ημέρες οπότε και οι γιατροί θα έχουν νέες συναντήσεις με τον Άδωνι Γεωργιάδη για να διεκδικήσουν όσα τους είχε υποσχεθεί ενώ είναι πιθανό να προχωρήσουν ακόμη και σε κινητοποιήσεις διακόπτοντας τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ έως ότου βρεθεί λύση και επιτευχθεί νέα συμφωνία.
Ο πρόεδρος της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου δηλώνει χαρακτηριστικά στο iatropedia: " Η Ένωση επιθυμεί την υπογραφή νέας σύμβασης εντός του Μαρτίου πριν λήξουν οι συμβάσεις ! Δεν συμφωνεί με την τρίμηνη παράταση αυτών και σε περίπτωση που δεν συγκληθεί η επιτροπή διαπραγμάτευσης μεταξύ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και ΕΟΠΥΥ εντός των επόμενων ημερών είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε ΑΜΕΣΕΣ κινητοποιήσεις, κάτι που ΔΕΝ επιθυμούμε ! Καλούμε τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στα 10 εκατομμύρια των ασφαλισμένων"

http://eimaiasfalis.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου