Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Μαίνεται η μάχη για τον έλεγχο της ΝΕΡΙΤ


καψής-Βουλή

Σε εσωτερική υπόθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, με συμμετοχή και στελεχών που πρόσκεινται στη ΔΗΜΑΡ, στην κίνηση των 58 και σε λοιπές πολιτικές δυνάμεις, εξελίσσεται η υπόθεση των προσλήψεων και της στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ. 
Οι διαδικασίες για τις προσλήψεις δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, εκτός ΑΣΕΠ, και η μοριοδότηση που έχει αναρτηθεί με βάση τον έλεγχο όσων έχουν δηλώσει οι υποψήφιοι έχουν επισημοποιήσει τη μάχη χαρακωμάτων που δίνουν τα επιτελεία των δύο κομμάτων, τα οποία και αλληλοκατηγορούνται για αδιαφάνεια, διαγωνισμό-«παρωδία» κ.λπ.
Ειδικά από τη Νέα Δημοκρατία πνέουν μένεα εναντίον της ΔΤ και του υφυπουργού της Παντελή Καψή, καταλογίζοντάς του ότι έχει προωθήσει σε θέσεις-κλειδιά της ΝΕΡΙΤ τους δικούς του ανθρώπους. Χαρακτηριστική του πολέμου που γίνεται είναι η προβολή της εμφάνισης του Γιάννη Μιχελάκη στην «Πρωινή Ενημέρωση» της ΔΤ. Ο υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε με σφοδρότητα στους δύο παρουσιαστές της ΔΤ, εγκαλώντας τους στον αέρα για ερώτηση που τόλμησαν να κάνουν σχετικά με τα νέα μέτρα που απαιτεί η «τρόικα».
Για τα νεοδημοκρατικά σάιτ δεν έγινε είδηση η συμπεριφορά «αφεντικού της ΔΤ» του υπουργού αλλά το ότι οι δημοσιογράφοι πριμοδοτούσαν την εκλογή του Γιώργου Καμίνη στον Δήμο Αθηναίων! Το παραπάνω επεισόδιο είναι μόνο ένα από αυτά που συμβαίνουν στα μετόπισθεν της προετοιμασίας για τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ. Η δεύτερη σφαγή αφορά τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις διευθυντικές θέσεις. Ήδη στελέχη της ΝΔ είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε ονομαστικές καταγγελίες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η τελική ανακοίνωση των προσληφθέντων στη ΝΕΡΙΤ, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών. Η λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα αφορά τα μόρια που έλαβαν όσοι έκαναν αίτηση πρόσληψης, με βάση την αξιολόγηση από την εταιρεία ICAP. Τα μόρια αυτά είναι βέβαιο πως θα αλλάξουν μετά την προσωπική συνέντευξη αξιολόγησης, η οποία δίνει σε κάθε υποψήφιο περισσότερα μόρια απ’ ό,τι όλα τα άλλα κριτήρια. Πάντως, η αξιολόγηση που έγινε προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και αναμένεται να κατατεθούν ενστάσεις αλλά και προσφυγές κατά της διαδικασίας.

typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου