Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Τσίπρας στην ΕΡΑ Ιωαννίνων: «Δεν νομιμοποιούμε τη ΔΤ που θυμίζει ΥΕΝΕΔ»


Τσίπρας στην ΕΡΑ Ιωαννίνων: «Δεν νομιμοποιούμε τη ΔΤ που θυμίζει ΥΕΝΕΔ»

Τέλος στα σενάρια που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στις προεκλογικές συζητήσεις στη «Δημόσια Τηλεόραση» έδωσε μιλώντας στην ελεύθερη ΕΡΑ Ιωαννίνων και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Αργύρη, ο Αλέξης Τσίπρας. 
Ερωτηθείς εάν έχουν βάση αυτές οι φήμες, απάντησε αρνητικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται ούτε να νομιμοποιήσει ούτε και να δώσει ισχύ σε μια τηλεόραση που θυμίζει ΥΕΝΕΔ και λειτουργεί προπαγανδιστικά υπέρ της κυβέρνησης. Ακόμη, δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του, όταν έρθει στην κυβέρνηση, θα ανοίξει και θα λειτουργήσει την ΕΡΤ και τάχθηκε υπέρ μιας ανοιχτής δημοκρατικής ραδιοτηλεόρασης, η οποία, όπως είπε, δεν θα είναι εντολοδόχος της εκάστοτε κυβέρνησης, όπως συνέβαινε έως την 11η Ιουνίου, αλλά θα λειτουργεί υπέρ του ελληνικού λαού.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν προπομπό για ριζικές εξελίξεις στην πολιτική σκηνή και εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος για την εκλογική επιτυχία του κόμματός του.
Όσο για τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ., προέβλεψε ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που καταγράφουν οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, παραπέμποντας στο εκλογικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του Μαϊου, πριν από δύο χρόνια.
Ερωτηθείς για την πώληση των φραγμάτων της ΔΕΗ στην Άρτα εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του, καλώντας όσους κάνουν σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και του νερού να το ξεχάσουν.
Ακόμη, τάχθηκε ενάντια στην κατασκευή φαραωνικών έργων στα ποτάμια της περιοχής, σημειώνοντας πως τα νερά και το περιβάλλον είναι ο πλούτος της Ηπείρου και ταυτόχρονα άφησε να εννοηθεί πως στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η υποψήφια περιφερειάρχης Όλγα Γεροβασίλη, η οποία συνόδευε τον κ. Τσίπρα στο στούντιο της ΕΡΑ Ιωαννίνων.
Όπως και στην ΕΡΤ, με το λουκέτο που έβαλε η κυβέρνηση, έτσι, όπως ανέφερε, υποκρύπτονται συμφέροντα πίσω από τις απολύσεις των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα –κάποιοι εξ αυτών ήδη απολύθηκαν-.
Το ίδιο συμβαίνει, σημείωσε, και στην περίπτωση του φρέσκου γάλακτος, υποστηρίζοντας ότι από τις ρυθμίσεις θα ευνοηθούν τα καρτέλ και οι πολυεθνικές, ψέγοντας παράλληλα τον πρωθυπουργό ο οποίος επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα.
Απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να θεωρεί ήσσονος σημασίας ζήτημα την κτηνοτροφία και τη γεωργική παραγωγή, που αποτελούν μοχλό ανάπτυξης για την περιφέρεια.
Τέλος, ειδική αναφορά έκανε σε όλους όσοι επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της χώρας και σε όλα τα επίπεδα, τους οποίους χαρακτήρισε «μαυραγορίτες».
«Εμείς όχι μόνο δεν θα αναγνωρίσουμε τέτοιες αποφάσεις και μεθοδεύσεις, αλλά όλοι όσοι μέσα από πράξεις και παραλείψεις έχοντας δημόσια θέση ευθύνης ζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο θα βρεθούν απέναντι στην ελληνική Δικαιοσύνη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεχίζοντας, πρόσθεσε, πως το κόμμα του εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, υπενθύμισε ότι σε μία δημοκρατική χώρα οι εξουσίες λειτουργούν αυτόνομα, προειδοποιώντας ότι «σε μία κυρίαρχη και δημοκρατική χώρα όσοι σκόπιμα ζημιώνουν το Δημόσιο και τον ελληνικό λαό θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τις κυρώσεις που προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι της πατρίδας».

ertopen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου