Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Οριστικό Όχι στη Βουλή από Μιχελάκη, για το "σπάσιμο" του Δήμου Κέρκυρας


MIXELAKHS-DENDIAS

Η επιμονή Μιχελάκη και η άρνηση Δένδια να “σηκώσει”  ίδιος το “γάντι” ερχόμενος σε σύγκρουση με τον αρμόδιο για το θέμα υπουργό, έστειλαν στις ελληνικές καλένδες την πρόταση τροπολογίας Σηφουνάκη για το “σπάσιμο” των ενιαίων νησιωτικών δήμων.
Έτσι, για μία ακόμα εβδομάδα, το θέμα που άνοιξε με την κατάθεση της τροπολογίας από το βουλευτή Λέσβου που ζήτησε την αλλαγή του νόμο Καλλικράτης επιτρέποντας τη διάσπαση των ενιαίων δήμων των μεγάλων νησιών της χώρας, έκλεισε οριστικά (;) με τον Υπουργό Εσωτερικών να δηλώνει τη διαφωνία του να περάσει αποσπασματικά και παρά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ προς συζήτηση μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση, επιμένοντας να την παραπέμπει για μετά τις εκλογές και αφού γίνει η ανάλογη επεξεργασία από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή.
Ωστόσο, στη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ.Δ.Τ. για την αναδιάρθρωση της πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ που ολοκληρώθηκε απόψε με την ψηφοφορία επί των άρθρων στη Βουλή, αρκετοί βουλευτές (κυρίως από τη Ν.Δ.) τάχθηκαν υπέρ της υιοθέτησης της τροπολογίας Σηφουνάκη, με τον τελευταίο στην τοποθέτησή του να την υπερασπίζεται καλώντας τον Υπουργό Νίκο Δένδια να εγκρίνει να τεθεί στην κρίση των βουλευτών.
Ο ίδιος ο κ. Δένδιας, δεν αναφέρθηκε ούτε στην πρωτολογία του ούτε στη δευτερολογία του αλλά ούτε και στις ενδιάμεσες παρεμβάσεις του στην πρόταση Σηφουνάκη.
Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα ιστοσελίδων της Λέσβου φέρουν το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται ένα βήμα προ της ανεξαρτητοποίησής του από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σηφουνάκης αύριο το πρωί θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο νησί, ενώ σε ηλεκτρονικό της δημοσίευμα η εφημερίδα της Μυτιλήνης “Δημοκράτης” κάνει λόγο για έντονη δυσαρέσκεια του βουλευτή ο οποίος ούτε επιβεβαιώνει ούτε σχολιάζει τις φήμες αυτές, δηλώνοντας: «Από τη μία, ο δήμαρχος Χίου, που επ ουδενί δεν θέλει τη διάσπαση των νησιωτικών δήμων, φοβούμενος αναιτιολόγητα για το δικό του νησί, από την άλλη, οι μισοί Ροδίτες που θέλουν και δεν θέλουν τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, τα 2/3 της Κέρκυρας που πιέζουν για διάσπαση, αλλά και κάποια ανάλογα αιτήματα από την Ηπειρωτική χώρα και τη Βόρειο Ελλάδα, επηρέασαν το κλίμα και προκάλεσαν τη διχογνωμία στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ [...] Είμαι 39 χρόνια στην πολιτική σκηνή. Κάποια πράγματα, όλα αυτά τα χρόνια αθροιστικά, μπορεί να οδηγήσουν τον οποιονδήποτε σε κάποιες αποφάσεις, όχι, όμως, σε μεμονωμένες πράξεις. Εξάλλου, στο δημοκρατικό πολίτευμα επικρατεί η πλειοψηφία και η γνώμη των πολλών, όπου δεν μπορείς να επιβάλεις τη δική σου αντίθετη άποψη».

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου