Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Το ΤΑΙΠΕΔ, τώρα, «λιγουρεύεται» το Ψυχιατρείο, τις κατασκηνώσεις και τις Αλυκές Λευκίμμης!


PSIXIATREIO KERKYRAS1

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η προσπάθεια ξεπουλήματος κομματιών – φιλέτων δημόσιων εκτάσεων και περιουσίας στην Κέρκυρα, το ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει απτόητο βάζοντας στο στόχο του ακόμα και το ιστορικό κτίριο του Ψυχιατρείου! 
Αυτό καταγγέλλουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι οποίοι έφεραν στο φως την απίστευτη απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρία να προχωρήσει σε αποτίμηση της αξίας τριών επιπλέον όσων ήδη έχει βάλει προς πώληση, ακινήτων της Κέρκυρας.
Το ιστορικό κτίριο του Ψυχιατρείου, έκταση 17 στρεμμάτων στην καρδιά του αστικού ιστού της πόλης της Κέρκυρας, με 4 βασικά κτίρια και αρκετά βοηθητικά τα οποία σήμερα, στο μεγαλύτερο μέρος τους, στεγάζουν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ετοιμάζεται να βγει στο «σφυρί».
Θέλουν να ξεπουλήσουν και τις κατασκηνώσεις του Δήμου!
Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί το ΤΑΙΠΕΔ και για τις κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στα Γουβιά που σήμερα αξιοποιούνται από το Δήμο Κέρκυρας ως κατασκηνώσεις παιδιών κάθε καλοκαίρι, αλλά και η επίσης ιστορικής σημασίας εγκατάσταση των αλυκών της Λευκίμμης (το μεγαλύτερο τμήμα τους έκτασης 100 στρεμμάτων στο βόρειο τμήμα τους).
Οι εκτιμητές έχουν ήδη έρθει και έχουν επιθεωρήσει και τα τρία ακίνητα, προετοιμάζοντας την έκθεση ώστε να μπουν προς πώληση στην ιστοσελίδα… real estate που έχει δημιουργήσει το ΤΑΙΠΕΔ.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεόδωρος Γουλής, Γιάννης Κορφιάτης και Δημήτρης Ματζουράτος σε αίτημά τους στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου προτείνουν να συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του Σαβνάτου, προκειμένου το σώμα να εκφράσει την ριζική το αντίθεση του σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση των συγκεκριμένων κτιρίων και οποιασδήποτε άλλης δημόσιας έκτασης.
Η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης
Μετά την τηλεφωνική συζήτηση που είχαμε για τα θέματα της Η.Δ. του Π.Σ. 29 και 30-3-2014 πληροφορηθήκαμε και διασταυρώσαμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ ανέθεσε σε μια ιδιωτική εταιρεία να εκτιμήσει την αξία τριών Δημόσιων κτιρίων και εκτάσεων συγκεκριμένα:
1. Όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, έκτασης 17,5 στρεμμάτων.
2. Των κατασκηνώσεων του ΠΙΚΠΑ στα Γουβιά έκτασης 5,5 στρεμμάτων.
3. 100 στρεμμάτων του Βορείου τμήματος των Αλυκών Λευκίμμης.
Προφανώς η κυβέρνηση Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ δρομολογεί την Ιδιωτικοποίηση- ξεπούλημα και αυτών των δημόσιων κτιρίων και εκτάσεων.
Η ιδιωτικοποίηση δημόσιων εκτάσεων και υποδομών είναι βασική κατευθυντήρια γραμμή της Ε.Ε και της Ελληνικής Αστικής Τάξης που την αποδέχονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλα τα κόμματα που πιστεύουν και υπερασπίζονται την Ε.Ε.
Ειδικότερα: Η ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα των κτιρίων του Ψυχιατρείου στερεί εκατοντάδες ασθενείς από σημαντικές ιατρικές Νοσηλευτικές και κοινωνικές υπηρεσίες που δεν μπορούν να παρασχεθούν στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου.
• Αποτελεί προσβολή στον Κερκυραϊκό λαό η απόδοση του κτηριακού συγκροτήματος του Ψυχιατρείου σε ιδιωτική εταιρεία.
• Η ιδιωτικοποίηση των κατασκηνώσεων του ΠΙΚΠΑ στερεί από εκατοντάδες παιδιά τη δυνατότητα ολιγοήμερων διακοπών και μεταξύ αυτών και των ΑΜΕΑ.
• Η ιδιωτικοποίηση των 100 στρεμμάτων των Αλύκων Λευκίμμης σημαίνει ξεπούλημα και των κτιριακών εγκαταστάσεων μεταξύ αυτών και του Περιβαλλοντολογικού Μουσείου.
Προτείνουμε το Π.Σ να συζητήσει το θέμα και να εκφράσει την ριζική το αντίθεση του σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση των συγκεκριμένων κτιρίων, εγκαταστάσεων και της Δημόσιας Γής καθώς και οποιασδήποτε άλλης δημόσιας έκτασης.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου