Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η κρατική TV επιστρέφει με…δυο «μαγαζιά» και δικές τους αναθέσεις -προσλήψεις!


ΒΗΜΑ - ΓΚΙΚΑΣ ΜΑΝΑΛΗΣ αντίγραφο

Η ιλαροτραγωδία του λουκέτου της ΕΡΤ λόγω «διαφθοράς» και «αδιαφάνειας» εξελίσσεται στην απόλυτη φαρσοκωμωδία της συγκυβέρνησης Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ. Βασικά η μπάλα έχει χαθεί. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί η Δ.Τ ως «υπηρεσία» του υπουργείου Οικονομικών υπό τον Γκίκα Μαναλη που ανακοινώνει νέες προσλήψεις για άγνωστο διάστημα με έδρα το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. 
Το κανάλι του υπουργείου Οικονομικών λειτουργεί, καλύπτει μάλιστα την Ελληνική προεδρία και προσλαμβάνει συμβασιούχους κατά το δοκούν.     Άρχισε όμως να λειτουργεί με διαδικασίες εξπρές παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει τηλεοπτικά κανάλια και η ΝΕΡΙΤ με έδρα την Κατεχάκη. Μόνο την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε προσλήψεις για 352 άτομα πανελλαδικά, στις ειδικότητες καλλιτεχνικών υπηρεσιών και δημοσιογράφων, για τις οποίες είχαν προνοήσει να εξαιρέσουν με διάταξη νόμου από το ΑΣΕΠ.
Οι προσλήψεις της Δ.Τ γίνονται από άγνωστο τελικά αριθμό αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, χαρακτηριστικό είναι πως στη νέα λίστα «επιτυχόντων» που ανακοίνωσε ο Γκίκας Μάναλης για την πρόσληψη 71 εργαζομένων, η πλειονότητα των οποίων είναι δημοσιογράφοι, υπάρχουν ονόματα που δεν βρίσκονται στις δυο προηγούμενες λίστες των αιτούντων για μια θέση στη Δ.Τ αλλά και ονόματα που έχουν ήδη προσληφθεί σε άλλη ειδικότητα με την προηγούμενη ανακοίνωση επιτυχόντων!
Ο Γκίκας Μάναλης μαζί με τις προσλήψεις ανακοινώνει επίσης την ανάθεση για προμήθεια τηλεοπτικού προγράμματος, όπως ακριβώς κάνει και ο Γ. Προκοπάκης για τη ΝΕΡΙΤ! Κι όλα αυτά την ίδια ακριβώς εβδομάδα. Η ειδική υπηρεσία της Δ.Τ με την υπογραφή Γκ. Μάναλη παρήγγειλε 15 κινηματογραφικές ταινίες έναντι 15.000 ευρώ, χωρίς φόρους και Φ.Π.Α. Έδωσε επίσης έγκριση για την παράδοση της παραγωγής του Μενέλαου Καραμαγγιώλη για τη σειρά ντοκιμαντέρ «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους» που είχε εγκριθεί επί ΕΡΤ με κόστος ανά επεισόδιο 18.211 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α. Η ίδια τακτική των διπλών αναθέσεων και προμηθειών εκτός από το προσωπικό και τις παραγωγές, γίνεται έως και για τις καρέκλες γραφείου ή τα λάπτοπ των στελεχών.

typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου