Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Κινητοποίηση Κερκυραίων για το διπλό χαράτσι του ΕΕΤΑ



ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Δελτίο Τύπου

Μετά από τη μεγάλη συνέλευση εκπροσώπων φορέων, συλλόγων, τοπικών συμβούλων και δημοτών του Δήμου Κέρκυρας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Γενάρη στο Εργατικό Κέντρο, συγκροτήθηκε ανοιχτή Κίνηση Πολιτών ενάντια στα Χαράτσια.

Είμαστε δημότες από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου που είμαστε εξοργισμένοι από τα απανωτά χαράτσια που έχουν κάνει τη ζωή όλων μας μαύρη.
Είμαστε δημότες που δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία του διπλού χαρατσιού που επιβλήθηκε στα περισσότερα χωριά με ευθύνες του Δήμου και της κυβέρνησης.
Είμαστε δημότες που είμαστε αποφασισμένοινα υπερασπιστούμε την κατοικία μας από τους πλειστηριασμούς και τους νέους φόρους που έχουν ψηφιστεί, κατοικία που δεν προστατεύεται από χρέη προς το δημόσιο με βάση το νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε.
Είμαστε δημότες που πιστεύουμε ότι τα χαράτσια έχουν στόχο την υφαρπαγή της ακίνητης περιουσίας των απλών πολιτών, ότι πλήττουν κατά κύριο λόγο την πρώτη κατοικία και τον απλό πολίτη.
Είμαστε δημότες που πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και όλοι μαζί πρέπει να αντισταθούμε!!!
Επειδή η Δημοτική Αρχή, με την αδυναμία-αδιαφορία της δεν κατάφερε να μας προστατέψει από το διπλασιασμό του ΕΕΤΑ, αφού ούτε έγκαιρα έστειλε τις τιμές ζώνης, ούτε έκανε ενστάσεις για τα λάθη της ΔΕΗ, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις για να αναγκάσουμε του κυβερνώντες να δώσουν άμεσα πολιτική λύση.
Αποφασίσαμε τα παρακάτω:

Ø Ζητάμε να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρει αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις
Ø Προχωράμε σε νομική προσβολή της παράνομης είσπραξης διπλάσιου χαρατσιού
Ø Συνεχίζουμε τη συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στο διπλό χαράτσι
Ø Καλούμε όλους τους συνδημότες μας τη Δευτέρα 20 Γενάρη στις 11:00 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο (Λ. Αλεξάνδρας)

Γνωρίζουμε όλοι ότι, πέρα από τα χαράτσια που τρία χρόνια τώρα μας εκβιάζουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, έχει ψηφιστεί ο ΕΝΦΙΑ που είναι ακόμα χειρότερος φόρος. Δηλώνουμε ότι με κάθε τρόπο και μέσο θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην υπερφορολόγηση και τους πλειστηριασμούς.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου