Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Από 17 χρεωμένους δήμους οι πρώτες απολύσεις


Από 17 χρεωμένους δήμους οι πρώτες απολύσεις

Από 17 δήμους που βρίσκονται στο «κόκκινο» και δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους, θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις υπαλλήλων αλλά και απολύσεις προσωπικού από τις δημοτικές επιχειρήσεις που δεν θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν, με στόχο να εξυγιάνουν τα οικονομικά τους.
Το Εθνος δημοσιεύει  τον κατάλογο με τους 17 δήμους που τα έξοδα τους υπερβαίνουν τα έσοδα και θα υποχρεωθούν να μεταφέρουν προσωπικό από τις κεντρικές υπηρεσίες σε άλλους δήμους προκειμένου να μειώσουν το μισθολογικό κόστος.
Οι απολύσεις προσωπικού θα προσμετρηθούν στις 11.400 υποχρεωτικές απομακρύνσεις υπαλλήλων του Δημοσίου που πρέπει να υλοποιηθούν εντός του 2014 στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.
Η λίστα των 17 ελλειμματικών δήμων έχει ως εξής:
Καλαμαριάς, Φυλής,Αχαρνών, Αμαρουσίου, Κοζάνης, Σπάτων-Αρτέμιδας, Κορδελιού-Ευόσμου, Κορυδαλλού, Πέλλας, Περάματος, Θάσου, Γόρτυνας, Πύλης Τρικάλων, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Σκιάθου, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου
Στο επίκεντρο των ελέγχων θα τεθούν οι δημοτικές επιχειρήσεις στις οποίες θα μπει «λουκέτο» και θα απολυθεί το προσωπικό που εργάζεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εάν κριθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης από τους δήμους που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.
Ειδικότερα, υποψήφιες προς «λουκέτο» είναι 18 ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις, κοινωφελείς σε ποσοστό 60%.
Οι εν λόγω δήμοι θα ενταχθούν πρώτοι στο πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας προκειμένου να μειώσουν το μισθολογικό κόστος, ενώ παράλληλα θα εφαρμόσουν πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, στο οποίο θα περιλαμβάνεται περικοπή εξόδων που αφορούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και δημόσιες σχέσεις, απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου και έκτακτου προσωπικού κ.ά.
Το οικονομικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που δεν θα υπερβαίνει μία δημοτική περίοδο, προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός.

ertopen από ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου