Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ταφόπλακα στην ΕΡΑ Κέρκυρας βάζει με τη ΝΕΡΙΤ η κυβέρνηση!


era kerkyras plano telis

Σε πλήρη επιβεβαίωση όλων όσων οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Κέρκυρας κατήγγειλαν από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν η κυβέρνηση έριξε το μαύρο στην ΕΡΤ: στους σχεδιασμούς Σαμαρά και ΣΙΑ δεν υπάρχουν οι περιφερειακοί σταθμοί της Ελληνικής Ραδιοφωνίας...
Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της λίστας εργαζομένων δημοσιογράφων για το νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που, ως κακέκτυπο της ΕΡΤ, επιχειρεί να κατασκευάσει ο Καψής και ο Κεδίκογλου.
Χωρίς προσωπικό στην ελληνική περιφέρεια!
Ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού της ΝΕΡΙΤ, καταγράφει τον πλήρες οργανισμό με τον οποίο θα επιχειρηθεί να λειτουργήσει, όπου προβλέπεται η πρόσληψη με σύμβαση αορίστου χρόνου για 132 δημοσιογράφους και 224 άτομα καλλιτεχνικών ειδικοτήτων εκτός ΑΣΕΠ κυρίως για την Αθήνα και ελάχιστοι για τη Θεσσαλονίκη.
Οι ειδικότητες αυτές δεν μπορούν να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ βάσει της τρέχουσας νομοθεσίας, έτσι, η διαδικασία πρόσληψης θα γίνει απευθείας από τη διοίκηση του υπό δημιουργία φορέα με κριτήρια και διαδικασίες που ήδη έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Το στοιχείο, ωστόσο, που είναι καταλυτικό τόσο για την περιφέρεια όσο και για τη Θεσσαλονίκη, είναι στην πρώτη περίπτωση η πλήρης απουσία στελέχωσης, στη δεύτερη η στελέχωση με 15 μόλις δημοσιογράφους που επαρκούν μόνο για τη δημιουργία γραφείου ανταποκριτών και, σε καμία περίπτωση, για δημιουργία καναλιού τηλεόρασης ή ραδιοφώνου που θα παράγει πρόγραμμα...
Κόβουν το δεύτερο κύμα προσλήψεων;
Όλα πλέον δείχνουν ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην προχωρήσει στη δεύτερη φάση προσλήψεων για τη Δ.Τ., αλλά να επεκτείνει τις ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις ίσως και πέραν των 10 μηνών, μέχρι να είναι έτοιμη να λειτουργήσει τη ΝΕΡΙΤ με ελάχιστο προσωπικό που δεν θα ξεπερνά τα 600 άτομα μόνιμο προσωπικό και, σε βάθος χρόνου, άλλους 400 με 500 συμβασιούχους κυρίως 6μηνήτες οι οποίοι θα αλλάζουν κάθε δύο συμβάσεις (άρα, δεν θα μπορούν να δουλεύουν περισσότερο από 1 έως το πολύ 2 χρόνια στη ΝΕΡΙΤ).
Έτσι, ακόμα και τα τέσσερα άτομα που έχουν ανακοινωθεί ως οι «επιτυχόντες» της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού στο σταθμό Κέρκυρας για τη Δ.Τ. αλλά δεν έχουν υπογράψει ακόμα σύμβαση εργασίας, δεν πρόκειται να κληθούν τελικά ποτέ να υπογράψουν και θα μείνουν εκτός!
Με ποια στελέχωση;
Άγνωστο είναι τι θα προβλέπει όσον αφορά την τεχνική της στελέχωση η ΝΕΡΙΤ, αφού ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ για τεχνικό προσωπικό, το οποίο ωστόσο για όλη τη χώρα δεν θα ξεπερνά τα 350 με 400 άτομα.
Πληροφορίες των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ που προέρχονται από πρώην συναδέλφους τους, νυν συμβασιούχους της Δ.Τ. σε υψηλόβαθμες θέσεις, η στελέχωση των περιφερειακών σταθμών θα είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη και, ουσιαστικά, θα περιορίζεται στο κέντρο εκπομπής και καθήκοντα ελέγχου της ομαλής εκπομπής των κεντρικών προγραμμάτων ραδιοφωνίας και τηλεόρασης που θα δημιουργηθούν.
«Ταφόπλακα»...
Η κατάργηση της ΕΡΑ Κέρκυρας έρχεται να βάλει ταφόπλακα σε έναν σταθμό με ιστορία 57 ετών, όπου ακόμα και τα πρώτα χρόνια με το ελάχιστο προσωπικό, υπήρχε τοπική εκπομπή και δελτίο ειδήσεων με σταθερή ανάπτυξη μέχρι σήμερα.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου