Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Απορρίφθηκαν τα προσωρινά μέτρα, στις 12/2 τα ασφαλιστικά για τους απολυμένους του Δήμου Κέρκυρας


http://www.corfupress.com/v3/images/trepeklis_ergazomenoi2.JPG

Αρνητική ήταν η απόφαση για την έκδοση προσωρινής διαταγής παραμονής στην εργασία τους των 35 απολυμένων του Δήμου και των 24 της ΔΕΥΑΚ από το Δικαστήριο, καθώς η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα το μεσημέρι παραπέμπει για την εκδίκαση των ασφαλιστικών στις 12 Φεβρουαρίου.
Έτσι, οι 59 που βρέθηκαν σε μία νύχτα εκτός δουλειάς με απόφαση του Υπουργού Κ. Μητσοτάκη, περιμένουν με αγωνία την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν υποβάλλει κατά του Δημοσίου, ζητώντας να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι να εκδικαστούν οι προσφυγές τους με τις οποίες ζητούν να χαρακτηριστούν οι συμβάσεις τους ως αορίστου χρόνου.
Το Πρωτοδικείο Κέρκυρας δεν ανακοίνωσε κάποιο σκεπτικό για την απόρριψη των προσωρινών μέτρων, ωστόσο, όπως δήλωσε στο Corfupress.com ο δικηγόρος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ κ. Παλαιολόγος, η συγκεκριμένη απόφαση δεν προδικάζει τίποτα αφού η ουσία αναμένεται να συζητηθεί στη συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα στις αρχές του επόμενου μήνα.
Εκεί, το Δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την προσφυγή και θα διατάξει την πλευρά του Δημοσίου να κρατήσει τους εργαζόμενους στη δουλειά τους μέχρι να εκδικαστεί η ουσία της υπόθεσης, αν δηλαδή οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει και οι οποίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ με παλαιότερες αποφάσεις σε ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων, πρόκειται για συμβάσεις που υποκρύπτουν ή ενέχουν θέση αορίστου χρόνου και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την εργασία τους στο Δήμο ή τη ΔΕΥΑΚ.
Ας σημειωθεί ότι οι 24 της ΔΕΥΑΚ έχουν πάρει δικάσιμο για την «κανονική» τους προσφυγή στις 11 Μαρτίου, μετά τη μη εκδίκαση της υπόθεσής τους τον Οκτώβριο λόγω ασθένειας του τότε δικηγόρου τους που δεν παρέστη στο Δικαστήριο.
Συμπαράσταση από Σαμοίλη και Τρεπεκλή
Για άσχημη εξέλιξη έκανε λόγο όσον αφορά την απόφαση του Δικαστηρίου ο δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, μετά από συνάντηση που είχε το μεσημέρι με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Σαμοΐλη.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν το θέμα που έχει ανακύψει με την απόλυση των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Κέρκυρας και τη ΔΕΥΑΚ. Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ενημέρωσε τον κ. Σαμοΐλη για την αρνητική απόφαση του δικαστηρίου στην προσφυγή των εργαζομένων που απολύονται, μετά την εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Πρόκειται για μια άσχημη εξέλιξη και τώρα θα πρέπει να απαιτήσουμε η κυβέρνηση και το Υπουργείο να δώσουν λύση. Πρέπει να δώσουμε κι εμείς μια δυναμική απάντηση, δεν μπορούμε να παρακολουθούμε το Δήμο να γίνεται ανίσχυρος και να αιμορραγεί καθημερινά. Εργαζόμενοι 20 ετών είδαν την πόρτα εξόδου, δεν έχουμε το δικαίωμα να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα», δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας.
«Πράγματι το θέμα της απόλυσης των εργαζομένων είναι πολύ σοβαρό και για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους, αλλά και για την κερκυραϊκή κοινωνία. Ακόμα κι αυτοί που θα μείνουν απαθείς στην εξέλιξη αυτή, θα πρέπει να αναλογιστούν ότι οι επιπλέον άνεργοι επιφέρουν ένα ακόμη πλήγμα στην οικονομία της τοπικής αγοράς. Νομίζω ότι θα πρέπει ο Δήμος να αντιμετωπίσει το θέμα με τρόπο καθοριστικό και δυναμικό. Κανείς δεν πρέπει να καπελώνει το Δήμο», τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Σαμοΐλης.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου