Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Όχι, δεν χάλασε η μονταζιέρα…


Η μονταζιέρα συνεχίζει το έργο της ακάθεκτη

“ Για πρώτη φορά από την στιγμή που συγκροτήθηκε η δικομματική κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά και στην οποία το επικοινωνιακό κομμάτι έχει αναλάβει το επιτελείο της ΝΔ το Μέγαρο Μαξίμου δέχεται φίλια πυρά  ”
Του Αλέξανδρου Παπαγεωργίου
Το τελευταίο της όπλο, αυτό της επικοινωνιακής προπαγάνδας φαίνεται ότι χάνει η κυβέρνηση. Και όχι μην φανταστεί κανείς ότι χάλασε η μονταζιέρα! Απλώς για πρώτη φορά από την στιγμή που συγκροτήθηκε η δικομματική κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά και στην οποία το επικοινωνιακό κομμάτι έχει αναλάβει το επιτελείο της ΝΔ το Μέγαρο Μαξίμου δέχεται φίλια πυρά.
Το δυνατό σημείο της κυβέρνησης , που με την βοήθεια των ισχυρών των ΜΜΕ διαμόρφωνε την ατζέντα της επικαιρότητας -αμφισβητείται σήμερα από βουλευτές , στελέχη και ψηφοφόρους κυρίως της ΝΔ. Η θεωρία του success story φάνηκε τελικά πολύ λίγη και αδύναμη για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική καταστροφή, η οποία σοβεί στη χώρα και η οποία καθημερινά μεγαλώνει όλο και περισσότερο.
Μια σειρά από γεγονότα, δηλώσεις και σχόλια των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν ότι η κρίση στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης και της ΝΔ είναι κάτι περισσότερο από σοβαρή. Είναι καθοριστική.
Η ακραιφνής φιλο- Σαμαρική ιστοσελίδα antinews.gr, με άρθρο της ασκεί δριμεία κριτική στην εκπρόσωπο της ΝΔ , χαρακτηρίζει ανοησίες τα θέματα με τα οποία ασχολούνται τα στελέχη της ΝΔ και εκφράζει την πεποίθηση ότι μέσα στο 2014 θα γίνουν εκλογές . «Απορούμε ποιος χάραξε αυτή τη γραμμή, ποιος έβγαλε από τα γραφεία της την κ. Ασημακοπούλου ή άλλα στελέχη της ΝΔ για να ασχολούνται με ανοησίες και να ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα . Και προσθέτει .«Μα είναι αυτή επικοινωνιακή πολιτική στην πορεία προς τις εκλογές; Δεν υπάρχει πλέον Έλληνας που να μην πιστεύει ότι μέσα στο 2014 δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Το δείχνουν άλλωστε και οι κινήσεις των κομμάτων, η πόλωση που επιχειρείται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, οι υπόγειες διεργασίες, τα κρυφά γκάλοπ και μια σχεδιαζόμενη επικοινωνιακή πολιτική από την πλευρά της Συγγρού που κατά τη γνώμη μου είναι ακατανόητη».
Σε δεύτερο επίπεδο, η κατάσταση δείχνει να έχει προκαλέσει ανησυχία και στις τάξεις της Κ.Ο της ΝΔ, καθώς σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, σημειώνει με νόημα ότι «Προφανώς ανήκω στη ΝΔ και προφανώς στηρίζω την κυβέρνηση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε όλες τις ανακοινώσεις της ΝΔ ή σε όλες τις τακτικές της είμαι σύμφωνος», αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για την επικοινωνιακή τακτική του κόμματος της Λ. Συγγρού.
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μάλιστα τονίζει χαρακτηριστικά ότι «Σε ζητήματα που άπτονται της συνειδήσεως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Διότι εκεί δεν μπορεί να λειτουργεί με βάση πολιτικές της σκοπιμότητας. Στη βάση της αθεΐας, μπορώ να σας πω ότι δεν είναι υπαρκτό ζήτημα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να τίθεται ως θέμα αντιπαράθεσης», «καρφώνοντας» ουσιαστικά το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ.
Το τρίτο μέτωπο που επιλέγει να ανοίξει η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αυτό των δημοσκοπήσεων, οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεφεύγει αρκετά από την ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στο όριο της πολιτικής επιβίωσης. Μάλιστα, για πρώτη φορά, το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, -όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των ερευνών- είναι η οικονομία γεγονός που ανατρέπει την κυρίαρχη επιχειρηματολογία των κυβερνητικών στελεχών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά και τα πολιτικά της στελέχη για πρώτη φορά αμφισβητούν τα αποτελέσματα των γκάλοπ κάνοντας επίθεση ακόμα και στις εταιρείες μετρήσεων.
Η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε πολιτικό αδιέξοδο αφού κανένα από τα χαρτιά στα οποία είχε ποντάρει δεν τις βγαίνουν. Η «θεωρία των δύο άκρων», η οποία θύμιζε εμφυλιοπολεμικές και διχαστικές τακτικές της δεκαετίας του 1950 – 1960 ξεπεράστηκε από την ίδια την ζωή αφού η φτώχεια και η ανέχεια δεν έχει κομματικό χρώμα . Η τρομοϋστερία και η προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να δείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέσεις με την τρομοκρατία καταρρίφθηκαν από την φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού με τον πιο επίσημο τρόπο από τις φυλακές του Κορυδαλλού.Όσο για το σχέδιο εξάρθρωσης της ακροδεξιάς εκεί τα πράγματα μοιάζουν ακόμα πιο ομιχλώδη όταν βουλευτής της ΝΔ χαρακτηρίζει την χούντα επανάσταση.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι το τέλος της δικομματικής κυβέρνησης δεν είναι μακριά και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εκλογές είναι μονόδρομος. Εάν τώρα οι κάλπες θα στηθούν για διπλές ή τριπλές εκλογές ο χρόνος θα δείξει ή μάλλον οι διαθέσεις της κ. Μέρκελ και της παρέας της….

 paraskinio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου