Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η τρόικα, ο πανικός και οι εκλογές…


Τελική ευθεία προς την πτώση

“ Οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός είναι η όσο το δυνατό ταχύτερη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, προκειμένου να μετριαστεί με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα η εκλογική συντριβή στις εθνικές εκλογές, αλλά και το πως θα «στήσουν ξώβεργες» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. ”
Του Κώστα Καπνίση
Είναι κάποιες φορές που οι έχοντες την κοινή τουλάχιστον λογική και υπερασπίζονται την θεωρία του αυτονόητου, καθώς αυτή φαίνεται να είναι μια ιδιαίτερα πραγματική επαναστατική εισφορά σε αυτή τη χώρα, εκτιμούν ότι τούτη η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου εμπαίζει τους πάντες. Αυτό βέβαια είναι εύκολα αντιληπτό όταν ορίζεται ως κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Σίμος Κεδίκογλου, ένας πρώην τηλεστάρ και αρκετοί ακόμα, οι οποίοι βρίσκονται σε συμβουλευτικό επίπεδο δίπλα στον πρωθυπουργό. Οι κυβερνώντες της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να «ξεχνούν» ότι κυβερνούν και μάλιστα μέσω εντολών της τρόικα είτε με ηλεκτρονικά μηνύματα ταχυδρομείου είτε δια ζώσης, έχουν αποφασίσει να τερματίσουν την πολιτική διαδρομή τούτης της εξαιρετικά επικίνδυνης για τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας συγκυβέρνησης μέσω ανακοινώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στα τηλεπαράθυρα της πτωχευμένης μιντιοκρατίας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, «ξαναχτύπησε» και αντιμετωπίζοντας ως παιχνιδάκι την κοινωνική και οικονομική καταστροφή που έχει φέρει πάνω στη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας η δική του κυβέρνηση, η χειρότερη όλων των εποχών, κάνει δηλώσεις ότι δήθεν «Η ανάπτυξη έρχεται» και μόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ολόκληρος ο ελληνικός λαός είναι αυτοί που δεν την βλέπουν. Στην πραγματικότητα, οι κυβερνώντες συνειδητά κοροϊδεύουν ή εκδικούνται τον ελληνικό λαό για την επικείμενη εκλογική συντριβή που τους επιφυλάσσει σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση και αν προκύψει.
Ο ελληνικός λαός, ακόμα και την ώρα του μεγάλου του μαρτυρίου, υπομένει καρτερικά την προσφυγή στον ύψιστο θεσμό και δικαίωμα μιας Δημοκρατίας. Την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Σέβεται δηλαδή με κάθε κόστος τους θεσμούς, δίνοντας την καλύτερη δυνατή απάντηση σε εκείνους που κυβερνούν και έχουν ευτελίσει ακόμα και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, την καρδιά του πολιτεύματος. Άλλωστε, για τους γνωρίζοντες Ιστορία, αλλά και για τους ανθρώπους που ακόμη ζουν και έχουν χαραγμένες στις μνήμες και στα κορμιά τους τις πληγές από την νίκη κατά του φασισμού στον Β’ ΠΠ, στην Χούντα και μέχρι την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, οι θεσμοί είναι κάτι πολύ σοβαρό και ιερό πράγμα και όχι παιχνιδάκι στα χέρια του κάθε εξουσιομανή και μάλιστα μνημονιακού – νεοφιλελεύθερου θιασώτη.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, τα απομεινάρια δηλαδή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία είναι διατεθειμένα να πράξουν το οτιδήποτε, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία προς ικανοποίηση δικών τους και αλλότριων συμφερόντων, καταλαβαίνουν ότι τα ψέματα τελείωσαν και σύντομα θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για την χρεοκοπία της χώρας και για το πώς έφτασε η κατάσταση ως εδώ. Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι οι κυβερνώντες αντί να ομολογήσουν την αποτυχία τους και το γεγονός ότι κατέστρεψαν την χώρα, επιμένουν να παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία. Φαίνεται όμως πως ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για ένα ολόκληρο παρασιτικό σύστημα, το οποίο διαφέντευε τις τύχες της Ελλάδας για πολλές δεκαετίες, από το 1830 και μετά.
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο αντιπρόεδρός του, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο άνθρωπος που τον στήριξε όσο κανείς άλλος, μαζί βέβαια με τον υπουργό Οικονομικών, τον άνθρωπο των «ειδικών αποστολών», Γιάννη Στουρνάρα, έχουν καταλάβει πως η εκλογική συντριβή πλησιάζει. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επόμενη ημέρα για τους ίδιους, αλλά και η εξεύρεση ενός τρόπου, με τον οποίο θα μπορέσουν να χειριστούν την εκλογική συντριβή, αλλά και το πως θα «στήσουν ξώβεργες» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την πρώτη για τη νέα εποχή που ξημερώνει για την Ελλάδα.
Οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός είναι η όσο το δυνατό ταχύτερη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, προκειμένου να μετριαστεί με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα η εκλογική συντριβή στις εθνικές εκλογές. Αν το κυβερνητικό στρατόπεδο διαλυθεί στις περιφερειακές εκλογές, αλλά και στις ευρωπαϊκές κάλπες, τότε το σύστημα θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα. Ο Αντώνης Σαμαράς, θα επιχειρήσει να βρει έναν τρόπο διαχείρισης της αναμενόμενης επίσκεψης της τρόικα, η οποία το αργότερο ως τα τέλη Ιανουαρίου θα έχει επιστρέψει στην Ελλάδα. Μπροστά είναι το δημοσιονομικό κενό για το 2014, το νέο Μεσοπρόθεσμο 2014 -2017 και η νέα δανειακή «βοήθεια», το νέο δηλαδή Μνημόνιο.
Φαίνεται πως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πλέον δεν έχουν κάποιο λόγο να συνεργάζονται. Η πορεία προς την εκλογική συντριβή είναι βέβαιη και για τους δύο. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως μετρά ημέρες ως πρόεδρος της ΝΔ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προσπαθήσει να μην καταγράψει ως «ΠΑΣΟΚ» την ήττα στις περιφερειακές ελληνικές εκλογές και στις ευρωπαϊκές κάλπες, ψάχνοντας να βρει άλλη ονομασία για την παράταξή του και την κάθοδο στην εκλογική μάχη.
Συμπερασματικά, η χώρα έχει μπει πλέον και επίσημα σε προεκλογική περίοδο και η κυβέρνηση Σαμαρά ψάχνει με αγωνία να βρει ημερομηνία, και ευνοϊκή για εκείνη συγκυρία, διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Θα μεταχειριστεί κάθε επικοινωνιακό μέσο. Είτε μια «διαφωνία» - «επεισόδιο» με την τρόικα είτε ακόμα και την ίδια την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως και να έχει, ότι κι αν σκαρφιστούν, ο ελληνικός λαός, ο οποίος είναι και ο «ξενοδόχος» δεν θα πέσει πάλι θύμα της πλάνης και της κατρακύλας τους. Πλέον, οι πάντες, ακόμα και οι υποστηρικτές τους γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση – «παιδική χαρά» της τρόικα…

periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου