Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Αγωνία των εργαζομένων σε Δήμο & ΔΕΥΑΚ: Δευτέρα η απόφαση του δικαστηρίου



- Σαββατοκύριακο αγωνίας για τους εργαζόμενους αλλά και ελπίδες για ευνοϊκή δικαστική απόφαση. 
- Δικάστηκαν χθες το μεσημέρι τα ασφαλιστικά μέτρα. 
- Κατέθεσε υπέρ τους ο Δήμαρχος.

Δικάστηκαν χθες το μεσημέρι  τ' ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι 60 εργαζόμενοι του Δήμου Κέρκυρας και της ΔΕΥΑΚ, παρουσία πλήθους εργαζομένων, των μελών του δ.σ. των δύο συλλόγων, του Δημάρχου Κέρκυρας, του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ, των επικεφαλής των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και μεγάλου αριθμού δημοτικών συμβούλων
Χιλιάδες απολύσεις, έρχονται κι άλλες;
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των απολύσεων αφορά περίπου 6.000 δημοτικούς υπάλληλους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι με εγκύκλιο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκδιώκονται από τις δημοτικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις επειδή η εργασία τους συνεχίζεται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις μέχρι τα δικαστήρια να αποφασίσουν οριστικά αν η εργασιακή τους σχέση είναι αορίστου χρόνου ή η σύμβασή τους θα έπρεπε να είχε λήξει. Την πόρτα εξόδου αναμένεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να δουν κι άλλοι εργαζόμενοι στους Δήμους και τις Επιχειρήσεις, κάτι που θα αποσαφηνιστεί το επόμενο διάστημα.
Κατάθεση υπέρ εργαζομένων από τον Τρεπεκλή
Κατάθεση υπέρ των εργαζομένων έδωσε και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, ο οποίος επέστρεψε από την Τουριστική Έκθεση της Βιέννης προκειμένου να παραβρεθεί στην εκδίκαση της υπόθεσής τους.
Για μεγάλη αδικία και ευθεία επίθεση στην καρδιά του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ έκαναν λόγο τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, καθώς οι εργαζόμενοι που βλέπουν μετά από πολλά χρόνια την πόρτα της εξόδου, απασχολούνταν κατά κύριο λόγο ως εργατοτεχνικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (ηλεκτρολόγοι, εργάτες κλπ.).
"Δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε, θα υπάρξει πρόβλημα σε υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, όπως οι Τεχνικές Υπηρεσίες, ο ηλεκτροφωτισμός, ο βιολογικός, η Δημοτική Πινακοθήκη", τόνισε ο Δήμαρχος Κέρκυρας, υπογραμμίζοντας ότι οι υπό απόλυση εργαζόμενοι είναι άκρως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία Δήμου και ΔΕΥΑΚ.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, μετά τη συζήτηση που είχαν και με τους 2 νομικούς παραστάτες τους, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Σπύρο Πανδή να δηλώνει το μεσημέρι στο «Ράδιο Επτάνησα» ότι «περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου και θεωρώ ότι η δικαιοσύνη είναι ανώτερη από τυχόν εγκυκλίους υπουργών και όποιες άλλες αποφάσεις».
Νεώτερα ως τη Δευτέρα
Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου. Σε κάθε περίπτωση οι συνδικαλιστές των εργαζομένων έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας και για τη Δευτέρα στο Δήμο, ενώ συνεχίζεται η κατάληψη της ΔΕΥΑΚ, η οποία λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου