Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ !! : Ryanair: Στην ουρά για πρόσληψη με 3.000 ευρώ στο χέρι και κοσμίως ενδεδυμένοι!



 Φούστα για τις γυναίκες, επίσημο παντελόνι για τους άντρες και 3.000 ευρώ για τα δίδακτρα της εκπαίδευσης τα... «προαπαιτούμενα» για τους υποψηφίους που θέλουν να προσληφθούν στην Ryanair

Αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι «ημέρες αξιολόγησης», οι συνεντεύξεις δηλαδή που κάνει η Ryanair, προκειμένου να προσλάβει εργαζομένους ως «πλήρωμα καμπίνας» και στη χώρα μας.
Όμως, τα «ψιλά γράμματα» της διαδικασίας είναι αυτά που δίνουν άλλη σημασία σε μια ενέργεια εκ μέρους της εταιρίας χαμηλού κόστους που αρχικά έτυχε θερμής υποδοχής.
Αρχικά, το ιλιγγιώδες νούμερο των 2.800 θέσεων εργασίας που θα δημιουργούσε η Ryanair στην Ελλάδα, αποδείχθηκε... ευσεβής μεν, πόθος δε, καθώς πρόκειται για έναν αριθμό που ανήκει στο απώτερο μέλλον, αν και εφόσον οι δουλειές της εταιρίας «πάνε καλά». Μάλιστα, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός όσων τελικώς θα προσληφθούν, μέσω της διαδικασίας που ξεκινά σήμερα.
Σήμερα λοιπόν (όπως θα γίνει και στις 25 Μαρτίου) στη Θεσσαλονίκη, η εταιρία Crewlink, εκ μέρους της Ryanair, διεξάγει μια σειρά συνεντεύξεων - εάν και εφόσον βέβαια οι υποψήφιοι προσέλθουν κοσμίως ενδεδυμένοι και με ευπρεπή εμφάνιση - που σημαίνει όχι τζιν, όχι τατουάζ, αλλά ούτε και γυαλιά οράσεως.
Αντίθετα, οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστα, διαφανές καλσόν και πουκάμισο, ενώ οι άντρες επίσημο παντελόνι.
Ποιος κάνει την πρόσληψη
Η εταιρία Crewlink είναι αυτή που αναλαμβάνει να διεξάγει τη διαδικασία ελέγχου των υποψηφίων, αλλά και την εκπαίδευση όσων κριθούν κατάλληλοι σε πρώτο στάδιο. Ο ρόλος της όμως δεν σταματά εδώ, καθώς ακόμα και οι υποψήφιοι που θα περάσουν επιτυχώς όλα τα στάδια, τελικώς υπογράφουν συμβόλαιο – συνήθως τριετούς διάρκειας – με την εταιρία αυτή, που παρέχει στη συνέχεια, μέσω ειδικών συμβάσεων πληρώματα καμπίνας στη Ryanair.
Πρόσληψη μετά πληρωμής
Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν από τη διαδικασία των συνεντεύξεων θα πρέπει να γνωρίζουν πως από το σημείο αυτό θα πρέπει να καταβάλουν απαραίτητα δύο όχι αμελητέα χρηματικά ποσά: Το πρώτο είναι 500 ευρώ για την εγγραφή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και το δεύτερο είναι 700 ευρώ για το κόστος διαμονής σε ειδικά καταλύματα που διατίθενται δίπλα στις εγκαταστάσεις της Crewlink.
Στην ιστοσελίδα της εταιρίας, όπου όλα αυτά επεξηγούνται αναλυτικά, εφόσον ο υποψήφιος διαβάσει προσεκτικά κάθε λεπτομέρεια, τα κόστη αυτά αναφέρονται ως “fees”, δηλαδή «δίδακτρα». Όσον αφορά το πρώτο ποσό, τα 500 ευρώ δηλαδή, γίνεται ξεκάθαρο από την εταιρία πως δεν επιστρέφεται, ακόμα και αν ο υποψήφιος αποτύχει, ή εγκαταλείψει για οποιοδήποτε λόγο το πρόγραμμα, έστω και από την επόμενη μέρα. Αντίθετα το τι γίνεται σε μια τέτοια περίπτωση με το ποσό των 700 ευρώ που κατατίθεται στην Crewlink για τη διαμονή, παραμένει άγνωστο αφού δεν διευκρινίζεται σε κανένα σημείο.
Ακόμα υψηλότερο είναι το ποσό που καταβάλει ο υποψήφιος εργαζόμενος στην εταιρία ώστε να πληρώσει το κόστος των προγραμμάτων της εκπαίδευσης, το οποίο ξεκινά από τα 1.749 ευρώ έως και τα 2.349. Η διαφορά αυτή προκύπτει από τον τρόπο που θα καταβληθεί το ποσό αυτό: αν, δηλαδή, ο υποψήφιος το πληρώσει πριν την έναρξη του προγράμματος ολόκληρο, πληρώνει 1749 ευρώ.
Αν δεν τα έχει, η Crewlink του παρέχει και μια άλλη δυνατότητα: να κρατούνται σε δόσεις από το μισθό του κάθε μήνα, για χρονικό διάστημα που δεν διευκρινίζεται, ώσπου να συμπληρωθεί το ποσό των 2.349 ευρώ. Εάν τελικώς, όμως, ο υποψήφιος δεν προσληφθεί, τότε η εταιρεία δεσμεύεται να του επιστρέψει τα χρήματα αυτά.
Ποιος είναι ο μισθός
Ο μισθός, για μια θέση στο «πλήρωμα καμπίνας» στα αεροπλάνα της Ryanair, ξεκινά να καταβάλλεται μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και εφόσον γίνει η πρόσληψη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται είναι «ανταγωνιστικός σε σχέση με τα ισχύοντα στη χώρα που θα εργάζεται» ο νεοπροσληφθείς, χωρίς να ξεκαθαρίζεται συγκεκριμένα το ποσό εξαρχής. Παρέχεται ακόμα ένα επίδομα 1.200 ευρώ που καταβάλλεται σταδιακά τους πρώτους έξι μήνες και αφορά έξοδα όπως οι στολές και οι ειδικές κάρτες πρόσβασης.
Η διαδικασία της εκπαίδευσης
Όσον αφορά στην εκπαίδευση αυτή καθεαυτή, γίνεται στις εγκαταστάσεις της Crewlink , που βρίσκονται στην κωμόπολη Hahn της Γερμανίας, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την Φρανκφούρτη (περίπου μιάμιση ώρα με λεωφορείο). Η κόστους 700 ευρώ διαμονή που προσφέρει – επιβάλει η Crewlink κατά την εκπαίδευση, αντιστοιχεί σε δίκλινα δωμάτια στο ειδικά διαμορφωμένο κτήριο που μοιάζει με κοιτώνα και βρίσκεται δίπλα στο κέντρο εκπαίδευσης.
Μέσα υπάρχει και καφέ – εστιατόριο, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να βγει κανείς από τους συγκεκριμένους χώρους για τις δύο εβδομάδες που διαρκεί το πρόγραμμα. Μόνο για τα μαθήματα που γίνονται σε πισίνα, οι εκπαιδευόμενοι μεταφέρονται στην πισίνα της γειτονικής κωμόπολης.
Συνεχώς οι εκπαιδευόμενοι υπόκεινται σε γραπτά τεστ, στα οποία απαιτείται βαθμολογία γύρω στο 90% ώστε να θεωρηθούν επιτυχημένα και να συνεχιστεί η εκπαίδευση.
Και μετά από όλα αυτά «εάν είστε ένα επιτυχημένο μέλος του πληρώματος, έχετε τη δυνατότητα να προσληφθείτε απευθείας από τη Ryanair»…

.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου