Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Άρον - άρον βάζουν λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ: Εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι περιφρουρούν τις μονάδες



- Έξω από τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα είναι συγκεντρωμένοι, από το πρωί, γιατροί, ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι για να αποτρέψουν το λουκέτο.
- Στις κινητοποιήσεις στις μονάδες ΕΟΠΥΥ καλούν τα Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία Αττικής

Λήγει σήμερα το εκβιαστικό τελεσίγραφο της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής των κτιρίων που στεγάζονται τα πολυϊατρεία του οργανισμού. Οι γιατροί συνεχίζουν την απεργία τους και αρνούνται να τα παραδώσουν. ενώ συγκεντρώνονται σήμερα έξω απο όλα τα υποκαταστήματα του Οργανισμού για να αποτρέψουν το κλείσιμό τους.   Στο πλευρό των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στέκεται και η ΟΕΝΓΕ η οποία απευθύνει κάλεσμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετάσχουν στην περιφρούρηση των πολυϊατρείων, αναφέροντας ότι «η μεταφορά όλης της ιατρικής και νοσηλευτικής κίνησης στα παραπαίοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαλύσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη».
Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απείλησε πρακτικά τους γιατρούς ότι θα αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για τυχόν απώλειες ή καταστροφές, σε περίπτωση που δεν παραδώσουν τα κτίρια.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός,  έδωσε ήδη εντολή να μπει λουκέτο σε όλα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, καθώς και να ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα όλη η παράδοση των υλικών που υπάρχουν σε όλα τα υποκαταστήματα και στη συνέχεια να σφραγισθούν.
Στους κόλπους των γιατρών αλλά και των εργαζομένων επικρατεί έντονη αναστάτωση ενώ οι γιατροί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.
Οι απεργοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν προτίθενται να πέσουν αμαχητί καθώς αρνούνται να παραδώσουν τα κλειδιά των πολυιατρείων αλλά και τα υλικά που τους ζητήθηκαν με ειδική ειδοποίηση από τη διοίκηση του οργανισμού.
Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προσέφυγε στον Εισαγγελέα κατά του «αποκλεισμού των ασφαλισμένων πολιτών από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη»

left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου