Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Δίνουν τζάμπα ρεύμα στους βιομήχανους



Τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δυσκολεύονται να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, το υπουργείο Οικονομικών, ως βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, προχωράει σε μεγάλες μειώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για τις βιομηχανίες. Η απόφαση εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της εταιρείας.
Οι εκπτώσεις, όπως επισημαίνεται, έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, που είναι ένα συν ένα έτος αρχής γενομένης από 1-1-2014 και διαμορφώνονται ως εξής, σε σχέση με τα δημοσιευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ:
-10% για όλες τις βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης, όπως είχε προτείνει και η διοίκηση της ΔΕΗ.
-Επιπλέον 10% για όσες επιχειρήσεις καταναλώνουν πάνω από 1000 γιγαβατώρες το χρόνο.
-Για όσες έχουν κατανάλωση κάτω από 1000 γιγαβατώρες δίνεται έκπτωση 25 % στα τιμολόγια που ισχύουν τις νυχτερινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα.
Τις παραπάνω αποφάσεις καταψήφισαν οι εκπρόσωποι του ταμείου των Εργαζομένων της Επιχείρησης. Ο εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ στο ΔΣ της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος έκανε λόγω για «έγκλημα Στουρνάρα» κατά της επιχείρησης, η οποία όπως είπε «θα κληθεί να δίνει τζάμπα ρεύμα στους βιομήχανους καταγράφοντας ζημίες» και ανακοίνωσε την προσφυγή των σωματείων στη δικαιοσύνη. Επίσης, ανέφερε πως σε ορισμένες περιπτώσεις πελατών η έκπτωση θα φθάσει το 35%.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στo Δ.Σ. της ΔΕΗ, Παντελής Καραλευθέρης και Νίκος Φωτόπουλος, έστειλαν ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Οικονομικών. Γ. Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας ότι η ΔΕΗ δεν είναι δική του επιχείρηση και καθιστώντας τον υπεύθυνος για τις αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφονται και τη νέα αφαίμαξη των υπολοίπων καταναλωτών.

 http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου