Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Το Υπουργείο Οικονομικών “μπλοκάρει” τη δημιουργία υδατοδρομίων στην Κέρκυρα!


http://www.corfupress.com/v3/images/ydroplana.jpg

Απίστευτο και όμως, ελληνικό! Η υπόθεση της κατασκευής των υδατοδρομίων στην Κέρκυρα, “κολλά” στο Υπουργείο Οικονομικών το οποίο αρνείται να προχωρήσει στη γενική συνέλευση του ΟΛΚΕ!
Εκκρεμεί η.  Γ.Σ. του ΟΛΚΕ από το 2011!
Η υπόθεση έχει... βάθος χρόνου, καθώς από το 2011 εκκρεμεί η πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, χρονιά κατά την οποία ο ΟΛΚΕ ανήκε στο σύνολό του στο Υπουργείο Οικονομικών.
Από τότε θα έπρεπε ο μοναδικός μέτοχος του οργανισμού, να είχε φροντίσει να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση καθώς, λόγω του ότι δεν έχει γίνει, δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση υπό το νέο ιδιοκτήτη (το ΤΑΙΠΕΔ) για να ληφθεί η απόφαση κατασκευής των υδατοδρομίων.
Δεν έρχεται ο υπάλληλος εδώ και τρία χρόνια!
Η διαδικασία της γενικής συνέλευσης δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή: ένα στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να έρθει στην Κέρκυρα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η γ.σ., στην οποία συμμετέχουν μόνο δύο άτομα: ο ίδιος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ, ο οποίος σήμερα είναι ο Σ. Βλάχος.
Μάλιστα, ο κ. Βλάχος από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, έχει στείλει τουλάχιστον τέσσερις επιστολές στην ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες ζητά να γίνει η σύγκλιση της γενικής συνέλευσης, ούτως ώστε να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για τη σύγκλιση έκτακτης γ.σ., ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος στην προσπάθεια κατασκευής των υδατοδρομίων πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου.
Και γραφειοκρατικά “κολλήματα”
Πάντως, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί των πρώτων πτήσεων έως το καλοκαίρι, δεν έχει καν συγκροτηθεί η τεχνική επιτροπή η οποία σύμφωνα με τη νομοθεσία θα επιθεωρήσει και θα αδειοδοτήσει τις εγκαταστάσεις προσγείωσης και απογείωσης υδροπλάνων που θα πρέπει να δημιουργηθούν, με αποτέλεσμα αν αυτό δεν συμβεί το αμέσως προσεχές διάστημα, τα υδροπλάνα να μην έχουν υδατοδρόμια για να χρησιμοποιήσουν!
Στην Κέρκυρα, οι εγκαταστάσεις είναι ήδη έτοιμες για τα δύο από τα τέσσερα υδατοδρόμια που ο ΟΛΚΕ έχει ζητήσει να κατασκευάσει: της πόλης της Κέρκυρας και των Παξών. Οι εγκαταστάσεις θα στηθούν με τον εξοπλισμό που υπήρχε από την προηγούμενη περιοδο λειτουργίας των υδροπλάνων, ενώ με το «πράσινο φως» που θα δοθεί όταν ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες, θα γίνει μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες η κατασκευή και των άλλων δύο υδατοδρομίων σε Οθωνούς και Ερείκουσα.
Το κεντρικό υδατοδρόμιο δεν θα λειτουργήσει αυτή τη φορά στη μαρίνα των Γουβιών αλλά εντός του χώρου του λιμανιού της Κέρκυρας.
Πάντως, και σε αυτή την προσπάθεια, η ελληνική γραφειοκρατία δείχνει τα δόντια της αφού αλληλοσυγκρουόμενες αλλά και θολές παρατηρήσεις από διάφορες συναρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με τη μελέτη της εγκατάστασης «μπλοκάρουν» και αυτή τη διαδικασία, χωρίς οι υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και η πολιτική ηγεσία, παρά τις εξαγγελίες, να δείχνουν διάθεση να προχωρήσει η υπόθεση..

corfupress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου