Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Μαθαίνουμε σωστά το αλφάβητο: άλφα, βήτα, Γ.Α.Δ.Α., δέλτα...


Της Αναστασίας Καλαφάτη

Το αλφαβητάρι του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης θα διανέμεται πλέον, αντικαθιστώντας το τετριμμένο κοινό, πλήν όμως ανεπαρκές αλφάβητο που είναι ευρέως γνωστό. 
Τούτο καλούνται να γνωστοποιήσουν ένστολοι αστυνομικοί με τις επισκέψεις τους στα σχολεία της Αττικής.

Η εντολή έχει ως εξής:
«Με το υπ’αριθ. Πρωτ. 28460/14/220075 της 6/02/2014 η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορ/λικης Αττικής βασιζόμενη στην υπ’ αριθμ. 1668 από 5/2/2014 διαταγή Γ.Ε.Α.Ν.Ε και την 18648/14/214806 από 5/02/2014 διαταγή Γ.Α.Δ.Α- Τ.Γ.Α,  ζητά από τους Διοικητές Αστυνομικών Τμημάτων δικαιοδοσίας της, 
α) Την «πλήρη  καταγραφή των σχολικών μονάδων» που λειτουργούν σε περιοχές αρμοδιότητας Διευθύνσεων Αστυνομίας ΓΑΔΑ, υποβάλλοντας «το υπόδειγμα της καταγραφής  σε μορφή excel στις οικείες Υποδιευθύνσεις Αστυνομίας», 
β) την «μεθόδευση προσωπικών επαφών και συναντήσεων με τους κ. Διευθυντές των ανωτέρω σχολείων,  με σκοπό την καταγραφή υφιστάμενων προβλημάτων και αναγκών κατά τη λειτουργία των σχολείων, καθώς και τη συλλογή τυχόν αιτημάτων που θα υποβληθούν από αυτούς (τους Διευθυντές των σχολείων) και αφορούν το πεδίο αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης  και Προστασίας του Πολίτη γενικά και της Αστυνομίας ειδικότερα»
γ) τη «σύνταξη εμπεριστατωμένων αναφορών για τα ανωτέρω και την υποβολή των απόψεων τους υπ’ αυτών προς τις οικείες Υποδιευθύνσεις Αστυνομίας».
Το αυθόρμητο ερώτημα «ποιο είναι το πεδίο αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημοσίας Ταξης που σχετίζεται με τα σχολεία;» εξοστρακίζεται από την παράνοια της διαταγής. Η γλώσσα της παραπάνω ανακοίνωσης είναι ενδεικτική της απουσίας νοήματος. Μόνο η Γ.Α.Δ.Α. χρειάζεται να μεθοδεύσει μια προσωπική επαφή. Άλλωστε οι επαφές της με τους πολίτες δεν υπήρξαν ποτέ υποδειγματικές. Η κρίση, όμως, φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά κι η Γ.Α.Δ.Α. θα σταθεί στο πλάι του βαλλόμενου εκπαιδευτικού, θα ακούσει τα προβλήματά του, αλλα κυρίως θα ακούσει τις ανάγκες του. Σημαντικότερο όλων, θα συλλέξει τα αιτήματα των διευθυντών και... Κάπου εδώ το σήμα της ανακοίνωσης κόβεται. Λογικό.
Προς συμπλήρωση, λοιπόν, του χαμένου σήματος η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κοινοποίησε  το κατά Γ.Α.Δ.Α.Ν αλφαβητάρι, το οποίο θα διανεμηθεί σύντομα σε όλα τα σχολεία της χώρας και θα διασκεδάσει κάθε απορία.
Αντιδραστικοί δάσκαλοι που παρακωλύουν την εύρυθμον λειτουργία του σχολείου, συμμετέχοντας σε απεργιες και λοιπές αντιεξουσιαστικές πράξεις,θα παραπέμπονται στο τμημα. Τα δεδομένα θα καταγράφονται με προσοχή και θα χρησιμοποιούνται ως κριτήρια αξιολόγησης.
Βιβλιογραφία με σωστά εθνικοπατριωτικά κείμενα θα διανεμηθεί το ταχύτερο σε όλα τα ελληνικά σχολεία με στόχο τον περιορισμό της διδασκαλίας ακατάλληλων εξωσχολικών κειμένων που πραγματεύονται ζητήματα ανθελληνικά, όπως ο ρατσισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα και λοιπά κομμουνιστικά.
Γνωστοποιούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα ασχολείται αποκλειστικά με τα κτιριακά ζητήματα των σχολικών μονάδων. Για κάθε άλλο θέμα, από τούδε και στο εξής απεύθυνεστε στο Υπουργείο Προστασίας (και του μελλοντικού) Πολίτη.
Δεν διστάζουμε να καταγράψουμε τα σημαντικά προβλήματα του σχολείου μας, όπως μετανάστες, τσιγγανόπαιδες, αλλόθρησκους.
Επείγει η έκδοση πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων μέσω των στοιχείων του myschool.gr ώστε να γνωρίζουμε το συντομότερο δυνατό τις πεποιθήσεις των παιδιών και των γονέων κάθε σχολείου.
Ζήλος αναμένεται από την πλευρά των διευθυντών σχολικών μονάδων στη συνεργασία με την αστυνομία. Κάθε σωστός διευθυντής οφείλει να βοηθησει στην ανασυγκρότηση της παιδείας και να αναφέρει τους μη αποδοτικούς δασκαλους του σχολειου του. Ο ευρών αμοιφθήσεται.
Η ελληνική αστυνομία προτείνει κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Θεσπίζεται η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο με βάση κοινωνικά κι ιδεολογικά κριτήρια. Η πατρίδα χρειάζεται Έλληνες επιστήμονες που θα σκέφτονται και θα εργάζονται για το συμφέρον  της χώρας, ακόμη κι αν εργαστούν μακριά από την τελευταία για λόγους ανωτέρας βίας.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην επιβολή παλαιών μεθόδων διδασκαλίας. Η παπαγαλία πλουτίζει το λεξιλόγιο των μαθητών. Η βέργα μπορεί να αντικατασταθεί από τα γκλομπς.
Κρίσιμο ζήτημα αποτελεί για τη Γ.Α.Δ.Α. η ριζική αλλαγή του αναλυτικού προγράμματος. Θα αυξηθούν οι ώρες των θρησκευτικών, κατά τη διάρκεια των οποίων θα προσεγγίζονται διαθεματικά και τα υπόλοιπα μαθήματα.
Λέμε ηχηρό όχι στις σχολικές αργίες. Το Υπουργείο Παιδείας χάραξε τον δρόμο. Ακολουθούμε καταργώντας όλες τις αργίες και θεσπίζοντας νέες, που θα αντικατοπτρίζουν το ιδεολογικό υπόβαθρο της εκπαιδευτικής μας μεταρρύθμισης, π.χ. 21η Απριλίου, κ.α.
Με εντολή Σαμαρά, σε περίπτωση που μαθητές «πιαστούν» να αντιγράφουν θα επιβραβεύονται μετά την πρωινή προσευχή ενώ ο δάσκαλος που τόλμησε να τους κάνει παρατήρηση θα απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες και θα διαπομπευεται.
Να τονιστεί πως οι αστυνομικοί που επισκέπτονται τα σχολεία σας δεν είναι αδιάκριτοι. Μην περιμένετε να κάνουν ερωτήσεις. Προσεγγίστε τους και μοιραστείτε τη σκέψη σας μαζί τους. Ό, τι ειπωθεί δεν θα διαρρεύσει.
Ξεχάστε υποτυπώδη παιδαγωγικά ερείσματα που σας εμποδίζουν να «χαρακτηρίσετε¨τους μαθητές σας». Χρειαζόμαστε την άποψή σας. Η καλύτερη θεραπεία κατά της τρομοκρατίας είναι η πρόληψη. Ξεκινάμε από τα σχολεία, απομονώνουμε την παιδική εγκληματικότητα, καθαρίζουμε την μελλοντική κοινωνία.
Οποιαδήποτε ομοιότητα με καταστάσεις του παρελθόντος είναι συμπτωματική.
Ποτέ μην αναφέρεστε στα οικονομικά προβλήματά σας. Εσείς δουλεύετε με  μεράκι και φιλοτιμο. Αυτά αρκούν για να αισθάνεστε υπερήφανοι για το έργο σας. Λοιπές διεκδικήσεις θα κρίνονται παράνομες.
Ρωτήστε τον παρακείμενο αστυνομικό για ενδεδειγμένους χειρισμούς σε περίπτωση αποκλίνουσας συμπεριφοράς μαθητών.
Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων δεν χρειάζονται πια στα σχολεία. Οι κατα τόπους αστυνομικές διευθύνσεις θα φροντίζουν για το συμφέρον των αυριανών πολιτών. Οι γονείς παρακαλούνται να παραμένουν ήσυχοι και συντονισμένοι στο δελτίο των 8 στο κανάλι της προτίμησής τους.
Τέλος, ενδιαφερθείτε για τον προϊστάμενο, τον συνάδελφο, τον γονιό του μαθητή σας. Σίγουρα κάποιο πληροφορία σας έχει ξεφύγει.
Υβρις θα θεωρείται κάθε νύξις απογοήτευσης από το κυβερνητικό έργο.
Φροντίστε να διδάξετε στα παιδιά τη κατά Γ.Α.Δ.Α.Ν. αληθεια με φόβο και χωρίς πάθος.
Χαρίστε τους το μέλλον που ονειρευόμαστε για εσάς.
Ψηφίστε ελεύθερα κατά συνείδηση. Απλά να θυμάστε ότι η ανεργία στην Ελλάδα καλπάζει.
Ώρες επισκεπτηρίου: 8.00- 14.00 κατά τη διάρκεια προαυλισμού των κρατουμένων μαθητών.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου