Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Μαθήματα μυθολογίας: Πρωτογενές πλεόνασμα και σκληρές διαπραγματεύσεις



Στη διαβούλευση με την τρόικα, βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο, δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου! Κι όταν ακούς "τελικό στάδιο" εύλογα σου έρχονται στο μυαλό τα χειρότερα...
Τι εννοεί, ας πούμε, ένας γιατρός, όταν μιλάει για "τελικό στάδιο"; Αυτό...
Ο Σίμος σημείωσε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας "δεν έχει ιδέα πώς δουλεύουν τα πράγματα στην Ευρώπη και πώς οι γίνονται οι διαβουλεύσεις".
Πιθανόν ο Σίμος να ονειρεύεται τα λόγια του αυτά να χαραχτούν σε μαρμάρινες επιγραφές και να μείνουν ανεξήτηλα ανά τους αιώνες, μαζί με άλλες ρήσεις μεγάλων ανδρών...
Τι κρίμα! Με μια πρόχειρη ερμηνεία των βαθυστόχαστων αυτών κοινοτοπιών, αντιλαμβάνεσαι ότι ο Σίμος μάλλον ήθελε να πει ότι ο ίδιος και συν αυτώ μνημονιακοί υπηρέτες ξέρουν πώς μας δουλεύουν στην Ευρώπη και πως ΔΕΝ γίνονται διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
************
Στη φωτογραφία από τη διυπουργική σύσκεψη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τρώγοντας σεμνά και ταπεινά κουλουράκια, δείχνει στον Γιάννη Στουρνάρα πόσο είναι το πλεόνασμα (μετά συγχωρήσεως...).
Διυπουργική σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (αριστερά) και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών. Με ενιαία γραμμή προσέρχεται η κυβέρνηση από τη Δευτέρα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, μετά τη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόγευμα υπό τον Πρωθυπουργό.

παπαλάμπραινα - left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου